Agerpres: "Fermierii au cerut conducerii MADR soluţii de creditare şi să nu mai fie controlaţi drastic de APIA"

T.B.
Miscellanea / 13 ianuarie

Agerpres: "Fermierii au cerut conducerii MADR soluţii de creditare şi să nu mai fie controlaţi drastic de APIA"

Delegaţia fermierilor a cerut sâmbătă reprezentanţilor Ministerului Agriculturii soluţii pentru creditare, să nu mai intre în ţară cereale din Ucraina, controalele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură să nu mai fie drastice şi definiţia fermierului, au declarat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale, relatează sursa menţionată.

Potrivit sursei citate, "Au cerut soluţii de creditare. Ministrul le-a explicat că există în vigoare programul de 5 ori subvenţia prin care pot lua credite avantajoase de la CEC cu o simplă adeverinţă eliberată de APIA. De asemenea, ministrul le-a transmis ca există deja în transparenţă decizională un act normativ care le suspendă obligaţiile de plată dacă au dificultăţi", a subliniat sursa citată.

Potrivit acesteia, fermierii au mai cerut să nu mai intre cereale din Ucraina în ţară, definiţia fermierului şi să nu mai fie drastice controalele APIA, transmite agerpres.

"Ministrul le-a explicat ca acele controale sunt absolut obligatorii pentru a ne asigura că banii europeni şi cei de la buget sunt cheltuiţi corect", au menţionat sursele guvernamentale, precizează sursa.

Guvernul a anunţat sâmbătă dimineaţa, printr-un comunicat, că reprezentanţi ai ministerelor şi ai unor instituţii publice vor avea sâmbătă consultări cu cei ai transportatorilor şi fermierilor, pentru a discuta, pe fiecare domeniu în parte, revendicările acestora, informează sursa menţionată.

Conform agerpres, "În continuarea dialogului cu transportatorii şi fermierii care protestează pe Centura Capitalei şi în ţară, Guvernul României le-a transmis reprezentanţilor transportatorilor şi fermierilor un calendar de discuţii cu miniştrii şi reprezentanţii unor instituţii publice, cu care să discute pe fiecare domeniu în parte revendicările solicitate", se menţiona în comunicat.

Întâlnirile au început la ora 12:00, la Ministerul Agriculturii, şi urmau să continue la 13:00 la Ministerul Transporturilor, la 14:00 la Autoritatea pentru Servicii Financiare şi la 15:00 la Ministerul Finanţelor, precizează sursa.

Transportatorii au declanşat miercuri proteste spontane, fiind nemulţumiţi, printre altele, de evoluţia preţului la RCA, menţionează sursa indicată. De asemenea, reprezentanţii unor organizaţii agricole reprezentantive au transmis că nu au nicio o legătură cu protestul spontan anunţat în mediul online de fermieri din mai multe zone ale ţării, însă au confirmat participarea unor fermieri din organizaţiile lor, relatează sursa.

Vineri, premierul Marcel Ciolacu a avut la Palatul Victoria consultări cu delegaţia transportatorilor şi fermierilor, în care au fost analizate problemele semnalate de reprezentanţii celor două sectoare de activitate, soluţiile legale în acord cu normele la nivel european, precum şi modalitatea de aprobare a acestora, afirmă sursa precizată. Potrivit unui comunicat al Guvernului, a fost stabilit un calendar strâns de întâlniri punctuale cu ministerele şi instituţiile cu atribuţii în soluţionarea unora dintre aspectele discutate în cadrul întâlnirii, transmite agerpres.

La finalul întâlnirii, transportatorii şi fermierii au anunţat că au decis, în urma discuţiilor cu premierul Marcel Ciolacu, să "rămână în stradă" şi să continue protestul, informează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. de cerealele ucrainiene ce ne-au invadat piata nu pomeneste ciulacu nimic ?

    guvernanti nesimtiti 

    1. ...

    bravo VLAD TEPES

    Ia veniti in com.TEACA,Jud. B-N 

    sa vedeti at teren au furat si iau bani ilegal de la APIA 

    Unde ai mai vazut asa eva-bani pentru motorina,bani pentru tractoare,bani pentru intretinere,bani pentru piese,bani pentru terenuri in orice situatie,bani pentru cereale,bani pentru ca nu a ajuns productia la nivelul care trebuie,bani pentru seceta-NESSIMTIRE 

    IA VERIFICATI UN PIC PRIMARUL DIN TEACA SI PE LUPU IOAN DIN OCNITA -AU LUAT ILEGAL PAMANTURILE SI IAU BANI ILEGAL DE LA STAT-ACTE ILEGALE FACUTE IN PRIMARII,SUSTRAGEREA ACTELOR DIN ARHIVA PRIMARIEI-CUM IN TOATA TARA ASTA AU LUAT ILEGAL TOATE MANA IN MANA CU PRIMARII ,PROURORII SI MULTI ALTII. 

    FURA LEMNE ,FURA PAMANTURILE,CASELE ETC 

    DNA DORMI

    MAI SCOARETI UNUL DOI DE OCHII LUMII 

    1. EU AR SINGUR

      TOATE SERVICIILE IMI SUNT FAUTE DIN BUZUNARUL MEU 

      STATUL NU MI DA NIMIC 

      AM FOST LA APIA IMI SPUNE CA NU MA INCADREZ CU TERENUL CA SUNT IMPARTITE 

      AM FOST LA PRIMARIE SE INCHIDE USA ,NU AI ATELE IN REGULA 

      SI UITE ASA HOTII-ASTIA CU TRATOARE DE SUTE DE MII DE EURO STRIGA HOTII

      IA VERIFICATI LA SANGE CAT AU FURAT 

      Primariile =HOTI. confirm.

    Mai exerseaza si serviciile cum se pricep la activarea oamenilor si de o parte si de alta a baricadei.

    Auzi si tu, proteste spontane in Romania, cu blocari de drumuri. 

    Nu exista asa ceva in totalitarism. 

    Dar e bun ca ma uita lumea de Schengen, un alt subiect pus pe tava ca sa uita lumea ce dicatura au avut in pandemie. Si ce-i asteapta in curand. 

    ...

    putine relatari, oamenii din strada merita mai mult.

    ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb