AGA la "Transelectrica" pentru numirea Consiliului de supraveghere

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 septembrie 2012

AGA la "Transelectrica" pentru numirea Consiliului de supraveghere

UPDATE: Comunicat Transelectrica:

Consiliul de administraţie al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica"-SA, convoacă Adunarea generală ordinară a actionarilor la data de 15 noiembrie, în clădirea "Platinul Center", anunţă Bursa de Valori Bucureşti într-un comunicat.

În cadrul şedinţei se va lua în discuţie numirea membrilor provizorii ai Consiliului de supraveghere al "Transelectrica"-SA, data limită până la care acţionarii pot depune candidaturile pentru poziţiile de membru provizoriu al Consiliului de supraveghere este 8 octombrie.

1. Numirea membrilor provizorii ai Consiliului de supraveghere al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica"-SA, prin aplicarea metodei votului cumulativ, în conformitate cu prevederile Actului constitutiv. Data limită până la care acţionarii pot depune candidaturile pentru poziţiile de membru provizoriu al Consiliului de supraveghere, precum şi celelalte menţiuni obligatorii prevăzute de lege, este 8 octombrie, ora 12,00, la sediul Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica"-SA.

2. Stabilirea duratei mandatului membrilor provizorii ai Consiliului de supraveghere al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica"-SA, la 4 luni, perioadă în care se va organiza selecţia membrilor Consiliului de supraveghere, în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativă a întreprinderilor publice.

3. Stabilirea remuneraţiei membrilor provizorii ai Consiliului de supraveghere al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica"-SA, în cuantum de 67 lei brut/lună.

4. Stabilirea valorii asigurării de răspundere profesională a membrilor provizorii ai Consiliului de supraveghere al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica"-SA, la suma totală de 10 milioane lei.

5. Aprobarea formei contractului de administrare ce va fi încheiat cu membrii provizorii ai Consiliului de supraveghere al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica"-SA.

6. Împuternicirea unei persoane pentru a semna în numele şi pe seama acţionarilor contractul de administrare ce va fi încheiat cu membrii provizorii ai Consiliului de supraveghere al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica"-SA.

7. Stabilirea datei de 04 decembrie că dată de înregistrare a acţionarilor asupra cărora se vor răsfrânge efectele Hotărârii Adunării generale ordinare a acţionarilor.

8. Împuternicirea preşedintelui Consiliului de administraţie al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica"-SA pentru semnarea Hotărârii Adunării generale ordinare a acţionarilor, precum şi a documentelor necesare privind înregistrarea şi publicarea Hotărârii Adunării generale ordinare a acţionarilor la Oficiul Naţional al Registrului Comertului de pe lângă Tribunalul Bucuresti.

În cazul în care nu se va întruni cvorumul necesar la data menţionată, Adunarea generală ordinară a acţionarilor se va ţine la data de 16 noiembrie, ora 9,00, în clădirea "PLATINUM Center", str. Olteni nr. 2 - 4, sector 3, Bucuresti, etaj 11, Sala de şedinţe nr. 1102, cu aceeaşi ordine de zi.

Propunerea privind data de înregistrare a acţionarilor asupra cărora se vor răsfrânge efectele Hotărârii Adunării generale ordinare a acţionarilor societăţii, dată ce urmează a fi stabilită de Adunarea generală ordinară a acţionarilor, este 04 decembrie.

----------------------------

Consiliul de Administraţie al "Transelectrica" a decis convocarea, pe 15 noiembrie, a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA), în vederea numirii membrilor provizorii ai Consiliului de supraveghere al transportatorului naţional de energie electrică, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Acţionarii care doresc să îşi depună candidaturile pentru respectivele poziţii pot face acest lucru până la data de 8 octombrie, informează compania.

De asemenea, acţionarii urmează să stabilească durata mandatului membrilor provizorii ai Consiliului de supraveghere la patru luni, remuneraţia acestora la 67 lei brut/lună, precum şi valoarea asigurării de răs-pundere profesională la suma totală de zece milioane lei, şi să aprobe contractul de administrare.

Despre conducerea dualistă de la Transelectrica, surse din companie ne-au declarat recent că managementul privat nu este oportun la companii precum Transelectrica, Transgaz (transportatorul naţional de gaze) şi Nuclearelectrica, poate chiar şi Hidroelectrica, întrucât aces-tea ţin de siguranţa naţională. Alţii susţin că, dimpotrivă, managementul profesionist este binevenit pentru toate companiile din energie, cu condiţia ca în contractele de management să fie impuse ţinte şi condiţii specifice fiecărei societăţi, iar statul să aibă garanţii că siguranţa sistemului energetic nu va fi afectată. Cei care susţin această variantă sunt exas-peraţi de imixtiunea politicului în conducerea companiilor, prin numirea unor directori şi membri în Consiliile de Administraţie care nu au nicio pregătire şi nicio experienţă în domeniul energetic.

O stare conflictuală a fost creată şi de introducerea pripită a sistemului dualist de conducere a Transelectrica. Sursele citate susţin că mulţi directori şi specialişti din companie se opun din răsputeri implementării acestui sistem, pentru că va fi îngreunat procesul decizional şi va fi afectată derularea investiţiilor şi realizarea veniturilor. Practic, sistemul dual impune ca decizia să nu fie concentrată în mâna unei singure persoane, ci a mai multor membri, mărind controlul în companie. Dar sursele noastre susţin că, în cazul unor companii precum Transelectrica şi Transgaz, multe decizii trebuie luate rapid de o singură persoa-nă abilitată în cazuri precum apariţia unor avarii de sistem.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ce administrator e ala cu 67 RON brut pe luna ?

    Asa mult se fura in companie ?

    Sau sunt administratori papusa pentru firmele CAPUSA ... 

    1. Traiasca Transelectrica Nostra!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb