ALERT SURSE: Se alege noul director la Banca Transilvania

F. A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 iunie 2012

SURSE: Se alege noul director la Banca Transilvania

UPDATE: Banca Transilvania confirmă că doi angajaţi sunt cercetaţi penal

Răspunsul Băncii Transilvania către ziarul Bursa:

"Banca Transilvania a luat act de procedurile judiciare în care sunt implicaţi şi doi angajaţi ai băncii. Aspectele care privesc angajaţii băncii sunt de natură pur administrativă, reprezintă un incident izolat derivând din interpretarea şi aplicarea unor prevederi normative şi care nu are legătură cu activitatea comercială curentă a BT.

În cazul în care, suplimentar, ni se va solicita acest lucru, vom sprijini organele judiciare. Avem deplină încredere în modul obiectiv în care vor fi soluţionate cercetările şi ne exprimăm convingerea că prezumţia de nevinovăţie pe care o acordăm fără rezerve colegilor noştri va fi confirmată şi prin soluţia ce va fi pronunţată în acest dosar".

UPDATE: Doi directori ai sucursalei orădene a BT, reţinuţi pentru evaziune

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus măsura reţinerii preventive a şefilor filialei Oradea a Băncii Transilvania, informează Spinul Bihorean.

Ana Lucia Pojoca, director executiv, şi Mircea Romeo Oanţă, director adjunct, sunt acuzaţi de procurori de comiterea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală. Cei doi au fost reţinuţi ieri, în cadrul unei acţiuni comune a trupelor Poliţiei Capitalei şi a celor speciale.

Prejudiciul total pus în sarcina grupării infracţionale la care cei doi sunt acuzaţi de complicitate este de peste 500.000 de euro, bani care ar fi trebuit să intre în bugetul statului.

--------------------

Astăzi urmează să aibă loc, la BNR, ultimele discuţii privind alegerea noului director general de la Banca Transilvania. Până în prezent, nu se ştie exact cine va ocupa această funcţie, fiind vehiculate în piaţă mai multe nume.

Site-ul floresti-gilău.ro relatează că Banca Transilvania ar fi ales-o pe Andreea Moraru pentru funcţia de director general.

Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania şi principalul acţionar persoană fizică, a declarat: "Discutăm, nu pot nici să vă confirm, nici să vă infirm această informaţie. Avem o listă scurtă".

Numirea Andreei Moraru trebuie să obţină aprobarea BNR, iar cel mai probabil anunţul oficial al desemnării acesteia pentru funcţia de CEO al Băncii Transilvania va fi făcut săptămâna viitoare până pe data de 15 iunie.

Potrivit aceluiaşi site, printre numele vehiculate pentru funcţia de director general se numără Marinel Burduja, fost vicepreşedinte la Raiffeisen Bank şi Dominic Bruynseels, fost preşedinte al BCR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb