AGENŢIILE DE PRESĂ: Primarii italieni cer solidaritate din partea Germaniei, în contextul pandemiei

B.B.
Internaţional / 31 martie 2020

Primarii italieni cer solidaritate din partea Germaniei, în contextul pandemiei

Primari şi guvernatori regionali italieni au cumpărat marţi o pagină în ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung pentru a-i cere Germaniei să manifeste solidaritate în faţa epidemiei generate de noul coronavirus, amintindu-i că alte state au acceptat să-i reducă datoria după cel de-al Doilea Război Mondial, informează Reuters.

Italia înregistrează un număr de decese mai mare decât orice altă ţară din cauza epidemiei de coronavirus, cu 11.591 de decese până luni, adică o treime din totalul mondial, şi peste 100.000 de cazuri de contaminare confirmate.

Iniţiativa subliniază resentimentul crescând al italienilor împotriva a ceea ce este considerat drept indiferenţă a Germaniei faţă de situaţia lor critică în contextul în care Berlinul refuză să răspundă apelurilor din partea altor ţări privind mutualizarea datoriilor pentru a ajuta economiile lor în dificultate.

"Dragi prieteni germani, memoria ajută la luarea deciziilor corecte", se afirmă în scrisoare, care evocă un acord din 1953 vizând reducerea datoriei Germaniei cu scopul de a o ajuta să-şi refacă economia după război.

Scrisoarea este semnată de primari de stânga şi de dreapta reprezentând oraşe din nordul Italiei cele mai afectate de epidemia de coronavirus, inclusiv Bergamo şi Milano, şi de guvernatorul regiunii Emilia-Romagna.

Mesajul vizează deopotrivă Olanda, văzută în Italia ca un fel de paradis fiscal pentru companiile multinaţionale, afirmând că aceasta a "instituit un regim fiscal favorabil care de mulţi ani sustrage resurse din toate ţările mari europene".

Nouă ţări din Uniunea Europeană, între care Italia, Franţa şi Spania, au cerut săptămâna trecută emiterea comună de "obligaţiuni-corona" pentru finanţarea redresării economice după epidemia virală care pare să împingă zona euro spre o profundă recesiune.

Germania, Olanda, Finlanda şi Austria s-au opus propunerii de a emite aşa-numite "corona-bonds", menţinându-şi tradiţionala lor reticenţă în a împărţi datoria economiilor mai puţin competitive.

"Obligaţiunile emise pentru a combate coronavirusul nu vor şterge sau mutualiza datoriile anterioare", se poate citi în traducerea italiană a scrisorii publicate pe Twitter de către europarlamentarul Carlo Calenda, unul dintre semnatari.

Liderii UE nu au reuşit până în prezent să se înţeleagă asupra nivelului sprijinului pentru economiile care au încetinit din cauza măsurilor restrictive luate în efortul de a stopa propagarea noului coronavirus.

La sfârşitul videoconferinţei de săptămâna trecută, Germania şi Olanda au declarat că cei care au nevoie ar putea accede la Fondul de salvare al zonei euro (Mecanism European de Stabilitate/MES) pentru a obţine linii de credit. Italia s-a opus acestui mecanism, care implică condiţionalităţi

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Germania si alte cateva tari beneficiaza de pe urma EU datorita monedei Euro care este trasa in jos de state precum Italia asa incat germanii au beneficii de pe urma statelor cu economii slabe (in esenta slabite tot de germania in mod indirect). Fara Euro marca germana ar fi avut acum o cotatie uriasa iar economia germaniei nu ar mai fi performat atat de bine in ultimii 12 ani.

    1. foarte corect ! Bravo, ai inteles tabloul general!

      Daca Germania trece la marca germana acum li se blocheaza economia (marca s-ar aprecia sever fata de yen si chf si usd si extrem de sever fata de euro si economia bazata pe exporturi a Germaniei ar fi pa! ) 

    '' Germania, Olanda, Finlanda şi Austria s-au opus propunerii de a emite aşa-numite "corona-bonds", menţinându-şi tradiţionala lor reticenţă în a împărţi datoria economiilor mai puţin competitive. ''

    SUA poate emite bonduri federale si au moneda comuna.  

    UE NU poate emite eurobonduri si au moneda comuna.  

    Vedeti disfunctionalitatea ?  

    Banii sunt purtatori de valoare de transfer ca factor de opozitie la existenta datoriei ca valoare de transfer.  

    Pe scurt... imaginati-va o balanta cu 2 talere. 

    In SUA daca intr-un taler exista bani buni, reali si in celalalt taler sunt bonuri de trezorerie SUA ...in UE intr-un taler sunt bani (aparent) buni.... in celalalt taler.... ne uitam... SI NU VEDEM TITLURILE DE TREZORERIE UE ! Nu le vedem! Unde sunt? Sunt bonduri SPania, Italia, Grecia, Germania! Dar nu UE!  

    Ma intelegeti ? Euro e o moneda disfunctionala structural!

    Daca in SUA bani = datorie federala (unificata) , in UE bani nu e = datorie unificata (federala). . . si asta e micul truc prin care tarile care se opun acum si-au creat excedente masive in economie ... exportand fortat la fraieri (intai propuneau "standarde" europene si apoi impunandu-le ... ceilalti cumparau de la ei pentru a se conforma "standardelor" ...intelegeti smecheria lor de popa de tara? ) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb