AGENŢIILE DE PRESĂ: Recep Tayyip Erdogan anunţă că armistiţiul din Idleb a "început să fie încălcat" şi cere Rusiei "să ia măsuri"

B.F.
Internaţional / 11 martie 2020

Recep Tayyip Erdogan anunţă că armistiţiul din Idleb a "început să fie încălcat" şi cere Rusiei "să ia măsuri"

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat miercuri că un acord ruso-turc al unui armistiţiu în Idleb, în nord-vestul Siriei, a "început să fie încălcat" şi a îndemnat Rusia "să ia măsuri" în acest sens, relatează AFP.

"Chiar dacă este vorba despre mici incidente ici-colo, armistiţiul a început să fie încălcat. Noi împărtăşim aceste evoluţii Rusiei (...) şi aşteptăm să se ia măsuri", a declarat Erdogan într-un discurs la Ankara.

Intrat în vigoare vineri, acordul armistiţiului a permis instaurarea unui aparent calm în provincia Idleb, teatrul de mai multe luni al unor bombardamente violente ale unor avioane aparţinând Damascului şi Moscovei care au provocat o catastrofă umanitară.

Erdogan a ameninţat miercuri că Turcia este pregătită să riposteze ferm oricărui atac vizându-i trupele desfăşurate în Idleb în mai multe posturi de observaţie.

Într-un summit la Moscova, în urmă cu o săptămână, Recep Tayyip Erdogan şi omologul său rus Vladimir Putin au încheiatun acord al unui armistiţiu pentru a pune capăt unorescaladări care durau de săptămâni de zile şi care au atins un vârf prin confruntări directe între militari turci şi sirieni.

În pofida faptului că Turcia susţine grupări rebele în Siria, iar Rusia susţine regimul lui Bashar al-Assad, cele două ţări cooperează de mai muşi ani în dosarul sirian.

Provincia Idleb, ultimul bastion rebel şi jihadist din Siria, a devenit noul epicentru al războiului soldat cu peste 380.000 de morţi din 2011.

Regimul lui Bashar al-Assad a lansat în decembrie o ofensivă în această provincie, care a deplasat aproape un milion de persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb