Alarmă: importurile de cereale s-au triplat

Mihaela Zamfir
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 22 iulie 2004

Recoltele slabe de cereale obţinute anul trecut se resimt în primele cinci luni din acest an, cînd importurile s-au triplat faţă de perioada similară din 2003. Valoarea importurilor de cereale în primele cinci luni ale anului 2004 a fost de 165,8 milioane euro, înregistînd o creştere considerabilă (cu 219%) faţă de perioada similară din anul 2003. Comparativ cu acestea, exporturile au fost de 8,5 milioane euro, ceea ce reprezintă o scădere cu 20,4% faţă de prima parte a anului 2003, conform celor mai recente date publicate de Institutul Naţional de Statistică.

La secţiunea de "produse alimentare, băuturi şi tutun" importurile au o valoare de 255,2 milioane euro, iar exporturile sunt de 43,4 milioane euro, neînregistrînd fluctuaţii mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Grăsimile şi uleiurile vegetale sau animale au înregistrat o creştere semnificativă a exporturilor faţă de anul trecut, de peste cinci ori, valoarea lor fiind de 30,6 milioane euro, iar importurile au scăzut cu peste 30%, avînd un volum de 17,4 milioane euro.

Exportul de animale vii se situează la 49,7 milioane euro, comparativ cu importul, care este doar de 8,3 milioane euro, aproape aceeaşi situaţie fiind înregistrată şi în intervalul 1 ianuarie - 31 mai 2003.

Carnea şi măruntaiele comestibile importate au o valoare de 64,7 milioane euro, depăşind cu 29,9% valoarea de anul trecut, în timp ce exporturile sunt de 4,6 milioane euro.

Ţara noastră a importat fructe comestibile pînă la 31 mai de 40,9 milioane euro şi a exportat pentru numai 8,8 milioane euro.

În acest an exportul de seminţe şi fructe oleaginoase, plante industriale şi medicinale, paie şi furaje s-a multiplicat de peste trei ori, pînă la sfîrşitul lunii mai, comparativ cu anul 2003.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb