AGENŢIILE DE PRESĂ:  Întreaga Europă urmăreşte ce se petrece în Ungaria, afirmă Vera Jourova

D.F.
Internaţional / 7 aprilie 2020

Viktor Orban, sursa foto: Twitter

Viktor Orban, sursa foto: Twitter

Întreaga Europă urmăreşte ce se petrece în Ungaria în contextul măsurilor politice autoritare ale ţării cu privire la combaterea coronavirusului, a declarat vicepreşedinta Comisiei Europene pentru valori şi transparenţă, Vera Jourova, marţi pentru dpa.

Jourova, comisar european pentru justiţie în fosta Comisie Europeană condusă de luxemburghezul Jean-Claude Juncker, şi-a exprimat preocuparea faţă de legea asupra stării de urgenţă, calificând drept problematice în special absenţa unui termen pentru capacitatea executivului de a guverna prin ordonanţe de urgenţă şi incriminarea dezinformării.

Parlamentul de la Budapesta a votat luni un proiect de lege care îi permite premierului Viktor Orban să guverneze prin ordonanţe de urgenţă pe termen nelimitat.

De asemenea, în conformitate cu noua lege, persoanele care publică ceea ce este perceput ca o ştire falsă sau fapte denaturate riscă mai mulţi ani de închisoare.

Autorităţile UE analizează în prezent legea ungară privind situaţia de urgenţă şi vor urmări îndeaproape modul în care aceasta este pusă în aplicare.

"Aceasta nu a venit din senin", a spus Jourova, care supervizează respectarea normelor statului de drept, referindu-se la acţiuni ale guvernului ungar din ultimii ani. "Există o istorie", a adăugat ea.

În acest sens, vicepreşedinta Comisiei Europene a citat, cu titlu de exemplu, procedurile care decurg din articolul 7 al tratatului UE în curs de derulare împotriva Budapestei, menţionând că există multe preocupări cu privire la independenţa mass-media şi la libertatea de expresie în Ungaria, conform dpa.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pai nu-l laudau unii pe Viktoras cu ce a facut si ce a dres el?Unii ziceau ca Orban al ungurilor este adevarat,al nosrtu e fals si ca ar fi bine sa avem si noi unul ca Viktor.Doamne feri!Duca-se pe pustii!Am sentimentul ca dupa aceasta criza cu coronavirusul ungurii isi cam vor incheia socotelile cu Orban al lor.Prea a sarit parleazul.Eu la inceput am crezut ca e un patriot,ca isi iubeste poporul.....E un dictator.

    Autorităţile din UE trebuie să arunce o privire şi la România şi la dezastrul care este acuma şi va rămâne după trecerea pandemiei. Orban Viktor măcar ajută pe cetăţenii cu regulile aduse, dar în situaţiile de urgenţă trebuie respectate legile aduse. Despre dictatură vorbesc numai neoliberalii, plătiţi de Şoroş, cei care vor să pună mâna pe bani publici, dar nu e lăsat de Viktor. În CE sunt 300 de persoane care sunt plătite şi de Şoroş prin ONG-urile lui, dintre care sunt şi europarlamentari români. O să vedem dictatură la noi, în România, numai să anunţe micul Hitler prelungirea situaţiei de urgenţă, cu mâna dreaptă pusă la inimă, când mor oamenii atât în spitale cât şi acasă, (unii de foame), dar între timp preşedintele sponsorizează un spital NATO din bani publici fără cunoştiinţa şi acordul altor autorităţi din ţară. În acest caz doamna de la UE nu zice nimic?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb