Agroland Business System a deschis cel de-al cincisprezecelea magazin Agroland MEGA

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 noiembrie 2021

Agroland Business System a deschis cel de-al cincisprezecelea magazin Agroland MEGA

Horia Cardoş: "Obiectivul nostru este ca, până la finele lui 2022, să atingem numărul de 30 de magazine MEGA deschise"

Agroland Business System face parte din noul val de listări din Piaţa AeRO

Agroland Business System (AG) a deschis cel de-al cincisprezecelea magazin Agroland MEGA în ţara noastră, în Balş, judeţul Olt, acesta fiind al unsprezecelea magazin MEGA inaugurat de companie în acest an, se arată într-un raport al comerciantului cu produse agricole publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Investiţia în Agroland MEGA Balş s-a ridicat la 150.000 euro, sumă în care nu sunt incluse stocurile de marfă. Magazinul este situat în centrul oraşului, în incinta Joy Retail Parc, singurul parc comercial din Balş şi are o suprafaţă de 423 metri pătraţi, dintre care 351 de metri pătraţi sunt destinaţi magazinului propriu-zis.

"Conducerea companiei estimează vânzări în valoare de peste 600.000 euro pentru Agroland MEGA Balş în primul an de activitate. De asemenea, compania se aşteaptă ca magazinul să genereze profit începând cu anul 2022", se arată în raport.

Horia Cardoş, fondator şi director general al Agroland, a declarat: "Am convingerea că locuitorii din Balş şi împrejurimi vor adopta foarte rapid conceptul Pet & Garden, pe care ne concentrăm acum, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul celorlalte magazine MEGA pe care le-am deschis anul acesta. Acest concept este cel mai dinamic în Europa de Vest, la nivelul retailului specializat, iar obiectivul nostru este ca, până la finele lui 2022, să atingem numărul de 30 de magazine MEGA deschise, iar astfel să devenim cel mai important jucător din regiune".

Reprezentanţii reţelei Agroland au în plan ca, până la sfârşitului acestui an, să mai deschidă un magazin Agroland MEGA, în Bârlad, se arată într-un comunicat remis Redacţiei.

Agroland Business System a fost listată în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti în data de 1 martie a acestui an, după un plasament care s-a încheiat la preţul unitar de 4,5 lei. După listare, acţiunile comerciantului cu produse agricole s-au înscris pe un trend descendent, atingând în prima parte a acestei săptămâni minimul de 3,835 lei.

Pentru primele nouă luni ale acestui an, compania a raportat venituri din exploatare în sumă de 193,36 milioane de lei, în creştere cu 14% faţă de cele din primele trei trimestre ale lui 2020, în timp ce cheltuielile din exploatare au fost de 182,24 milioane de lei, cu 16% peste cele din intervalul ianuarie - septembrie a anului trecut. În aceste condiţii, pentru primele nouă luni ale anului, profitul operaţional al Agroland Business System s-a ridicat la 11,08 milioane de lei, în scădere cu 10%, rezultat ce a fost erodat de o pierdere financiară de aproape 2,1 milioane de lei. Astfel, Agroland Business System a raportat un profit net de 7,67 milioane de lei, pentru perioada ianuarie - septembrie 2021, cu 22% sub cel din acelaşi interval al anului anterior.

Horia Cardoş deţine 76,5% din Agroland Business System, companie cu o evaluare bursieră de circa 180 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Iar povestile cu magazinele din care nu iese nimic!

    Decat sa tot bata toba mai bine se ingrijesc de pe acum cum rescadenteaza datoriile,mai ales la obligatiuni aici si la AAB.Ca de platit e exclus la ce marje si cash flow au. 

    Rostogolirea o vor face in cel mai bun caz la o dobanda cu 2 cifre.

    Asta e cand te arunci la investitii pe datorii cu dobanzi mari si investitiile produc numai PR. 

    Asta seamănă cu Mic-ul lui Patriciu...s-a "extins" pe banii creditorilor pana a făcut "poc", cu vreo 20 mil euro paguba la prosti. Vindeți obligațiunile AG ca n-au de unde sa plătească derbedeii!

    o panarama de firma, in scadere permanenta. Nea Cardose crezi ca mai gasesti prosti sa ii...cardesti (le iei banul fara sa livrezi nimic)? Pana si brokeretele s a saturat de porcaria asta de fima...o manipuleaza in sus si jos....in principal in jos...si tot nimic nu iese. Cardose Cardose...doar pe ..."cardeala" esti......

    1. nici mie nu imi place AG. dar hai sa gandim un pic inainte sa scriem. ce interes ar avea Cardos sa "manipuleze pretul in jos"? mai ales acum ca se apropie MCS-ul cash? daca ar fi vandut cum a facut Stroe la Hunt puteai sa te gandesti ca vrea sa le ia mai ieftin. dar el are drepturi de preferinta de vandut, deci interesul lui este ca pretul sa stea sus ;)

      citeste mai atent,el zice de'brokeretele' care o manipuleaza,adica un fel de market making

      nu de ala care le ia banii naivilor  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb