ALERT / DOSARUL GALA BUTE Primarul din Lupeni, Cornel Resmeriţă, arestat preventiv

Elena Deacu
Anticorupţie / 10 februarie 2015

Primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă, cercetat penal de DNA în dosarul Gala Bute, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, a decis astăzi Curtea de Apel Bucureşti.

CAB a admis azi o contestaţie a DNA, după ce Tribunalul Bucureşti a decis pe 4 februarie ca primarul din Lupeni să fie cercetat în arest la domiciliu.

Decizia este definitivă.

În schimb, DNA nu a mai atacat decizia tribunalului din 4 februarie prin care judecătorii au hotărât ca Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea, şi Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, să fie cercetaţi în arest la domiciliu.

Tot în acest dosar, a fost arestat preventiv şi Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box.

Potrivit DNA, Rudel Obreja, la data faptelor reprezentant al SC Europlus Computers SRL şi preşedintele FRB, este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de spălare de bani, două infracţiuni de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

În acelaşi dosar, Cornel Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni, este acuzat de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru alţii; Ştefan Lungu, fost consilier personal al ministrului Udrea Elena şi fost administrator al SC Last Time Studio SRL, este acuzat de trafic de influenţă, iar Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, este cercetat pentru luare de mită.

De asemenea, Miron Dorel Gardean, acţionar majoritar şi administrator al SC Termogaz Company SA, este cercetat cu privire la infracţiunile de cumpărare de influenţă şi instigare la abuz în serviciu; Adrian Gardean, reprezentant al SC Termogaz Company SA, cu privire la infracţiunea de cumpărare de influenţă, şi Miron Lupulescu, director general al SC Termogaz Company SA, cu privire la infracţiunile de cumpărare de influenţă, instigare la abuz în serviciu, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb