Agenţii de presă: "Securitatea alimentară constituie o contribuţie la pace"

T.B.
Internaţional / 20 ianuarie

Agenţii de presă: "Securitatea alimentară constituie o contribuţie la pace"

Ministrul german al agriculturii, Cem Özdemir, a subliniat sâmbătă cât de important este pentru securitatea globală să fie combătută foametea, informează dpa.

Potrivit sursei, "Securitatea alimentară este o contribuţie la pace", a declarat Cem Özdemir în faţa delegaţilor din circa 70 de state reuniţi sâmbătă în capitala germană la o conferinţă internaţională a miniştrilor agriculturii.

O zecime dintre cei 8 miliarde de oameni care trăiesc în lume se culcă noaptea flămânzi, a subliniat el, adăugând că încălzirea globală, invazia rusă împotriva Ucrainei şi alte conflicte exacerbează situaţia, relatează sursa citată.

Cooperarea globală necesită transferul de cunoştinţe, pentru ca ţările să îşi asigure propriile provizii de alimente, a spus ministrul german al agriculturii, potrivit sursei indicate.

Cem Özdemir, membru al parlamentului german din partea Verzilor, a apărat angajamentul internaţional al Germaniei împotriva criticilor conform cărora resursele unei ţări ar trebui folosite doar pentru propriul popor, transmite sursa.

"Ajutându-i pe alţii, ne ajutăm pe noi înşine", a subliniat ministrul german al agriculturii. Aceasta contribuie la securitatea internaţională, a adăugat el, conform sursei menţionate.

Vorbind din partea Braziliei, care asigură anul acesta preşedinţia G20, ministrul brazilian al agriculturii Paulo Teixeira a subliniat rolul micilor fermieri şi al femeilor, informează sursa.

Comisarul pentru economie rurală şi agricultură al Uniunii Africane (UA), Josefa Sacko, a menţionat şocurile pentru proviziile alimentare din Africa generate de pandemia de coronavius şi războiul din Ucraina. Acest lucru arată cât de importantă este cooperarea pentru îmbunătăţirea aprovizionării cu alimente, a subliniat ea, precizează dpa.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Agricultura e un domeniu de siguranta nationala. Cine n-are mancare si trebuie sa importe, e vulnerabil la orice. Nu are rost sa explic de ce sau cum. In Germania, vor sa scoata subventia pe motorina, care de fapt e acciza la motorina , dupa 70 de ani cand a fost in functiune, plus alte taxe. Ca nu sunt bani. Dar sunt bani pt Ucraina, e foarte bine ca am ajutat Ucraina, dar totul trebuie sa aiba o limita. Teoriile astea ca fara limita , cat e nevoie, pai aia vor sta forever sa fie ajutati.

    Si nu doar de Ucraina s-au saturat nemtii. S-au saturat si de romani si de restul care iau de la UE mai mult decat dau. Asa ca si noi, si ucrainienii, trebuie sa ne pregatim sa stam singuri in picioare. 

    sunt doua mari si late:

    securitatea alimentara si locuinte accesibile!!! 

    s c c r e t 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb