Afaceri de succes: educaţia şi distracţia copiilor

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 15 octombrie 2010

Afaceri de succes: educaţia şi distracţia copiilor

Există afaceri care reuşesc să treacă peste criză, sprijinite pe umerii plăpânzi ai copiilor. Grădiniţele private, firmele care organizează petreceri pentru micuţi şi cele care produc mobilier sau amenajează locuri de joacă continuă să fie profitabile, unele înregistrând cifre mai mari decât în urmă cu 4-5 ani. Cum, în ultimii doi ani, natalitatea a crescut în ţara noastră cu 10%, aceste afaceri au viitorul asigurat.

În fiecare toamnă se dau adevărate bătălii pentru obţinerea unui loc într-una din grădiniţele de stat. Locurile sunt extrem de puţine, în special la unităţile cu program prelungit, astfel că mulţi părinţi au fost nevoiţi să caute o alternativă, iar piaţa s-a reglat din mers. În fiecare an, apar noi grădiniţe particulare, cele mai multe fiind înregistrate în Bucureşti, nu mai puţin de 185, din care 20 au fost înfiinţate în 2010. Chiar dacă preţurile nu sunt chiar mici, acestea sunt ocupate la capacitate maximă. Există mai multe posibilităţi pentru părinţi şi copii: program redus, program prelungit, cu masă sau fără, în funcţie de acestea preţul crescând exponenţial. Pentru program prelungit (7.00 - 18.00) se plăteşte între 500 lei şi 2.500 lei lunar iar în cazul în care copilul pleacă acasă înainte de ora 13.00 sumele sunt mai mici, între 250 lei şi 950 lei.

Firmele care organizează petre-ceri private pentru copii sunt şi ele mulţumite. Obrazul subţire cu cheltuială se ţine, aşa că aniversările organizate acasă nu mai sunt în trend. Un cunoscut lanţ de restaurante de tip fast-food a introdus conceptul de Birthday Party în locaţii special amenajate, în ţara noastră în urmă cu aproximativ 15 ani şi, de atunci, ideea a fost preluată, adaptată şi îmbunătăţită. Cererea este în continuare foarte mare, astfel că destui întreprinzători şi-au amenajat casele special pentru acest lucru. Numai deschizătorii de drum ai afacerii organizează anual aproximativ 30.000 de petreceri pe an în toată ţara. Pentru o petrecere cu 10 copii invitaţi se plăteşte între 200 şi 5.000 de lei, preţul variind în funcţie de timp şi meniu. Se porneşte de la un minim, câte un suc şi un fel principal pentru fiecare copil plus tortul. De aici pretenţiile pot creşte în func-ţie de buget şi fantezie. Închirierea unor animatori sau a unor mini trupe de teatru înseamnă o cheltuială în plus. Dacă spui petrecere şi copii, este imposibil să nu te gândeşti automat la ciocolată. Astfel că au apărut şi firme care închiriază, cu preţuri începând de la 250 de euro pentru patru ore, o fântână de ciocolată.

Închirierea costumelor de carnaval se află în strânsă legătură cu afacerile prezentate mai sus. În lunile decembrie şi iunie, când au loc serbările în grădiniţe şi şcoli, există lis-te de aşteptare pentru închirierea unei costumaţii complete, dar şi în restul anului există o cerere consis-tentă. Preţul variază între 40 şi 100 de lei pentru 24 de ore, în funcţie de accesorii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb