Airbus Helicopters - promotor al încercărilor de trageri cu rachete Spike în România

G.U.
Companii / 4 februarie 2022

Airbus Helicopters - promotor al încercărilor de trageri cu rachete Spike în România

Airbus Helicopters îşi extinde capabilităţile sistemului de management al armamentului HForce pe platforma de succes a versiunii militare a elicopterului multirol H145M, potrivit unui comunicat de presă. În acest scop, compania a iniţiat o serie de teste la poligonul Cincu din România.

Sistemul HForce integrează deja armament balistic - mitralieră 12,7 mm, tun de 20 mm sau rachete laser dirijate sau nedirijate. Următorul pas este integrarea rachetei Spike antitanc de la Rafael. Ca prim pas, Airbus Helicopters a efectuat la mijlocul lunii ianuarie 2022 o serie de teste iniţiale în cadrul unei faze de reducere a riscurilor pentru a evalua impactul asupra elicopterului în momentul tragerii. Următorul pas va fi integrarea completă a sistemului rachetei în sistemul HForce al elicopterului.

H145M este un adevărat elicopter multirol. În plus faţă de transportul aerian tactic a şase militari de forţe speciale complet echipaţi, acest elicopter uşor bimotor poate fi folosit pentru sprijinul misiunilor de stingere a incendiilor, recunoaşterea armată, evacuarea răniţilor sau salvarea ostaticilor. H145M este operat în Ungaria (20), Germania (15), Serbia (9), Thailanda (5), Luxemburg (2) şi a fost propus şi Armatei Române de IAR, partenerul istoric român al Airbus Helicopters. Armata SUA operează o flotă de peste 460 de elicoptere civile din familia H145 sub numele UH-72 Lakota.

Propulsat de două motoare Safran Arriel 2E, H145M este echipat cu FADEC şi suita de avionică digitală Helionix. Include un pilot automat în 4 axe de înaltă performanţă, crescând siguranţa şi reducând volumul de lucru al pilotului. Amprenta sa acustică deosebit de scăzută face din H145M cel mai silenţios elicopter din clasa sa.

Potrivit sursei citate, HForce este un sistem de armament unic, exhaustiv şi flexibil, conceput pentru a satisface cerinţele forţelor de apărare care caută capabilităţi de misiuni de atac uşoare sau o completare a flotei lor existente de elicoptere de atac specializate. Este sistemul de armament Airbus de ultimă generaţie. Este modular şi incremental şi poate fi montat pe orice versiune militară a gamei de elicoptere Airbus (H125M, H145M, H225M). HForce oferă o gamă largă de arme, identificare modernă şi uşoară a ţintei şi un nivel ridicat de precizie de ţintire, rezervat anterior pentru elicopterele de atac de ultimă generaţie.

Acest ultim upgrade al elicopterului H145M este prevăzut cu un nou tip de rotor, inovator, cu cinci pale, crescând sarcina utilă a elicopterului cu 150 kg. Simplitatea noului design al rotorului principal fără rulmenţi uşurează operaţiunile de întreţinere, îmbunătăţind şi mai mult funcţionalitatea de referinţă şi fiabilitatea H145, crescând în acelaşi timp şi confortul perioadei de transport atât pentru pasageri, cât şi pentru echipaj.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb