ALEGERI LA SIF-URI/SISTEMUL DUALIST, APROBAT Fercală, reconfirmat în conducerea SIF Transilvania

Ovidiu VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 aprilie 2013

Fercală, reconfirmat în conducerea SIF Transilvania

În Consiliul de Supraveghere a fost ales şi fostul arbitru Constantin Frăţilă, care a avut numeroase dueluri cu reprezentanţii SIF3

Acţionarii SIF Transilvania au aprobat trecerea la sistemul dualist de conducere, alcătuit din Consiliu de Supraveghere şi Directorat.

Mihai Fercală, până acum preşedintele şi directorul general al SIF Transilvania, a primit cele mai multe voturi pentru Consiliul de Supraveghere şi spune că, acum, va trebui să se gândească dacă păstrează această func­ţie sau va alege una executivă.

În Consiliul de Supraveghere a intrat şi Constantin Frăţilă, acţionar care controlează 5% din SIF3, care a avut numeroase dueluri cu preşedintele SIF Transilvania, de-a lungul timpului.

La Adunarea generală extraordinară (AGEA) de sâmbătă, care a aprobat propunerea schimbării modalităţii de conducere, au participat investitori care deţin 43,6% din titlurile societăţii.

Mihai Fercală a declarat: "AGEA a aprobat în proporţie de 90% să trecem la sistemul dualist .

După ce CNVM ne va da aviz pe noul Act Constitutiv în care este specificat sistemul dualist, îl vom depune la Registrul Comerţului şi judecătorul delegat îi dă avizul.

De când judecătorul delegat va da avizul şi va înregistra în evidenţă la Registrul Comerţului sistemul dualist şi noii administratori, sistemul dualist intră în funcţiune".

Sperăm să obţinem avizul de la CNVM până la sfârşitul săptămânii. Dacă îl obţinem joi seara, vineri îl depunem la Registrul Comerţului şi o să încercăm să obţinem înregistrarea cât mai rapid, având în vedere că săptămâna cealaltă vine perioada 1 - 2 mai. Cred că cel mai degrabă, în opinia mea, după Paşte vor fi făcute toate înregistrările".

Fercală încă nu s-a decis asupra funcţiei

La alegerile de la SIF3, s-au înscris în lupta pentru conducere 15 candidaţi pentru 7 locuri.

În urma votului, doar şase candidaţi au primit peste 50% + 1 din drepturile de vot, iar un loc a rămas vacant în Consiliul de Supraveghere. Astfel, din vechiul Consiliu de Administraţie au fost realeşi Mihai Fercală, Răzvan Găvăneanu, Ştefan Szabo şi Gheorghe Luţac.

Ceilalţi doi noi membri în Consiliul de Supraveghere sunt Dumitru Carapiti şi fostul arbitru de fotbal din divizia A Constantin Frăţilă.

Fercală a obţinut cel mai mare număr de voturi - 84% - pentru un loc în Consiliul de Supraveghere.

Domnia sa ne-a declarat că încă nu a decis dacă va rămâne în funcţia de director al companiei sau îşi va păstra locul din Consiliul de Supraveghere.

"Trebuie să mă gândesc foarte serios pe mâna cui voi lăsa SIF-ul pentru că eu îl consider ca şi copilul meu", ne-a spus Mihai Fercală.

Pe poziţia rămasă liberă din Consiliu, va fi cooptat un membru provizoriu după confirmarea celor aleşi de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM).

În cazul în care Mihai Fercală va opta pentru funcţia executivă, în Consiliul de Supraveghere vor trebui cooptaţi doi noi membri. Unul dintre aceştia ar putea fi Floriean Firu, cel care a fost ani de zile vicepreşedinte al CA SIF Transilvania, primul clasat sub linie la votul de sâmbătă.

Consiliul de Supraveghere va numi un directorat format din minim trei membri, cu un mandat de câte patru ani, acesta putând fi reînnoit. Unul dintre cei trei membri ai Directoratului va fi numit preşedinte executiv şi va avea şi funcţia de director general.

Răzvan Găvăneanu a intrat în Consiliul de Administraţie în luna decembrie, când a fost numit administrator provizoriu şi a preluat locul vancat în urma demisiei lui Valentin Raţă. Răzvan Găvăneanu este fiul omului de afaceri Corneliu Găvăneanu, care deţine Metaltrade şi porturile Docuri şi Bazinul Nou din Galaţi. Răzvan Găvăneanu a început să activeze în cadrul SIF Transilvania în luna septembrie a anului trecut, iar până la finele lunii noiembrie a fost analist de investiţii.

Dumitru Carapiti este membru în Consiliul de Supraveghere al operatorului portuar Socep, controlat de verii Niculae şi Ioan Duşu, proprietarii producătorului de BCA Celco Constanţa.

Între Frăţilă şi SIF Transilvania au apărut în 2011 o serie de divergenţe privind controlul Scut. Frăţilă susţinea că deţine indirect controlul Scut, prin participaţia de la COMCM şi cea de la Scut.

El a fost vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie la COMCM din 2007 până în aprilie 2011, iar în aprilie - iulie 2011 a fost membru în CA. În luna iulie a anului trecut, Fraţilă a fost revocat din Consiliul de Administraţie, în urma divergenţelor cu SIF Transilvania.

Dividend de 0,175 lei pe acţiune

Acţionarii SIF Transilvania au aprobat sâmbătă şi distribuirea de dividende în valoare cumulată de 191,1 milioane lei, suma reprezentând 90% din profitul record înregistrat anul trecut, de 212,4 milioane lei (47,6 milioane euro).

Astfel, acţionarii vor încasa un dividend de 0,175 lei/acţiune, uşor peste nivelul de anul trecut, 0,1712 lei/acţiune. Totodată, în AGA a fost aprobat şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an, care prevede un profit net de 150 milioane lei, cu 29% sub câştigul record înregistrat anul trecut, ca urmare a creşterii cheltuielilor cu participaţiile vândute.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. fercala e taticul lor....peste 30 000 de procuri primite de la actionari !!..da 30 mii !!!!....incredibil...nu are rost sa mai comentam....putem sa dormim linistiti

    Afaraa cu Fratila din COMCM!!!!!!!!!!!!!!!!!!;:!

    Si numai!!!!?!!!!!:!!!ex 

    Afaraa cu Fratila din COMCM!!!!!!!!!!!!!!!!!!;:!

    Si numai!!!!?!!!!!:!!!ex 

    FRATILA SE DEKLARA MARE BOOSS LA COMCM SA SI ASI BATE JOC DE ANGAJATI COMCM-ULUI.AFARA DIN FIRMA!!!!!!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb