ALERT Instanţa amână pronunţarea în procesul lui Dragnea

V.D.
Anticorupţie / 20 mai 2019

Liviu Dragnea (Sursa foto: Twitter)

Liviu Dragnea (Sursa foto: Twitter)

Actualizare - Judecătorii Instanţei supreme le-au spus avocaţilor că vor amâna pronunţarea în dosarul lui Liviu Dragnea, însă nu au precizat când va fi pronunţată sentinţa definitivă, după ce avocatul Floarei Alesu s-a plâns că este o oră târzie şi că "fiecare avem un bioritm". Judecătorii le-au cerut avocaţilor să înainteze concluziile scrise. Data sentinţei va fi anunţată la finalul dezbaterilor, informează Digi24.

----------

Actualizare - Completul de judecători a revenit în sala de judecată.

----------

Actualizare - ICCJ suspendă şedinţa pentru deliberare.

----------

Actualizare - Procurorul de şedinţă cere respingerea cererilor avocaţilor, despre care spune că sunt nefondate.

---------

Actualizare - Al doilea avocat a lui Dragnea cere amânarea până pe 5 iunie când ar urma să se ia o decizie la Curtea Constituţională în dosarul completurilor specializate.

--------

Actualizare - Avocata lui Liviu Dragnea invocă două excepţii de neconstituţionalitate. "Am studiat tot site-ul ICCJ şi am constatat, uitându-ne pe hotărârile colegiului de conducere, că există nişte elemente de nulitate parţială a hotărârilor de concediu 94/2015 şi 30/2017 prin care s-a stabilit componenţa completului de trei care a judecat în fond acest dosar.

Considerăm că, în acest moment, această hotărâre a colegiului de conducere crează suspiciuni legat de modul în care judecătorul Epure a fost pus în complet în locul doamnei Dascălu (n.r. judecătorul care a ieşit la pensie)." "Aceste hotărâri de colegiu au fost date cu exces de putere şi încalcă legea", mai susţine avocata lui Dragnea, informează Digi24.

---------

Actualizare - Procurorul DNA de sedinţă anunţă că renunţă la cererile depuse la Curtea Constituţională.

DNA ceruse în acest sesizarea Curţii Constituţionale pe articolul din Legea 78/2000 privind completurile specializate de la instanţa supremă şi pe o decizie a Curţii supreme legată de interpretarea unui articol din Codul Penal privind prescrierea faptelor, fapt care a contribuit la amânarea procesului din 15 aprilie pentru 20 mai. În solicitarea DNA se menţiona că prin utilizarea unei sintagme atât de generale precum aceea de "complet specializat", s-a creat premisa aplicării aleatorii a normelor de competenţă, aspect care afectează dreptul la un proces echitabil.

---------

Zi importantă pentru Liviu Dragnea. Astăzi ar putea fi ziua verdictului în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului din Teleorman, în care procurorii au cerut 7 ani şi jumătate de închisoare pentru Liviu Dragnea.

Procesul era programat de la ora 11.00. Între timp, Curtea Constituţională a amânat pentru 5 iunie sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie, obiecţie formulată de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache. O decizie favorabilă l-ar putea scăpa pe Liviu Dragnea de condamnare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb