Aeroportul Timişoara riscă să fie închis din cauza managementului defectuos al directorului general Dorel Grădinaru


Miscellanea / 17 decembrie 2021

Sursă foto: Sursazilei.ro

Sursă foto: Sursazilei.ro

Autoritatea Aeronautică Civilă din România (AACR) a notificat pentru a doua oară conducerea Aeroportului Traian Vuia din Timişoara şi avertizează că, dacă măsurile transmise nu vor fi implementate în cel mai scurt timp, siguranţa pasagerilor ar putea fi pusă în pericol, potrivit Sursazilei.ro.

AACR a efectuat un audit în luna septembrie a acestui an, pe Aeroportul din Timişoara, şi a constatat mai multe nereguli care pun în pericol siguranţa zborului pe acest aeroport internaţional. Inspectorii aeronautici au constatat deficienţe şi au indicat măsuri, din care amintim:

Suspendarea temporară, printr-o notificare, a operaţiunilor de aterizare şi decolare, în cazul în care apare pericolul acvaplanării în urma ploilor abundente.

Intervenţia promptă în cazul exfolierilor apărute la pistă ca urmare a unor lucrări de înlocuire a cablurilor de alimentare a luminilor.

În luna noiembrie, AACR a făcut al doilea audit la Aeroportul Timişoara şi a constatat că actuala conducere asigurată de Dorel Grădinaru dă dovada de inconştienţă şi iresponsabilitate. Niciuna dintre neregulile comunicate a fi îndreptate nu a fost remediată, informează Sursazilei.ro.

Tot în cadrul auditurilor s-a constatat că există lămpi de balizaj marginal care au filtrele inversate, astfel încât unghiul de convergenţă al lentilelor este îndreptat către exteriorul pistei, ceea ce poate fi o problemă de siguranţă a navigabilităţii. Cu ocazia acestor controale, inspectorii aeronautici nu au găsit consemnări ale acestor deficienţe la lămpile de balizaj care au filtrele montate greşit. Toate aceste lucrări au fost recepţionate de către Aeroportul Timişoara sub conducerea actualului director general Dorel Grădinaru.

Prin urmare Autoritatea Aeronautică a decis să notifice pentru a doua oară conducerea aeroportului că, în cazul în care nu pune în aplicare imediat recomandările şi măsurile constatate, va închide temporar Aeroportul Timişoara până la remediere.

Conducerea acestui aeroport internaţional este asigurată de Dorel Grădinaru, un personaj controversat. Este vorba de cel care se afla la conducerea aviaţiei militare (Inspectoratul General de Aviaţie al MAI) atunci când a avut loc tragedia de pe Lacul Siutghiol, din Constanţa, din 15 decembrie 2014. Atunci un elicopter s-a prăbuşit în lac şi 4 persoane şi-au pierdut viaţa, notează sursa citată.

În timpul mandatului lui Dorel Grădinaru a avut loc şi scandalul angajărilor suspecte în cadrul aeroportului. Directorul Grădinaru a dispus concedierea a 46 de angajaţi, invocând reducerea activităţii pe aeroport în contextul pandemiei. În schimb, au fost angajate, imediat, după eliberarea locurilor, 63 de persoane, tot în condiţii de pandemie. Surse din cadrul aeroportului susţin că mare parte dintre cei nou-angajaţi au relaţii de prietenie şi cumetrie cu directorul Dorel Grădinaru, mulţi dintre ei fiind militari de carieră şi beneficiari de pensii speciale.

Actualul director Dorel Grădinaru are un venit lunar brut, conform contractului de mandat de la aeroportul timişorean, de circa 22.500 lei, dar la aceste venituri se adaugă şi pensia specială pe care acesta o primeşte, de circa 13.000 lei pe lună. Din declaraţia de avere a acestuia înţelegem de ce ţine cu dinţii de funcţia pe care o ocupă la aeroport, chiar dacă managementul său este unul defectuos. Dorel Grădinaru trebuie să-şi plătească şi datoriile pe care le are şi care se ridică, potrivit declaraţiei, la aproximativ 233.500 lei şi 10.500 euro.

Potrivit declaraţiei de avere, directorul Grădinaru deţine 5 terenuri intravilane în Zărneşti, judeţul Braşov şi unul în localitatea Joiţa, din Giurgiu. Tot în declaraţia de avere mai regăsim 2 apartamente în Bucureşti, o casă de locuit în Giurgiu şi o casă de vacanţă în Zărneşti, din judeţul Braşov.

Conform surselor noastre, directorul Dorel Grădinaru are program de lucru special: vine luni şi pleacă miercuri de la muncă sau, în cazul în care ajunge marţi, pleacă joi.

Un alt incident grav în care este implicat directorul Dorel Grădinaru a fost semnalat tot de către angajaţii aeroportului. Surse din cadrul personalului angajat susţin că în biroul său din aeroport, directorul Dorel Grădinaru ar deţine o armă, fără să se cunoască dacă este respectat regimul armelor, în condiţiile în care vorbim despre o instituţie publică.

Cu siguranţa pasagerilor în aviaţie nimeni nu are dreptul să se joace. Pentru că, atunci când mor oameni, nicio demisie nu îi mai aduce la viaţă. Aviaţia este un domeniu extrem de riguros, care funcţionează după reguli stricte, nu după bunul plac al unor manageri de infrastructură aeroportuară, notează Sursazilei.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb