Alerte de căldură extremă în sudul Europei

D.R.
Internaţional / 15 iulie 2023

Alerte de căldură extremă în sudul Europei

Căldura extremă continuă să afecteze sudul Europei, iar în Italia au fost emise alerte roşii pentru 16 oraşe, care indică riscuri chiar şi pentru oamenii sănătoşi, informează news.ro. Alertele se aplică pentru zilele următoare zonelor turistice, între care Roma, Florenţa şi Bologna. Săptămâna viitoare sunt aşteptate în continuare temperaturi ridicate în Europa, pe măsură ce se apropie un alt val de căldură.

Agenţia Spaţială Europeană ( ESA ) a transmis că în Italia, Spania, Franţa, Germania şi Polonia ar putea fi înregistrate condiţii extreme. ESA monitorizează temperaturile pe uscat şi pe mare prin sateliţii săi.

Guvernul italian a sfătuit pe oricine din zonele afectate de alertele roşii să evite expunerea directă la soare între orele 11:00 şi 18:00 şi să aibă grijă în special de persoanele în vârstă sau cele vulnerabilile.

Între timp, Grecia a înregistrat temperaturi de 40 ° C sau chiar mai mari în ultimele zile. Acropole, cea mai populară atracţie turistică a ţării, a fost închisă în cele mai calde ore de vineri, pentru a proteja vizitatorii. De asemenea, în ţară există temeri de un risc mai mare de incendii, mai ales în zonele cu vânt puternic.

Grecia a suferit incendii majore în 2021 într-un alt val de căldură excepţional. Temperaturile ridicate au ajuns şi în părţile centrale ale Europei, Germania şi Polonia fiind printre ţările afectate.

Biroul meteorologic din Republica Cehă a emis un avertisment că temperaturile din weekend ar putea depăşi 38°C, ceea ce este excepţional de ridicat pentru ţară.În Marea Britanie sunt aşteptate averse puternice şi rafale de vânt în anumite părţi ale Angliei. Meteorologii au precizat că acest lucru este determinat de faptul că deplasarea spre sud a curentului care alimentează vremea caldă din Europa atrage şi sistemele de joasă presiune în Marea Britanie, aduc vreme instabilă şi mai rece.

Actualul val de căldură din Europa a fost numit Cerberus de către Societatea Italiană de Meteorologie. Meteorologii italieni avertizează că următorul val de căldură, numit Charon după vâslaşul care aduce suflete în infernul din mitologia greacă, ar putea împinge temperaturile din nou peste 40C săptămâna viitoare. Valurile de căldură sunt, de asemenea, observate în unele părţi din SUA, China, Africa de Nord şi Japonia.

Cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Europa a fost de 48,8 C, în Sicilia, în august 2021.Vremea extremă rezultată din încălzirea climei "devine, din păcate, noua normalitate", a avertizat Organizaţia Mondială de Meteorologie (OMM).

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. "cea mai fierbinte din istorie"... LOL

    Parintii nostri aveau masini fara aer conditionat. Mergeam vara la mare sau traversam Romania din Moldova pana la Arad, in dacia fara aer conditionat fara nici o problema. Si asa erau toti romanii. Pana prin facultate, era concurs cine-i mai bronzat vara, azi trebuie sa fii nebun sa stai la plaja ca te prajesti ca o scrumbie.

    Numai sa incerci sa-ti iei masina fara AC, ca te dai jos din ea cheaun de cap si cu camasa uda pe tine dupa 10 minute prin oras, nu mai spun de drum lung.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb