AFP: China cere Statelor Unite să înceteze hărţuirea cetăţenilor săi

A.F.
Internaţional / 19 februarie

AFP: China cere Statelor Unite să înceteze hărţuirea cetăţenilor săi

Ministrul chinez al securităţii publice, Wang Xiaohong, l-a îndemnat pe ministrul american al securităţii interne, Alejandro Mayorkas, în cadrul unei întâlniri avute duminică la Viena, să pună capăt 'hărţuirii' la care ar fi supuşi studenţii chinezi care intră pe teritoriul Statelor Unite, transmite luni AFP, citând media de stat de la Beijing.

Potrivit unei informări despre discuţiile de la Viena, Beijingul a îndemnat Washingtonul să 'înceteze să hărţuiască şi să controleze fără motiv aparent studenţii chinezi', a relatat agenţia de presă Xinhua.

Beijingul a afirmat în mai multe rânduri că cetăţeni chinezi posesori de documente de călătorie valide au fost supuşi pe aeroporturile americane unor interogatorii agresive şi expulzări.

Luna trecută, ambasada sa la Washington le-a recomandat călătorilor chinezi să evite aeroportul internaţional Washington-Dulles.

În timpul întâlnirii cu Mayorkas, Wang a îndemnat Statele Unite să 'vegheze ca cetăţenii chinezi să beneficieze de un tratament echitabil la intrare şi de o demnitate totală', a transmis Xinhua.

Wang a insistat de asemenea pe lângă Mayorkas ca acesta să 'rectifice' decizia Statelor Unite de a plasa China pe lista principalelor ţări de tranzit sau de producţie de stupefiante.

Autorităţile americane acuză China de complicitate la comerţul cu fentanil, un drog de sinteză mult mai puternic decât heroina şi care este cauza a peste 70.000 de decese prin supradoză pe an în SUA.

Luna trecută, la Beijing, autorităţile chineze şi americane au convenit să coopereze spre a reduce producţia ingredientelor necesare fabricării fentanilului.

Un comunicat american despre întrevederea de duminică precizează că Mayorkas şi Wang au avut 'o discuţie sinceră şi constructivă cu privire la măsurile necesare pentru a lupta împotriva propagării precursorilor chimici' ai fentanilului.

'Cele două părţi au asumat de asemenea angajamente în ce priveşte continuarea cooperării în materie de aplicare a legii, schimburi tehnice bilaterale între oameni de ştiinţă şi alţi experţi, programarea produselor chimice precursoare şi întărirea cooperării multilaterale', afirmă comunicatul.

Acesta mai menţionează că Washingtonul şi Beijingul au abordat de asemenea extinderea cooperării 'în lupta pentru a proteja copiii împotriva exploatării sexuale şi a abuzurilor online'.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. "să pună capăt 'hărţuirii' la care ar fi supuşi studenţii chinezi care intră pe teritoriul Statelor Unite":-)...Pai sa nu mai intre, sa stea in "raiul" comunist...Le-a trebuit la comunisti 15 ani doar sa puna pe butuci Hong-Kong-ul:-)

    1. Hong-Kongul a fost pus pe butuci din cauza concurenteiEconomia Chinei nu este una de tip comunist chiar daca politic este condusa de un singur partid.Asa este mai bine pentru ei,sunt foarte multi si mai multe partide ar insemna destramarea unitatii nationale!Fiecare tara are particularitatile ei iar interesul national trebuie pus pe primul loc fiindca este mai aproape maieul decat camasa!

    Tot din acest motiv sunt hărțuiți turiștii români care merg în Mexic, cică tratați ca infractorii, controlați la sânge când intră în țara aia de doi bani numit Mexic, evident ordinul este dat de SUA marele aliat al româniei, fiindcă americanii afirmă că românii doresc să treacă ilegal frontiera cu SUA evident autoritățile române nu protestează deloc când cetățenii români sunt discriminați și umiliți fără nici un motiv,asta arată cât valorează cetățenia română, râsul curcilor este că Mexic este una dintre cele mai mizerabile țări din lume, practic este condus de clanuri mafiote

    1. Deci dupa logica ta, tu crezi ca romanii merg in Mexic, "una dintre cele mai mizerabile țări din lume" pentru Cuzco, si turism si nu ca o punte sa intre in SUA:-)...

      Am fost in Mexic de 6 ori anul trecut. Nu e deloc tara de 2 bani (are al 16-lea PIB din lume), nu e deloc condusa de clanuri mafiote! Ele exista, dar se caftesc intre ele - doar n-o sa-si omoare aiurea potentialii clienti - tot ce se intampla cu "civilii" sunt intamplari nefericite! Romanii nu sunt tratati diferit (habar n-au mexicanii unde e Romania - pentru ei europenii sunt la fel cu totii). Singurul lucru de care ne suspecteaza e ca fugim ilegal in SUA - deci autoritatile de acolo au si ele grija atat cat reusesc, de relatia lor cu americanii. Deindata ce le arati viza de USA te lasa in pace, dar noi neavand visa waiver suntem mai predispusi la intrebari suplimentare nicidecum hartuiti sau umiliti (pe mine m-au intrebat de hartoage inca de la imbarcare din Frankfurt si deindata ce au vazut ca am viza de SUA m-au lasat in pace, dar am colegi fara viza care au fost intrebati politicos diverse lucruri absolut normale si pertinente). Concluzia: nu mai dezinforma daca nu sti exact!!!

      Zici ca Mexic este una dintre cele mai mizerabile tari din lume dar scrii Mexic cu litera mare insa Romania scrii cu litera mica.Inainte de a-i critica pe altii,uita-te in sufletul tau de asa-zis roman!Sa-ti fie rusine,nu-i pot suporta pe astia care-si discrediteaza propria tara!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb