AFACERI DE SUTE DE MILIOANE DE DOLARI, FĂRĂ ÎMPRUMUTURI BANCARE Eli Davidai, Quadrant: "Nu finanţăm business-ul niciodată cu credite"

ANCUŢA STANCIU
Ziarul BURSA #Companii / 19 octombrie 2012

Alan Quasha, creierul Grupului Quadrant.

Alan Quasha, creierul Grupului Quadrant.

Una din regulile grupului american Quadrant este: "Nu finanţăm business-ul niciodată cu credite", a declarat ieri omul de afaceri israelian Eli Davidai, reprezentant al Quadrant. Într-un interviu acordat ziarului BURSA în urmă cu câtva timp, domnia sa spunea:"Nu luăm niciodată bani de la bănci, facem investiţii doar din banii noştri. Nu o să mă vedeţi niciodată conducând o maşină luată în leasing sau locuind într-o casă ipotecată".

Grupul american Quadrant, condus de Alan Quasha, a făcut, în perioada decembrie 2008-octombrie 2012, investiţii de 3 miliarde de dolari în toată lumea. Discret, fără prea multe apariţii în media, Alan Quasha este unul din cei mai influenţi oameni de afaceri americani, cu o avere fabuloasă.

Domnia sa este Preşedintele Quadrant Management, Inc. Quadrant este o firmă principală de management al investiţiilor alternative axată pe SUA şi pieţele emergente. Împreună cu asociaţii săi, Quadrant are sub administrare active de câteva miliarde dolari şi are birouri în SUA, China, India, Europa de Est, Orientul Mijlociu şi Africa. Quadrant investeşte de peste 30 de ani şi a obţinut rezultate care o plasează în topul performanţelor. Alan Quasha este de asemenea partener la Vanterra Capital, o firmă globală de private equity, care gestionează activele pentru o bază variată de investitori foarte bogaţi şi instituţii de vârf. Platforma de capital privat Vanterra Capital investeşte în fonduri de capital privat mici şi emergente "de vârf", şi de asemenea face investiţii directe pentru a genera randamente superioare pe termen lung.

Alan Quasha este implicat activ în numeroase Consilii de Administraţie şi este co-preşedinte al Carret Asset Management, LLC şi preşedinte Brean Murray, Carret & Co.

Carret Asset Management, LLC, este o firmă privată consultanţă de investiţii care lucrează pentru investitori bogaţi şi instituţii. De peste 40 de ani, Carret s-a concentrat exclusiv pe consilierea clienţilor săi pentru a-i ajuta să-şi atingă scopurile lor pe termen lung şi pe investiţii în companiile, industriile şi economiile caracterizate prin calitate şi care oferă valoare.

Alan Quasha a administrat investiţii în sute de companii din Statele Unite şi pieţele emergente. Multe dintre aceste investiţii au fost situaţii care implicau restructurarea şi redresarea. El a lucrat ca director al Richemont SA din 1988 până în momentul în care s-a alăturat Consiliului de Admistraţie al Compagnie FinanciPre Richemont SA (o firmă de vârf la nivel global în domeniul bunurilor de lux) şi a fost director executiv al North American Resources Limited, care fusese anterior un joint-venture între Richemont SA şi familia Quasha, între 1988 şi 1998. El este, de asemenea, Preşedintele Fundaţiei American Brain Trauma Foundation (Fundaţia Americană pentru Traumele Cerebrale). În trecut, el a fost administrator al American Express Funds şi guvernator al American Stock Exchange. Alan Quasha este Chairman la Harken Energy.

Unul din oamenii de bază ai grupului Quadrant, în Europa, este Eli Davidai, cunoscut, la noi, pentru fosta sa implicare în afacerea "Pepsi".

Davidai controlează afacerile grupului din şapte ţări în circa 30 de companii din domenii precum IT, bunuri de larg consum, mass-media şi educaţie.

Eli Davidai este unul din acţionarii Wizrom România şi Pepsi Bulgaria

În România a deţinut afacerea Pepsi, pe care însă a vândut-o către Pepsi Americas pentru 150 milioane de dolari, dar şi afacerea Burger King, pe care a închis-o însă.

Îi place să spună că motto-ul său, în viaţă şi în afaceri, este: "Dacă crezi cu adevărat în ceva, urmează-ţi crezul şi fii pregătit pentru consecinţe!"

Eli Davidai a declarat că, din cauza crizei economice, a trebuit să ia o serie de măsuri critice ca să contracareze efectele: "A trebuit să tăiem costurile, să restructurăm, să concediem, să renegociem contractele cu furnizorii. Aceste măsuri le-am luat în octombrie 2008. Am călătorit o lună prin toate statele unde avem afaceri şi am luat aceste măsuri. Toţi furnizorii au fost de acord să renegocieze contractele cu noi, pentru că au ştiut că noi vom plăti".

Eli Davidai mai spune că, în urma măsurilor luate în 2008, grupul a fost pregătit pentru criză, iar căderile din vânzări au fost mai mici.

Domnia sa ne-a mai spus: "Odată cu criza, oamenii au devenit mai suspicioşi şi nu fac afaceri decât cu firme solide. Trebuie să demonstrezi clientului că eşti puternic din punct de vedere financiar".

Precizăm că, timp de peste un deceniu, Alan Quasha a fost proprietarul a aproape jumătate din editura ziarului BURSA, cealaltă parte fiind a lui MAKE, preşedinte-director general al Grupului nostru de presă, care, în acea perioadă, şi-a păstrat o majoritate simbolică.

În prezent, MAKE deţine Grupul de presă BURSA în totalitate.

Am schimbat strategia la "Forsev", aplecându-ne mai mult pe exporturi

Eli Davidai a anunţat ieri că este şi chairman-ul companiei Quadrant Metal, care deţine, în România, Forsev Drobeta Turnu Severin, o altă firmă în Budapesta şi două similare în Statele Unite. Veniturile Quadrant Metal se ridică la peste 500 de milioane de dolari anual.

Forsev se ocupă cu fabricarea produselor metalice obţinute prin deformare plastică şi cu metalurgia pulberilor.

Eli Davidai a declarat în cadrul unei conferinţe de presă: "Forsev producea până în 2008 50% pentru piaţa locală, 50% pentru export. Ştiam că va urma o perioadă dificilă, astfel că am schimbat strategia, am operat restructurări masive în companie şi am decis să mergem mai mult pe export. Astfel că exportul a ajuns să fie circa 90% şi am rămas doar cu 8 clienţi foarte mari, cum ar fi de exemplu Caterpillar, Siemens". Potrivit bilanţului pe 2011, Forsev a înregistrat o cifră de afaceri de 22,5 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb