Ajutoarele de stat, de patru ori mai mari decât cele din 2008

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 29 octombrie 2008

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe pe problemele industriei auto că bugetul public pe anul 2009 prevede un pachet substanţial de ajutoare de stat, de patru ori mai mare decât cel din 2008.

Şeful Guvernului a precizat că aceste ajutoare financiare sunt în concordanţă cu regulile Uniunii Europene şi vor fi orientate în special către sprijinirea marilor proiecte de investiţii şi subvenţionarea dobânzii pentru IMM-uri.

Tăriceanu a adăugat, citat de Agerpres, că, la propunerea Renault, guvernul a prevăzut şi creditul fiscal pentru activitatea de cercetare, dezvoltare şi inovare.

Un miliard de euro pentru cercetare

Sectorul public va aloca, anul viitor, un miliard de euro pentru cercetare la care se vor adăuga sumele alocate de sectorul privat, a mai anunţat premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Domnia sa a precizat că bugetul public pe anul 2009 prevede că alocările financiare pentru cercetare se vor situa la 0,8% din PIB. Tăriceanu a menţionat că alocările bugetare pentru cercetare au crescut de la o "cotă penibilă" de 0,2% din PIB, în 2004, la 0,7% din PIB în 2008, în condiţiile în care Produsul Intern Brut al României a urcat de la 60 miliarde euro în 2004 la 140 miliarde euro în 2008.

Cheltuieli bugetare îngheţate

Premierul a mai declarat că bugetul de stat pe anul 2009 prevede îngheţarea cheltuielilor instituţiilor publice la nivelul din anul 2008. Tăriceanu a precizat că este vorba de instituţiile care fac parte din administraţia publică, iar această măsură nu vizează ordonatorii principali de credite din domenii, precum sănătatea sau educaţia.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb