AHK Extinde Prezidiul şi Lista de arbitri din cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă AHK România

Vlad Giurgiu
Companii / 28 ianuarie 2017

AHK Extinde Prezidiul şi Lista de arbitri din cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă AHK România

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) anunţă extinderea Prezidiului şi a Listei de arbitri din cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă AHK România, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

Sebastian Metz, director general şi membru în Consiliul Director al AHK România, a declarat: "Curtea de Arbitraj de pe lângă AHK România este în permanentă dezvoltare, bucurându-se de un grad tot mai mare de recunoaştere în cadrul comunităţii internaţionale de business din România. Această evoluţie se explică prin reputaţia tot mai bună de care se bucură această instituţie, iar pe fondul evoluţiilor economice pozitive din ultimii ani şi datorită relaţiilor economice internaţionale ale României în continuă creştere, tot mai mulţi actori economici se informează în legătură cu această formă alternativă de soluţionare a litigiilor care oferă avantaje evidente în relaţiile internaţionale de afaceri faţă de căile de soluţionare a litigiilor oferite de instanţele juridice de stat".

În luna decembrie 2016, Prezidiul Curţii de Arbitraj a fost extins prin cooptarea doamnei Cristiana Stoica, partener-fondator al renumitului Cabinet de avocatură "Stoica & Asociaţii".

Potrivit AHK România, Curtea de Arbitraj câştigă prin doamna Stoica "un expert cu foarte multă experienţă", mai ales în arbitrajul din România, ceea ce va avea efecte pozitive asupra calităţii şi reputaţiei Curţii de Arbitraj de pe lângă AHK România.

În afară de asta, Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană a adăugat în lista de arbitri a Curţii de Arbitraj de pe lângă AHK România şi "alţi avocaţi cu experienţă, activi pe plan internaţional".

Astfel, tot în luna decembrie, a fost incluşi pe lista de arbitri av. dr. Christian Walther Konrad şi av. Vlad Sandulache. Konrad este partener-fondator al Cabinetului de avocatură "Konrad & Partners" cu birouri în Viena, Bratislava, Skopje, Praga şi Londra şi deţine o vastă experienţă în domeniul litigiilor internaţionale şi al arbitrajului. Domnul Sandulache, avocat şi mediator (M.A), este avocat specializat în drept comercial şi drept societar şi partener-fondator al Cabinetului de avocatură cu acelaşi nume, cu sediul la Munchen, în Germania.

Cu scopul de a face mai bine cunoscută Curtea de Arbitraj de pe lângă AHK România, înfiinţată acum cinci ani, dar şi pentru a oferi un acces facil la prevederile legale cele mai importante pentru arbitraj, conţinute în legislaţia românească şi care completează obligatoriu sau în subsidiar Regulamentul, instituţia a redactat şi publicat o broşură care este disponibilă atât în limba română, cât şi în limba germană.

Sebastian Metz, AHK România a mai spus: "Această publicaţie va contribui semnificativ la completarea informaţiilor existente în legătură cu arbitrajul din România. Ne bucurăm că această publicaţie este disponibilă acum şi în limba germană şi în curând va fi publicată varianta în limba engleză".

Prin Curtea de Arbitraj de pe lângă AHK România, mediului de afaceri internaţional din România i se oferă de peste 5 ani o alternativă la procedurile juridice de lungă durată şi care necesită mai multe instanţe de judecată ale instanţelor de stat. Curtea de Arbitraj nu le stă la dispoziţie doar companiilor germane sau româneşti, ci se adresează tuturor companiilor internaţionale şi multinaţionale, reprezentate în mediul de afaceri din România. Din acest motiv, toate documentele relevante sunt puse la dispoziţie în limbile germană, română şi engleză.

Preşedintele Curţii Permanente de Arbitraj de pe lângă AHK România este prof. dr. Claus Köhler ("Meister Rechtsanwälte", Munchen). Vice-Preşedinţi sunt Cristiana Stoica ("Stoica & Asociaţii", Bucureşti), Cristina Dăianu ("Dentons", Bucureşti) şi dr. Gisbert Stalfort ("Dr. Stalfort", Osnabruck).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb