Agenţiile de plăţi şi sectorul veterinar înregistrează întîrzieri în procesul de aderare

Gabriela Niculescu
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 7 aprilie 2006

Secretarul de stat britanic pentru Agricultură Durabilă şi Alimentaţie este optimist în privinţa rezolvării problemelor

Secretarul de stat britanic pentru Agricultură Durabilă şi Alimentaţie, Lordul Bach de Lutterworth, a efectuat, în perioada 5-6 aprilie, o vizită de lucru în ţara noastră, ca să evalueze stadiul procesului de integrare în domeniul agriculturii. Lordul Bach a vizitat două proiecte finanţate din fondurile SAPARD, mai exact o fermă de struţi din judeţul Giurgiu şi o fabrică de procesare a cărnii din Bucureşti. Pe parcursul celor două zile, oficialul a purtat dis-cuţii cu ministrul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Gheorghe Flutur, cu privire la calendarul de aderare, temele şi angajamentele luate de ţara noastră, progresele făcute în domeniu, precum şi despre situa-ţia agriculturii. Aflat la cea de-a treia vizită în România, Lordul Bach a declarat, într-o conferinţă de presă: "Este un moment crucial pentru aderare, deoa-rece trebuie îndeplinite exigenţele pentru a deveni membru UE. Am detectat un angajament real al autorităţilor cu privire la ce mai rămîne de făcut şi voi continua activitatea cu echipa ministrului Agriculturii".

Cu toate acestea, ţara noastră înregistrează întîrzieri la unele sectoare, cum ar fi cel al agenţiilor de plăţi şi domeniul veterinar. Secretarul englez s-a arătat optimist în privinţa rezolvării problemelor, opinînd că progrese importante s-au remarcat şi în cele două sectoare amintite. Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a apreciat: "Evaluările oficialilor europeni au arătat respectarea calendarului şi nu există, sub nicio formă, motive de îngrijorare că agricultura ar putea constitui un pretext al întîrzierii aderării la Uniunea Europeană".

Lordul Bach crede că prioritară este refacerea rapidă a zonelor afectate de inundaţiile de anul trecut. "Ştiu că România se zbate să-şi îmbunătăţească tehnologia, infrastructura şi să-şi valorifice produsele. În mod justificat se acordă o mare importanţă restructurării agriculturii şi eu sprijin eforturile făcute în vederea folosirii fondurilor de dezvoltare rurală de pre-aderare ca să ajutaţi sectorul agricol să se modernizeze", a explicat secretarul de stat britanic.

Oficialul britanic s-a abţinut să aprecieze care este situaţia proiectelor europene şi absorbţia fondurilor. "Sperăm că banii vor fi angajaţi în proiectele SAPARD şi am remarcat îmbunătăţirile făcute. Modul de utilizare a fondurilor SAPARD este excelent, dar dacă vor fi folosiţi în totalitate este problema ministerului", a menţionat Lordul Bach. Potrivit estimărilor ministrului Agriculturii, în acest an 280.000.000 de euro vor merge pentru proiectele SAPARD pentru gospodăriile afectate de inundaţii, pentru drumurile forestiere şi pentru laboratoare. Programul "Fermierul" va permite dublarea absorbţiei fondurilor, astfel încît să ajungem la peste 50.000.000 de euro pe lună.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb