ALERT DRAFT PROIECT DE LEGE Izolarea la domiciliu ar putea deveni obligatorie în România

A.M.
Miscellanea / 20 martie 2020

Izolarea la domiciliu ar putea deveni obligatorie în România
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Datorită numărului mare de români întorşi acasă din străinătate care refuză să respecte regulile şi nu rămân în izolare. Riscul de a-i contamina pe ceilalţi este enorm, aşa că oficialii români au fost obligaţi să vină cu o serie de măsuri mult mai aspre decât până acum.

    O Hotărâre a Grupului de suport tehnico - ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, a intrat, în această dimineaţă, în posesia publicităţii, însă se pare că aceasta nu ar fi asumată de autorităţi, acestea precizând:

    "Este un document de lucru (DRAFT), care este analizat la nivelul Grupului de suport tehnico-ştiinţific, organism în subordinea CNSSU, format din specialişti în epidemiologie şi boli infecţioase.

    NU este un document aprobat la nivelul Grupului de suport tehnico-ştiinţific şi NU a fost înaintat spre aprobare CNSSU (Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă), organism abilitat să ia decizii în astfel de situaţii.

    Hotărârile Grupului de suport tehnico-ştiinţific au caracter de propunere către CNSSU, doar după ce sunt aprobate la nivelul Grupului de suport tehnico-ştiinţific.

    La nivelul Grupului de suport tehnico-ştiinţific sunt analizate diferite propuneri, pe baza scenariilor referitoare la evoluţia răspândirii noului coronavirus (COVID-19), ţinând cont de practica altor state care se confruntă cu aceeaşi problematică.

    Atenţionăm asupra faptului că în documentul dat publicităţii NU este menţionată data de la care sunt aplicabile măsurile referitoare la deplasarea persoanelor. Acest demonstrează că măsurile NU au aplicabilitatea imediată, fiind vorba despre propuneri aferente unor scenarii posibile cu privire la răspândirea noului coronavirus (COVID-19)La nivelul Ministerul Afacerilor Interne s-a luat decizia sesizării organelor de cercetare penală pentru infracţiunea de divulgare fără drept a unor informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

    Inspectoratul General al Poliţiei Române a sesizat DIICOT cu privire la săvârşirea infracţiunii de distribuite de informaţii nedestinate publicităţii, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 304 Cod Penal, faptă pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 3 ani."

    Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a transmis, prin intermediul paginii sale de Facebook: "Referitor la documentul care a fost publicat pe whatsapp, şi în diferite medii online şi de mass media, în care se prevăd măsuri suplimentare de izolare. Acest document este unul destinat analizei grupului de lucru tehnico-ştiinţific din cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale (CNSSU) de Urgenţă. Grupul are membri din mai multe domenii dar mai ales din domeniul medical, epidemiologic şi de boli infecţioase. Decizia finală asupra măsurile se ia la nivelul CNSSU în urmă prezentării discutilor din cadrul grupului tehnic. Astfel, este posibil că unele mesuri să fie luate, amânate sau respinse.

    Oricum, România nu se află în situaţia altor ţări cu un număr foarte mare de cazuri până în acest moment, iar măsurile pe care le propunem sunt măsuri care au în continuare caracter preventiv şi care să limiteze răspândirea cât mai mult posibil aşa cum este recomandat şi de către mai multe organizaţii internaţionale.

    Cert este că şi în domeniul ştiinţific-medical există mai multe păreri care trebuie luate în considerare când facem astfel de analize.

    Deciziile nu pot aparţine unei singure persoane şi trebuie discutate şi puse pe masă specialiştilor chiar dacă la final se iau decizii care nu sunt aprobate în unanimitate.

    De aceea, rog populaţia să nu ia în considerare nimic din ce se publică în spaţiul public până nu este adoptat şi explicat de autorităţi. Proiectul răspândit recent este doar un proiect care nu este adoptat şi care cu siguranţă poate suferi încă multe modificări.

    Din păcate iresponsabiliateta persoanei care a făcut acest proiect public când acesta este încă pe masă discuţiilor este una evidenţă, inducând populaţia în eroare şi panică fără rost şi împiedicând un proces de consultare să fie finalizat coect şi în linişte.

    Pe de altă parte chiar dacă acest proiect este adoptat în următoarea perioada, total sau parţial, vor fi luate toate măsurile necesare pentru a sprijini populaţia în perioada aplicării prevederilor."

    Opinia Cititorului ( 10 )

    1. Apropo de articolul domnisoarei Toader, cel ce nu permite comentarii (din motive necunoscute), daca a ajuns sa fie mai importanta economia ca sanatatea populatiei, vai de soarta ce ne asteapta. O sa fugim dupa bani pana o sa murim fugind si tot nu o sa ne ajunga vreodata; mai bagati-va mintile in cap oameni buni

      1. Comentariul dvs. arată cât de puțin înțeleg unii oameni cum funcționează lucrurile într-un stat. Spuneți-mi, vă rog, cu ce credeți dvs. că sunt cumpărate echipamentele medicale, tratamentele, şi toate celelalte lucruri necesare sistemului de sănătate? Cu vorbe dulci? Nu cumva se cumpără cu bani?

        Şi nu cumva acelaşi lucru e valabil şi pt. educație, apărare, cultură etc.? 

        Cum credeți că o economie în colaps poate susține financiar toate astea?

        Oamenii care încep să vorbească şi să critice "fuga după bani" sunt ori ipocriți ori visători ori ignoranți, şi, foarte adesea, nu au niciun țel în viață. 

      Si se mai mira conducatorii tarii ca se calca lumea in picioare in magazine sa cumpere ce mai apuca... E clar ca in maxim cateva zile se va hotari si la noi ce s-a hotarat in Italia, Franta, etc, cu privire la iesitul din casa, numa cu motiv si hartie la mana. E o problema de timp..

      Numarul cazurilor raportate e suspect de mic si arata ca testam numai oamenii care merg, cu febra, la spital, restul nu conteaza, ne facem ca nu-i vedem..  

      1. URGENT!

        Populatia trebuie sa stea acasa OBLIGATORIU. 

        Doar asa autoritatile statului pot sa si faca treaba. INTERDICTIE TOTALA DE A IESI IN STRADA cu catel etc.

        Da l dr..c de capital politic este vb de viata oamenilor TREZITI VA! 

      Credeam că bulgarii sunt mai amărâți decât noi, dar îi văd mai hotărâti, mai pe fază, cu măsuri rapide și chiar inteligente, noi suntem în ritm cu neamțul nostru retardat, ultimii care luam masuri pe care oricum le iau alții că nu am văzut niciun fel de idee nouă la sforaitoarea conducere a țării, și aici nu vbim de pesede sau penele, poate că ăștia suntem de fapt coada Europei indiferent cu cine ne comparăm. Teste nu avem să facem masiv, măsuri stăm și întârziem, măsurile luate sunt încălcate ușor, astia ori habar nu au sa conducă în starea asta de criză ori le e frică. Cred că fara Arafat erau băgați sub pătură.

      Nu trebuie inchisa lumea in case. Trebuie interzisa circulatia masinilor mici. Doar cu autorizatie de mers la munca in parbriz.

      Iar transportul public oprit. 

      1. Si distanta intre creierul tau si carcasa invelitoare, doar ca sa se vada jocul rulmentilor.

        Interdictie totala!

        Pe strada trebuie sa fie doar politia si armata 

      Scrie pe document ceva,de genul ”secret de serviciu”,„nu se da publicitatii„ etc?Modul de lucru abordat,este a unui stat plitienesc,nu democrat,cum spun unii.

      Testerul vorbește : beat/treaz, PROST/DEȘTEPT, negativ/pozitiv, și/și... sau cu deasila sa-i aduni să dai foc la pușcări sau la casa P... de nebuni.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb