"Agricola" Bacău îngheaţă salariile angajaţilor şi face concedieri

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 23 ianuarie 2009

Reţeaua de magazine Agricola Bacău este formată din 29 de unităţi.

Reţeaua de magazine Agricola Bacău este formată din 29 de unităţi.

Compania îşi menţine totuşi investiţiile

Producătorul de carne de pasăre şi produse din carne, Agricola Bacău, a anunţat că va îngheţa salariile angajaţilor pe perioadă nedeterminată şi va disponibiliza 200 de angajaţi, dar menţine investiţiile estimate la 10 milioane euro. "În contextul economic dificil în care am început acest an, vom proceda la măsura îngheţării salariilor angajaţilor până când contextul economic ne va permite să satisfacem nevoile angajaţilor şi, de asemenea, vom proceda şi la reducerea numărului de angajaţi, cu circa 200 de persoane, în cea mai mare parte prin externalizarea unor activităţi specializate", a declarat, pentru NewsIn, preşedintele Agricola Bacău, Grigore Horoi.

În acelaşi timp, potrivit lui Horoi, compania îşi menţine investiţiile anunţate pentru 2009, care se ridică la circa 10 milioane euro.

"Cu siguranţă, în anul 2009 vom realiza două investiţii importante. Prima dintre aces­tea vizează transformarea Complexului de găini ouătoare de la Bacău într-un complex modernizat de ferme de creştere a puilor pentru carne şi vom finaliza proiectul de modernizare a fermelor de producţie a ouălor pentru consum de la Avicola Constanţa, ce vor totaliza o investiţie de circa patru milioane de euro", a explicat Horoi.

De asemenea, acesta a menţionat că, dacă nu va întâmpina probleme la accesarea unor credite bancare, Avicola Bacău intenţionează să investească patru milioane de euro într-o fermă specializată în creşterea puilor de carne şi încă două milioane pentru o fermă de creştere a porcilor.

Cifra de afaceri estimată pentru anul 2008 a firmelor din Grupul Agricola Bacău este de aproape 400 milioane lei, din care 270 milioane lei realizate de către Agricola Internaţional.

Agricola Bacău deţine o cotă de 16 % din producţia de carne de pasăre realizată de unităţile specializate din România, respectiv o cotă de piaţă de 10% şi o notorietate asistată de 78 % în rândul consumatorilor. Sub marca Agricola Bacău se comercializează 100 tone de carne şi produse din carne şi peste 300 de mii de ouă în fiecare zi.

Reţeaua de magazine Agricola Bacău este formată din 29 de unităţi, situate în Bucureşti, Buzău, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamţ, Botoşani, Comăneşti, Moineşti, Tg. Ocna, Oneşti, Slănic Moldova şi Bacău.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb