Alertă cu bombă la gara din Constanţa

Ioana Dogaru
Miscellanea / 24 martie 2016

Actualizare 12:10 Alerta cu bombă din Gara Centrală s-a dovedit falsă

Alerta legată de un colet suspect găsit în Gara Centrală din Constanţa s-a încheiat la scurt timp după ce pirotehniştii au descoperit că bagajul abandonat într-un tren era plin cu haine, transmite Agerpres.

Potrivit şefului Poliţiei Municipiului Constanţa, comisar şef Tudorel Dogaru, alarma a fost făcută prin Serviciul 112 de către personalul trenului de persoane 1 581 sosit de la Bucureşti, la ora 09,30.

"Un controlor de bilete a anunţat că a găsit un bagaj abandonat după ce pasagerii au coborât la Constanţa şi astfel toate serviciile implicate în astfel de situaţii de urgenţă s-au mobilizat şi au reacţionat prompt", a declarat Dogaru.

Şeful Poliţiei Municipale a mai afirmat că în timpul verificărilor făcute în incinta gării au mai fost descoperite alte trei genţi cu haine.

"Un bagaj a fost descoperit pe peronul Liniei 1 şi alte două genţi cu haine au fost găsite abandonate în grupul sanitar din pasajul subteran, bagajele fiind probabil părăsite în timpul evacuării de urgenţă a gării de către jandarmi, a conchis Tudorel Dogaru.

CFR Călători informează că, astăzi - 24 martie 2016, la sosirea în Gara Constanţa a trenului InterRegio 1581 Bucureşti Nord - Constanţa (sosire 09:31), după coborârea călătorilor, şeful de tren a găsit un pachet uitat în ultimul vagon, informează un comunicat de presă.

A fost alertat numărul de urgenţă 112. Peronul unde a fost garat trenul a fost izolat, accesul pasagerilor în zonă a fost restricţionat.

La faţa locului s-au deplasat pentru verificări echipaje de la ISU (secţia pirotehnică) şi Poliţie. În urma verificărilor, s-a constatat că în pachetul suspect se aflau articole vestimentare.

Accesul pasagerilor pe peron a fost permis începând cu ora 10:50. Menţionăm că circulaţia trenurilor de călători nu a fost afectată.

(I.D.)

-----

Actualizare 10:42 Gara Constanţa a fost evacuată în urma unei alerte privind un bagaj suspect

Gara Constanţa a fost evacuată, joi dimineaţa, în urma unui apel primit la 112 privind existenţa unui bagaj suspect pe peron. La faţa locului intervin, în prezent, echipaje ale poliţiei, pompierilor, jandarmeriei şi de pirotehnişti, transmite Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Constanţa, pasagerii şi personalul din Gara Centrală a Constanţei au fost evacuaţi, în jurul orei 10,00, iar forţele de ordine au instituit un perimetru de siguranţă în jurul clădirii şi peroanelor după ce a fost primită o alertă despre un bagaj suspect uitat în pe peron.

În urma înregistrării apelului la 112 despre bagajul suspect abandonat la fost lansată alarma şi au fost activate toate forţele necesare a fi implicate pentru evacuare, securizarea zonei şi cercetarea, preluarea şi eventuala dezamorsare a coletului suspect.

"Colegii noştri de la serviciul pirotehnic s-au echipat şi au plecat la misiune şi urmează să vedem cum evoluează situaţia", a mai declarat purtătorul de cuvânt al IJP Constanţa, Carmen Şerbănescu.

(I.D.)

-----

Alertă cu bombă la gara din Constanţa, după ce o persoană a anunţat la numărul de urgenţă 112 că un pachet suspect se află pe unul dintre peroane, informează Antena3.

Poliţiştii au evacuat gara, iar accesul oamenilor a fost interzis, precizează sursa citată.

Toate trenurile sunt momentan oprite, iar la faţa locului sunt numerose echipaje de poliţie, informează surse din presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb