ALERT Ponta a anunţat noul Guvern

F. A.
Politică / 19 decembrie 2012

Ponta a anunţat noul Guvern

Update 18:34 Comisia nu a validat mandatul lui Petre Roman

Comisia de validare a Camerei Deputaţilor a validat mandatele a 410 deputaţi şi a amânat validarea mandatelor lui Petre Roman şi Andrei Condurăţeanu, a anunţat preşedintele comisiei, Florin Iordache, informează Realitatea.net.

"Sunt doi deputaţi care din motive obiective şi medicale nu şi-au depus actele doveditoare. Este vorba de Petre Roman şi Andrei Condurăţeanu", a precizat Iordache.

---

UPDATE 16:26: Senatorii îşi depun jurământul de credinţă

---

UPDATE 15:05: Audierile miniştrilor vor avea loc mâine

Mandatele senatorilor au fost, astăzi, validate.

---

UPDATE 13:30: Victor Ponta: "Vineri, după votul în Parlament, vom merge la Palatul Cotroceni pentru a depune jurământul"

---

UPDATE 13:25: Victor Ponta: "Am gândit o structură a Guvernului care să răspundă ideii unei responsabilităţi mult mai clare şi directe a fiecărui membru. Am gândit ca obiectivele fundamentale ale Guvernului pe următorii patru ani, cu un mandat deplin, nu temporar, să poată fi atinse în următorii patru ani. Structura Guvernului presupune 20 de ministere, în sens instituţional, şase miniţtri delegaţi, care fac parte instituţional din structurile celor 20 de ministere dar au atribuţii foarte clare şi un viceprim-ministru fără portofoliu care mă va sprijini în situaţiile de securitate naţională, de urgenţă, cum este cea de acum"

---

UPDATE 12:50: Victor Ponta, premierul României, a anunţat, în urmă cu câteva momente, componenţa noului Guvern

Domnia sa a numit la Ministerul de Finanţe pe Daniel Chiţoiu (viceprim-ministru cu portofoliul Finanţelor), la Ministerul Dezvoltării pe Liviu Dragnea (viceprim-ministru), la Ministerul Agriculturii pe Daniel Constantin, iar la Ministerul de Interne a fost desemnat Radu Stroe.

Portofoliul Ministerului Justiţiei revine Monei Pivniceru, cel al Afacerilor Externe lui Titus Corlăţean, iar la Ministerul Industriei a fost numit Varujan Vosganian.

Ministerul Energiei va fi condus de Constantin Niţă, cel al Muncii de Mariana Câmpeanu, Ministerul IMM-urilor, Mediului de afaceri şi al Turismului de Maria Grapini.

Victor Ponta a mai spus că Ministru al Sănătăţii va fi Eugen Nicolăescu, iar Ministrul Comunicaţiilor va fi Dan Nica. Ministerul Culturii a revenit lui Daniel Barbu, Ministerul Mediului - Rovanei Plumb, iar cel al Apelor şi Pădurilor - Luciei Varga.

Ministrul Apărării este Mircea Duşa, iar Ministrul Educaţiei este Remus Pricopie.

La Ministerul Fondurilor Europene a fost numit Eugen Teodorovici, iar Relu Fenechiu este noul ministru al Transporturilor.

Ministrul coordonator pentru marile proiecte de infrastructură este Dan Şova iar cel de-al treilea viceprim-ministru este Gabriel Oprea.

Ministrul pentru relaţia cu parlamentul este Mihai Voicu, iar Liviu Voinea este ministru delegat pentru buget.

La Ministerul Tineretului şi Sportului a fost numit Nicolae Bănicioiu, iar Ministerului Cercetării Ştiinţifice, Mihnea Costoiu.

În calitate de miniştri delegaţi mai sunt numiţi: Doina Pană la Dialog Social, Mihai Voicu la Relaţia cu Parlamentul, Cristian David la Românii de pretutindeni, Dan Şova fiind numit Ministru coordonator pentru proiecte de infrastructură.

---

UPDATE 12:35: Doina Pană, în locul lui Liviu Pop

---

PSD a validat lista Guvernului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb