Agrimat Matca estimează creşteri de 30% ale producţiei agricole, în acest an

A.O.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 4 iunie 2014

Compania a contractat recent un credit de investiţii de 3,1 milioane de lei de la EximBank

Producţia agricolă a companiei Agrimat Matca din Galaţi ar putea creşte cu 30-40% în acest an, având în vedere starea actuală a culturilor însămânţate în toamnă, ne-a declarat domnul Gavrilă Tuchiluş, acţionarul majoritar şi directorul societăţii. "Aceste rezultate depind de condiţiile meteorologice până la recoltă şi de tratamentul la timp al plantelor. Până nu avem recolta în remorcă nu putem face estimări exacte", ne-a spus domnia sa. În 2014 compania mizează, pe grâu, porumb, rapiţă, orz, coriandru şi muştar. "Din câte am observat anul acesta nu va mai fi un an al porumbului în zona noastră, însă poate fi un al grâului din punct vedere cantitativ. De asemenea, dacă fermierii realizează tratamentele contra dăunătorilor la timp vom avea şi un grâu de calitate, care este principalul criteriu în stabilirea preţurilor la cereale", a observat domnia sa.

Agrimat Matca a contractat luna trecută un credit de investiţii de la EximBank în valoare de 3,1 milioane de lei pentru achiziţia de utilaje agricole, precum şi o garanţie emisă de bancă în contul statului în valoare de 1, 9 milioane de lei, reprezentând 63% din creditul principal. "Anul acesta vrem să facem investiţii de circa 1 milion de euro ca urmare a necesităţilor societăţii. De aceea, mai suntem în discuţii pentru contractarea a încă 230.000 de euro", ne-a spus domnul Gavrilă Tuchiluş. Domnia sa ne-a precizat că alegerea băncii a fost făcută după un studiu comparativ al ofertelor de pe piaţă. Acţionarul majoritar a mai sublinat că societatea nu are niciun fel de datorii restante la furnizori sau bănci. "Chiar şi aşa, banca noastră este, de fapt, ferma de vaci care ne asigură cash-flow-ul zilnic deoarece vindem peste 10.000 de litri de lapte în fiecare zi", a mai adăugat fermierul.

În 2012, Agrimat Matca a înregistrat o cifră de afaceri de 23,5 milioane lei, cu 44% mai mult faţă de 2008, anul de început al crizei, şi cu aproximativ 19% mai mult faţă de 2011. Ferma exploateză 5000 de hectare de teren şi se dezvoltă pe 3 ramuri: agricol, horticol şi zootehnic. În acelaşi an societatea a construit un siloz cu o capacitate de 10.000 de tone care a costat 1,2 milioane euro, investiţie din surse proprii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb