"Air France-KLM" a avut pierderi de peste un miliard de dolari în 2011

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 martie 2012

Vânzările "Air France-KLM" au crescut cu 4,5% anul trecut, la 24,4 miliarde euro.

Vânzările "Air France-KLM" au crescut cu 4,5% anul trecut, la 24,4 miliarde euro.

"Air France-KLM Group", cea mai mare companie aeriană din Europa, a raportat, ieri, pierderi pentru 2011, din cauza slăbirii economiei, care a afectat cererea din domeniu, şi a preţurilor mari ale combustibililor, care i-au majorat cheltuielile.

Pierderea netă a grupului franco-olandez a însumat 809 milioane de euro (1,06 miliarde de dolari), faţă de un profit pro forma de 289 de milioane de euro obţinut în 2010. Analiştii anticipau o pierdere mai mică: 669 de milioane de euro.

Jean-Cyril Spinetta, directorul executiv al operatorului de transport aerian, a declarat: "2011 a fost un an greu, din cauza incertitudinilor privind mediul în care activăm şi a preţurilor mari de pe piaţa petrolului. În acest context, succesul planului de transformare a companiei este crucial. Măsurile pe care le-am anunţat deja, în aces sens, sunt în derulare".

Anul trecut, compania a decis îngheţarea salariilor şi a angajărilor, urmărind să facă economii anuale de două miliarde euro. "Air France-KLM" îşi va creşte capacitatea de transport cu cel mult 2% pe an, în următorii trei ani, însă cheltuielile cu flota sunt limitate.

Compania a lansat discuţii cu sindicaliştii în privinţa retructurării, negocierile urmând să fie finalizate în luna curentă. Detaliile în acest sens vor fi anunţate în trimes-trul al doilea.

Alexandre de Juniac, şeful diviziei franceze a companiei aeriene, a declarat că este prea devreme ca să facă vreo declaraţie cu privire la eventuale disponibilizări.

Conducerea "Air France-KLM" estimează că perspectivele economice pe 2012 sunt incerte, iar preţurile combustibililor rămân la niveluri record în euro, ceea ce face ca rezultatele operaţionale pe care le va obţine compania în semestrul întâi să fie "cu mult sub cele din 2011". Însă, oficialii "Air France-KLM" spun că în a doua jumătate a anului, situaţia ar trebui să se îmbunătăţească, în urma aplicării planului de reducere a cheltuielilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb