ALEXANDRU MURARU: "Atacurile celor de la AUR la adresa instituţiilor media sunt inacceptabile"

G.B
Politică / 27 ianuarie 2022

Alexandru Muraru ( Sursa foto: Facebook)

Alexandru Muraru ( Sursa foto: Facebook)

Deputatul Alexandru Muraru, liderul filialei ieşene a PNL, califică drept inacceptabile "atacurile celor de la AUR la adresa instituţiilor media" şi face apel la partidele politice democratice să condamne "acest linşaj de natură fascistă la libertatea presei", potrivit Agerpres.

Istoric şi deputat, Alexandru Muraru atrage atenţia că presa nu trebuie intimidată ori şantajată de niciun partid politic, autoritate publică sau organizaţie.

"Libertatea presei a fost un drept câştigat şi mereu respectat în Româna postdecembristă. Niciun partid politic, nicio organizaţie şi nicio autoritate publică nu ar trebui să-şi permită subminarea, intimidarea ori şantajarea instituţiilor de presă, dar totuşi se întâmplă. Ceea ce face astăzi partidul extremist AUR, prin instigarea de tip legionar la adresa presei, este o atitudine inacceptabilă şi condamnabilă", a transmis joi, prin intermediul unui comunicat de presa, liderul PNL Iaşi.

Liberalul subliniază că agresiunea împotriva presei a fost folosită de partidele care au stat la baza dictatorilor din secolul XX.

"Agresiunea împotriva libertăţii presei face parte din modul de operare al fasciştilor, similar strategiilor partidelor care au pus bazele dictaturilor din secolul trecut. Îndemnul la ură împotriva unor instituţii media nefavorabile este parte a unei strategii de cenzură de tip dictatorial şi nimic nu poate garanta că asaltul asupra unor instituţii publice, cum am văzut la Timişoara, să se repete, de data asta, în redacţiile de ştiri. Din păcate, extremismul este una din maladiile societăţii actuale, sădind sămânţa urii faţă de rasă, religie, cultură ori faţă de orice persoană care îndrăzneşte să critice sau să aibă opinii contrare", afirmă liderul PNL Iaşi.

El critică, totodată, faptul că în societatea actuală extremismul instigă la manifestări de stradă, ameninţări faţă de persoane de altă etnie, profanări şi vandalizări de monumente şi simboluri evreieşti, la hărţuirea rivalilor politici şi a celor cu opinii diferite, lansează atacuri asupra instituţiilor publice şi merge "până la întocmirea de liste cu publicaţii de presă nefavorabile în vederea şantajării şi hărţuirii jurnaliştilor".

"Începând cu decembrie 2020 şi până în prezent, am fost cu toţii martorii unor discursuri de elogiere a criminalilor de război chiar de la tribuna Parlamentului, a unor manifestări de stradă orchestrate politic, a unor ameninţări nedemne faţă de persoane de altă etnie, a profanării şi vandalizării unor monumente şi simboluri evreieşti, a hărţuirii adversarilor politici şi a celor care au opinii diferite, a atacurilor asupra instituţiilor publice şi până la întocmirea de liste cu publicaţii de presă nefavorabile în vederea şantajării şi hărţuirii jurnaliştilor, toate la îndemnul unor lideri politici manipulatori şi demagogi de profesie, antisemiţi declaraţi şi persoane care urăsc tot ceea ce reprezintă societatea democratică. Acesta nu este un tablou pe care România şi celelalte state europene şi-l doresc", spune Muraru.

Liderul PNL Iaşi atrage atenţia că România a mai trecut pe lângă o primejdie similară în urmă cu două decenii, când "extremiştii au fost aproape de o victorie care ar fi periclitat aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană şi NATO".

"Ceea ce vedem acum este o oglindire a aceloraşi idei extremiste de respingere a apartenenţei noastre la comunitatea europeană şi punerea la îndoială a beneficiilor implicaţiei NATO în flancul estic, pe fondul creşterii tensiunilor geopolitice în această zonă, lucru care nu poate fi doar o simplă coincidenţă. Pericolul extremismului este real, este prezent şi este dăunător. Reiterez apelul către partidele politice democratice şi la liderii acestora să condamne tentativele tot mai vizibile la drepturile şi libertăţile de care România se bucură astăzi prin jertfa şi sângele înaintaşilor noştri. Dacă această şarjă la adresa instituţiilor media nu este oprită acum, vor urma atacuri la persoană faţă de jurnalişti, familiile lor şi posibile atacuri asupra fizice asupra redacţiilor de ştiri. Condamn public toate aceste acte şi încurajez instituţiile şi comunităţile să lucreze activ pentru sancţionarea imediată a agresorilor, să protejeze deopotrivă valorile, angajamentele şi eforturile pe care România le-a făcut în ultimele două decenii", mai afirmă Alexandru Muraru.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. eu le accept :)

    Prin acest impostor bolsevic si spurcat, o adevarata Muratura a neamului romanesc, Statul subteran impins de la spate de globalistii marxisti din afara, vrea sa scoata in afara legii, singura formatiune parlamentara de sorginte romaneasca, iar pe liderii ei doreste sa ii bage la parnaie, prin dosare penale contrafacute si comandate! Daca pe acesti 2 lideri ai AUR ii vor incarcera, iar noi nu vom face nimic ca sa impiedicam asemenea marsavie, inseamna ca imediat dupa aceea, aceste bestii criminale vor ajunge si la noi, romanii de rand, pe care ne vor inchide in noul Lagar ce ni se pregateste!

    1. Ai indrugat numai prostii!

      ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb