Airbus Helicopters îşi extinde portofoliul de sisteme aeriene fără pilot la bord prin achiziţia Aerovel

T.B.
Companii / 19 ianuarie

Airbus Helicopters îşi extinde portofoliul de sisteme aeriene fără pilot la bord prin achiziţia Aerovel

Airbus Helicopters şi Aerovel au semnat un acord privind achiziţia Aerovel şi a sistemului său aerian fără pilot la bord (UAS), Flexrotor, ca parte a unei strategii de consolidare a portofoliului său de soluţii tactice fără pilot la bord, se arată într-un comunicat al Airbus Helicopters, remis redacţiei. Flexrotor este un sistem aerian tactic fără pilot, de mici dimensiuni, conceput pentru misiuni de colectare informaţii, supraveghere, identificare locaţie ţintă şi recunoaştere (ISTAR) pe mare şi pe uscat, conform sursei menţionate.

Potrivit comunicatului "Suntem nerăbdători să întâmpinăm Aerovel în familia Airbus. Această achiziţie strategică se aliniază cu viziunea noastră de a ne extinde oferta de UAS-uri şi de a răspunde la cererea tot mai mare a clienţilor din întreaga lume pentru capacităţi suplimentare de misiune, cum ar fi asocierea sistemelor "cu echipaj" - "fără echipaj". Expertiza Aerovel în tehnologia de zbor autonom va completa fără îndoială dezvoltarea noastră UAS cu VSR700, precum şi activitatea pe care o desfăşurăm pentru dezvoltarea interoperabilităţii", a declarat Bruno Even, CEO al Airbus Helicopters.

Conform sursei precizate "Lucrând împreună cu Airbus ne va permite să extindem inovaţia, să accelerăm misiunea noastră de a dezvolta domeniul aviaţiei fără pilot la bord şi să ne menţinem sprijinul pentru armata SUA şi aliaţii săi. Suntem mândri să devenim parte a unei organizaţii cu o istorie bogată de excelenţă în domeniul aerospaţial şi aşteptăm cu nerăbdare să ne valorificăm forţele combinate pentru a defini viitorul sistemelor autonome. Va fi, de asemenea, un mare omagiu adus fondatorului şi directorului nostru tehnologic, Tad McGeer, care şi-a dedicat ultimii 30 de ani realizării de produse inovatoare fără pilot", a declarat Ali Dian, CEO al Aerovel.

Flexrotor, o aeronavă modernă fără pilot la bord cu capacitate de decolare şi aterizare verticală (VTOL) cu o greutate maximă la lansare de 25 kg, a fost proiectată pentru misiuni ISTAR de peste 12-14 ore într-o configuraţie operaţională tipică, informează compania. Acesta poate integra diferite tipuri de încărcături utile, inclusiv un sistem electro-optic şi senzori avansaţi, pentru a se adapta la nevoile unice ale misiunilor clienţilor, arată datele comunicatului. Având capacitatea de a se lansa şi recupera în mod autonom, fie de pe uscat, fie de pe mare, necesitând doar o suprafaţă de 3,6 x 3,6 m pentru lansare şi recuperare, Flexrotor este ideal pentru misiunile expediţionare care necesită o amprentă minimă, relatează sursa. Datorită sprijinului acordat de Departamentul american al Apărării (DoD) şi a desfăşurării (contractate) în cadrul unei varietăţi de exerciţii de securitate maritimă, Flexrotor este un multiplicator de forţe testat pentru operaţiuni în medii dificile, cu grad ridicat de ameninţare şi fără posibilitate GPS, potrivit Airbus Helicopters. Flexrotor poate fi utilizat, de asemenea, pentru misiuni parapublice, cum ar fi supravegherea incendiilor forestiere (furnizând pompierilor imagini esenţiale, pe timp de zi sau noapte) şi navigaţia pe gheaţă (ajutând la ghidarea navelor militare prin gheaţa din Oceanul Arctic), precizează sursa.

Aerovel, cu sediul în Bingen, Washington, va rămâne o companie deţinută de Statele Unite şi va continua colaborarea cu Departamentul american al Apărării în cadrul Acordului special de securitate (SSA) al Airbus, arată datele comunicatului.

Achiziţia a fost aprobată de către autorităţile responsabile ale ambelor companii. Ea rămâne supusă aprobărilor de reglementare, precum şi altor condiţii obişnuite, transmite sursa indicată. Încheierea tranzacţiei este preconizată în 2024, informează compania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb