Air Claim - profit în creştere cu 12%, în primele şase luni ale anului

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 2 octombrie 2023

Air Claim - profit în creştere cu 12%, în primele şase luni ale anului

Venituri din activitatea operaţională duble faţă de cele de la jumătatea lui 2022

"Rezultatele au fost susţinute de revirimentul pieţei călătoriilor şi turismului la niveluri apropiate de cele pre-pandemice", conform companiei

Air Claim (CLAIM), companie ce ajută pasagerii curselor aeriene perturbate sau anulate să obţină despăgubirile la care au dreptul, a obţinut, în primele şase luni ale anului, un profit net de 0,65 milioane lei, cu 12% peste cel de la jumătatea anului trecut, conform raportului societăţii publicat, vineri, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile din activitatea operaţională s-au ridicat la aproape 3,1 milioane lei, duble faţă de cele din primele şase luni ale anului trecut. Veniturile din comisioanele aferente intermedierii cererilor de despăgubire au fost de 2,6 milioane lei, faţă de doar 0,9 milioane lei la jumătatea lui 2022, în vreme ce veniturile din recuperarea creanţelor cesioante s-au ridicat la 0,42 milioane lei, în scădere cu 28,2% comparativ cu cele din primele şase luni ale anului trecut.

Conform companiei, rezultatele au fost susţinute de revirimentul pieţei de călătorii şi turism la niveluri apropiate de cele pre-pandemice.

"Pe plan operaţional, valoarea sumelor aprobate la plată de către companiile aeriene în primele şase luni din anul curent a depăşit 1,36 milioane lei, trimestrul al doilea depăşind primul trimestru atât în privinţa cererilor primite (+36,5%) şi complete (+36,4%), cât şi a sumelor aprobate la plată, care au depăşit 0,7 milioane lei în perioada aprilie - iunie 2023", se menţionează în raport. "Faţă de primul semestru al anului 2022, numărul creanţelor cumpărate a crescut de peste două ori, în timp ce valoarea sumelor aprobate la plată - un indicator pentru rata de eligibilitate a cererilor - s-a majorat de aproape cinci ori".

Pentru primele şase luni ale anului, Air Claim a raportat cheltuieli operaţionale totale de aproape 2,3 milioane de lei, cu 160% peste cele de la jumătatea anului trecut, cele mai mari fiind cheltuielile cu prestaţiile externe, care s-au ridicat la 1,46 milioane lei, în creştere cu 161%. Rezultatul operaţional a fost de 0,8 milioane lei, cu 30% peste cel din primele şase luni ale anului trecut.

"Pentru că intensificarea activităţii şi majorarea veniturilor au fost însoţite de creşterea bugetului alocat implementării strategiei de dezvoltare şi promovării, şi în contextul decalajelor temporare între momentul angajării de cheltuieli operaţionale şi cel al rezultatelor antrenate de acestea, rezultatul operaţional la 30 iunie 2023, în valoare de 0,8 milioane de lei, a înregistrat o creştere de 30,3% faţă de rezultatul perioadei de referinţă, în timp ce corecţia adusă de activitatea financiară şi de impozitele aferente a limitat creşterea rezultatului net la 12,2% în aceeaşi perioadă", conform raportului companiei.

La jumătatea anului, 67,2% din acţiunile companiei erau deţinute de Bogas Ventures SRL, societate deţinută majoritar de Angela Pârlea, potrivit informaţiilor de la bursă.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. In Octombrie vorbim de ce s-a intamplat pana in Iunie...

    1. sa se fie obligate firmele sa raporteze rezultatele mai repede

      a zis ca n-are ce sa faca, asa e regulamentili

    da? pai sa mai creasca actiunile sa vanda majoritarii ca le trebuie bani de mobila pentru cele 2 vile pe care le-au cumparat pentru a "proteja valoarea pentru investitori". alaturi de RKOT, CLAIM este una dintre cele mai mari tepe date in avantul AERO. dar tepe pe bune in care minoritarii nu o sa vada niciodata, nimic

    1. la CLAIM deja au fost distribuite dividende si nu au cumparat doua vile, au comparat un bloc intreg care e aprape finalizat

      nu mai tin minte exact datele, dar hai sa le luam pe rand

      1) in prima zi de listare directorul general isi vinde toate actiunile detinute la CLAIM 

      2) la prima raportare ne anunta ca au incheiat o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pentru 2 apartamente (nici 2 vile, nici 2 blocuri, la partea cu vilele an gresit eu). de fapt erau niste cesiune de creanta, nu a inteles nimeni nimic) pentru a "valoarea pentru investitori". investitia a fost facuta din banii din PP 

      3) dupa ceva timp, Tunescu (principalul actionar, nume predestinat) isi vinde intreaga participatie catre o firma din Bucuresti parca 

      4) Apoi, achizitioneaza firma cu care incheiase promisiunea bilaterala de v-c si acorda un imprumut de 2.65 mn lei firmei achizitionate. intentia anuntata este de a duce la bun sfarsit proiectul inceput de aceasta si care include cele 2 aprtamente mai sus-mentionate, pentru ca alternativa ar fi fost insolventa din care CLAIM nu ar mai fi recuperat mai nimic. 

      mah, daca asta nu este teapa, eu am petrecut de pomana 25 de ani pe bursa romaneasca. tipa de la o posta 

      daca in 25 ani nu ai invatat sa te informezi corect inseamna ca au fost degeaba, tot incepator esti

      :))))))))) mai vedem

      În prima zi de tranzacționare avocatul Coteș, DG atunci își vinde toată participatia pe la 13 lei pentru a cumpăra apoi pe la 3,4 lei și dacă nu mă înșel și sub 2lei! Clar ,el face jocurile!

      Acum vad cheltuieli enorme cu avocații, cu mult peste ce era ,deci tot Coteș !

      Ceilalți acționari principali nu mișcă în front! Nu înțeleg nimic! 

    incep sa apara si rezultatele mai ales daca se extind si la aeroportul din cluj

    1. Poate sa se extindă și în toată românia, tot ȚEPARI sunt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb