Agenţii de presă: "Emirul Kuweitului Sheikh Nawaf a murit, şeicul Meshal numit succesor"

T.B.
Internaţional / 16 decembrie 2023

Sheikh Nawaf al-Ahmad al-Sabah, Emirul Kuweitului

Sheikh Nawaf al-Ahmad al-Sabah, Emirul Kuweitului

Emirul Kuweitului Sheikh Nawaf al-Ahmad al-Sabah a murit sâmbătă, la vârsta de 86 de ani, potrivit curţii regale, la puţin peste trei ani după ce a preluat puterea în producătorul de petrol aliat al SUA din Golf, informează reuters.

Cauza morţii sale nu a fost dezvăluită imediat. Emirul a fost internat la spital la sfârşitul lunii trecute din cauza a ceea ce agenţia de presă de stat a descris la acea vreme drept o problemă de sănătate de urgenţă, dar a spus că se află într-o stare stabilă, potrivit sursei menţionate.

Prinţul moştenitor Sheikh Meshal al-Ahmad al-Sabah, în vârstă de 83 de ani, care este conducătorul de facto al Kuweitului din 2021, când fragilul emir şi-a predat cele mai multe îndatoriri, a fost numit succesorul şeicului Nawaf, informează sursa.

Sheikh Nawaf a devenit emir în septembrie 2020, după moartea fratelui său, Sheikh Sabah, care a condus mai bine de un deceniu şi a modelat politica externă a statului timp de peste 50 de ani, conform reuters.

Şeicul Nawaf a fost văzut de diplomaţi ca un constructor de consens, chiar dacă domnia sa a fost marcată de un conflict intens între guvern şi parlamentul ales, care a împiedicat reformele structurale cheie în statul bogat în petrol din Golf, transmite sursa citată. În ultimele luni, a revenit consensul între guvern şi parlament, potrivit sursei indicate.

Kuweit, deţinătorul celei de-a şaptelea rezerve de petrol din lume, se învecinează cu Arabia Saudită şi Irak şi se află peste Golf de Iran, informează sursa. A fost invadată şi ocupată de Irak în 1990, declanşând primul război din Golf câteva luni mai târziu, în 1991, când Statele Unite şi alte naţiuni au învins Irakul şi au eliberat Kuweit, potrivit sursei.

De când a preluat conducerea în 2020, şeicul Nawaf a menţinut o politică externă care a echilibrat legăturile cu acei vecini, în timp ce pe plan intern s-au format opt ​​guverne sub conducerea sa, informează reuters.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Datorita războiului dintre Irak și Kuweit , la care a participat și URSS ul datorita Parteneriatului pentru Pace cu NATO , URSS ul a fost desființat la sfârșitul anului 1991 când Mihail Gorbaciov și-a dat demisia pe 25 decembrie . În urma războiului din Ucraina se urmărește din nou o demisie rusească , cea a președintelui rus , Vladimir Putin , pentru ca Federația Rusă sa fie din nou mazilita în mai multe state după modelul din 1991 ???

    1. Pana sa fie mujicia "mazilita in mai multe state" spune-ne cum a fost facuta "Federatia mujica"? A fost dorinta statelor din componenta federatiei? Daca DA, atunci nu e nici un pericol...insa daca federatia mujica a fost facuta cu referendumuri cu arma in mana, ca in Crimeea, atunci evident ca fiecare stat vrea sa acape de jugul mujic...le-a ajuns 100 de ani de "bunastare" mujica pentru oligarhii lui Putler

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb