Aerostar în parteneriat cu Lockheed Martin, a inaugurat joi primul centru omologat de mentenanţă HIMARS din Europa. Acest nou centru consolidează relaţia existentă între compania globală de apărare şi industrie aerospaţială Lockheed Martin şi Aerostar, care colaborează deja în ce priveşte activităţi similare de mentenanţă pentru flotele de elicoptere Black Hawk şi de avioane F-16 ale României conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.
Situat în Bacău la compania Aerostar S.A., centrul de mentenanţă HIMARS va contribui la crearea şi menţinerea locurilor de muncă în România şi va oferi o disponibilitate sporită şi costuri operaţionale mai mici pentru Forţele Terestre ale României.
"La Lockheed Martin, suntem mândri de parteneriatul nostru strategic de lungă durată cu România, care oferă colaborări semnificative ce stimulează inovaţia şi rezilienţa pentru a îmbunătăţi baza industrială de apărare a României", a declarat Ray Piselli, vicepreşedintele Lockheed Martin pentru afaceri internaţionale în cadrul ceremoniei de la Bacău.
Noul centru se bazează pe succesul unor acţiuni similare desfăşurate deja de Aerostar şi sprijină continuitatea mentenanţei pentru echipamentele esenţiale pentru apărare. România va beneficia de operaţiuni de suport pentru flota HIMARS a forţelor terestre, iar acestea vor fi efectuate pentru România de către inginerii şi tehnicienii de la Aerostar.
"Evenimentul de astăzi extinde şi mai mult relaţia noastră strategică cu Lockheed Martin, un lider mondial în domeniul aerospaţial şi al apărării. Această relaţie sprijină Aerostar cu noi capabilităţi şi cunoştinţe tehnice şi ne poziţionează ferm în cadrul lanţului global de aprovizionare al Lockheed Martin, ceea ce ar putea deschide uşa către noi şi interesante oportunităţi în viitor," a declarat Alexandru Filip, director general al Aerostar.
Sistemele HIMARS ale României oferă o capabilitate de descurajare credibilă în sprijinul apărării şi securităţii naţionale. HIMARS este un sistem testat în luptă, care asigură o descurajare împotriva agresiunilor şi creşte semnificativ capabilităţile aliaţilor NATO şi din întreaga lume. HIMARS este transportabil prin intermediul aeronavelor C-130 şi a altor aeronave mai mari pentru o desfăşurare rapidă şi poate lansa rachete ATACMS, Precision Strike Missile (PrSM) şi GMLRS, inclusiv varianta cu rază de acţiune extinsă - ER GMLRS. În 2021, România a devenit primul utilizator european al HIMARS.
Lockheed Martin este angajată într-un parteneriat cu România printr-o varietate de programe de apărare şi securitate, inclusiv pentru avioane militare, apărare antirachetă, sisteme de foc de precizie, radare şi pregătire a piloţilor.
Implicarea companiei include şi legături cu instituţii academice, cum ar fi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, care studiază aplicaţiile inteligenţei artificiale pentru a sprijini securitatea naţională, asistenţa umanitară şi intervenţia în caz de dezastre.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 31.05.2024, 09:26)
Felicitari Don Felipe!