ALEGERI LA SIF-URI Fercală şi Ciurezu, reconfirmaţi la conducerile SIF Transilvania şi SIF Oltenia

Diana Enache, Ovidiu Vrânceanu
Piaţa de Capital / 21 aprilie 2013

Fercală şi Ciurezu, reconfirmaţi la conducerile SIF Transilvania şi SIF Oltenia

SIF3 trece la conducerea dualistă

SIF3 Transilvania şi SIF5 Oltenia au ţinut, ieri, alegeri pentru conducerea companiilor, adunările generale ale acţionarilor fiind mai liniştite decât cea de la SIF2 Moldova, de la începutul lunii.

Astfel, Mihai Fercală, preşedinte al SIF3 încă de la înfiinţarea companiei, şi Tudor Ciurezu, preşedintele SIF5 Oltenia, au fost reconfirmaţi în conducerile celor două SIF-uri.

Frăţilă a intrat în conducerea SIF3

Acţionarii SIF3 Transilvania au aprobat, ieri, trecerea la conducerea dualistă şi au ales un Consiliu de Supraveghere.

Dacă noul statut primeşte avizul CNVM şi va fi înregistrat, atunci Consiliul de Supraveghere va numi un directorat format din minim trei membri, cu un mandat de câte patru ani, acesta putând fi reînnoit. Unul dintre cei trei membri ai Directoratului va fi numit preşedinte executiv şi va avea şi funcţia de director general.

Şase dintre cei 15 candidaţi la alegeri au primit peste jumătate din voturile acţionarilor prezenţi la AGA, şi vor face parte din noul Consiliu. Aceştia sunt Mihai Fercală, Răzvan Găvăneanu, Ştefan Szabo, Gheorghe Luţac, Dumitru Carapiti şi Constantin Frăţilă.

Primii patru fac parte din vechiul CA.

Răzvan Găvăneanu a intrat în Consiliul de Administraţie în luna decembrie, când a fost numit administrator provizoriu şi a preluat locul vancat în urma demisiei lui Valentin Raţă.

Găvăneanu este fiul omului de afaceri Corneliu Găvăneanu, care deţine Metaltrade şi porturile Docuri şi Bazinul Nou din Galaţi.

Gheorghe Luţac este profesor universitar la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, iar Dumitru Carapiti este membru în Consiliul de Supraveghere al "Socep" Constanţa.

Constantin Frăţilă, acţionar care deţine 5% din SIF3, este directorul general al Scut Constanţa, firmă al cărei acţionar majoritar indirect este SIF Transilvania prin intermediul COMCM Constanţa. Din această poziţie Constantin Frăţilă s-a aflat în conflict deschis cu reprezentanţii SIF Transilvania.

Acţionarii SIF 3 au aprobat dividendul propus de conducere în valoare de 17,5 bani/acţiune pentru anul 2012, ceea ce reprezintă o rată de distribuire de 90,07% din profitul record înregistrat anul trecut, de 212,4 milioane lei (47,6 milioane euro).

Tudor Ciurezu rămâne preşedintele SIF Oltenia

Acţionarii SIF Oltenia l-au ales, din nou, pe Tudor Ciurezu în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii, în cadrul Adunării Generale de ieri.

Noul Consiliu de Administraţie o va avea ca vicepreşedinte, în continuare, pe Anina Radu. Din vechiul CA şi-a păstrat funcţia şi Petre Ghibu.

Din CA vor face parte şi Ana Bobircă, economist conferenţiar universitar la Academia de Studii Economice, propusă de fondul de investiţii Business Capital for Romania Opportunity Fund, Cristian Buşu, director economic şi membru în Comitetul Reprezentanţilor la Fondul Proprietatea, propus de Fondul Templeton Developing Markets Trust şi Daniela Toader de la Axxess Capital, propusă de producătorul de materiale plastice Prodplast.

Potrivit preşedintelui SIF Oltenia, cel de-al şaptelea candidat la Consiliul de Administraţie nu a fost ales, deoarece nu a îndeplinit condiţia de majoritate din capitalul prezent şi reprezentat în adunare. Astfel, ultimul loc în CA va fi ocupat în cadrul proximei Adunări Generale.

În AGA de ieri, acţionarii au aprobat şi dividendul de 0,13 lei/acţiune.

Astfel, societatea va distribui dividende în valoare cumulată de 75,4 milioane lei (12,2 milioane euro), respectiv 85% din profitul de 88,4 milioane lei (19,8 milioane euro). Câştigul de anul trecut este cu aproape 6% peste profitul din anul 2011, de 83,4 milioane lei.

Adunarea Generală a avut loc la a doua convocare, după ce, vineri, cvorumul necesar nu a fost îndeplinit.

Citiţi detalii în ediţia de mâine a ziarului BURSA.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Pogonaru are trei oameni in consiliu.Uitandu-te la ei iti dai seama de valoarea lui.Zero...................

    1. Dar sa vezi ce odor are in consiliu la Transelectrica.Simple coincidente ale anului 2013.

      ...tot de el!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb