Alcatel-Lucent a investit peste 2 milioane de euro în noul centru global de operare reţele din Timişoara

Ioana Dogaru
Companii / 16 decembrie 2015

Alcatel-Lucent (Euronext Paris şi NYSE: ALU) deschide un centru global de operare reţele, în noul campus din Timişoara, situat pe Strada Republicii. Centrul are o suprafaţă de 5200 de metri pătraţi şi este inaugurat în urma unei investiţii de peste 2 milioane de euro în infrastructurile IT şi operaţională, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

În cadrul noului centru, lucrează peste 550 de profesionişti, care oferă servicii 24/7, în şapte limbi, deservind peste 20 de companii din întreaga lume, precizează comunicatul companiei. În ultimele trei luni, 65 de persoane s-au alăturat acestei echipe, alte 75 de poziţii fiind deschise în acest moment ca urmare a contractelor semnate de companie în ultima perioadă. Profilele căutate în acest moment sunt: service analysts, service engineers, fulfillment engineers, database analysts, service performance engineers, technical support engineers, team managers şi service operations managers, informează sursa citată.

În vederea pregătirii tehnice a viitorilor profesionişti pentru acest centru Alcatel-Lucent a introdus de aproximativ cinci ani un curs specializat în curicula Universităţii Politehnice din Timişoara. Parteneriatul cu facultăţile cu profil tehnic din Timişoara vor continua, iar cursurile vor fi actualizate pentru a veni în întâmpinarea transformărilor care au loc în domeniul administrării reţelelor, se mai arată în comunicat.

Compania Alcatel-Lucent deserveşte la nivel global peste 100 de milioane de abonaţi, peste 100 de reţele wireless şi fixe şi gestionează peste 300.000 de elemente de reţea, potrivit comunicatului citat.

Friedrich Trawoeger, Preşedinte, divizia globală de centre de operare de servicii la Alcatel-Lucent: "Serviciile de operare de reţele parcurg o perioadă de schimbări majore. Dintotdeauna, acestea au presupus gestionarea reţelelor pe platforme discrete, dar viitorul este al virtualizării reţelelor şi al gestionării acestui spaţiu virtual prin intermediul unor soluţii speciale. Noul nostru centru din Timişoara are întreaga infrastructură pentru a furniza soluţii personalizate pentru clienţii noştri."

Raoul ROS, General Manager, Alcatel-Lucent România: "Mai mult ca niciodată, operatorii trebuie să facă faţă provocărilor multiple, precum: noii competitori din piaţă, ameninţarea veniturilor în scădere, diferenţierea prin experienţa oferită clienţilor şi prin calitatea serviciilor, evoluţia reţelelor pentru a face faţă cerinţelor de trafic de date în creştere. Cu aceste premise, în centrul din Timişoara, putem ajuta operatorii telecom să ofere un nivel de calitate şi de eficienţă cât mai înalt şi să livreze cea mai bună experienţă de utilizare clienţilor lor. Noul campus este şi o confirmare a intenţiei noastre de a fi lideri în această industrie, asigurându-le echipelor din cadrul centrului de operare de reţele un mediu de lucru flexibil şi adecvat standardelor de calitate, şi pregătindu-ne în acelaşi timp pentru gestionarea reţelelor virtuale ale viitorului."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb