Alexandru Muraru: "Fac apel la ambasadorul Israelului să se disocieze de AUR"

E.M.
Politică / 29 august 2023

Alexandru Muraru: "Fac apel la ambasadorul Israelului să se disocieze de AUR"

Deputatul PNL Alexandru Muraru critică faptul că ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, s-a întâlnit luni cu liderul AUR, George Simion, deoarece "creează un prejudiciu imens democraţiei şi vieţii publice româneşti pentru că legitimează o formaţiune extremistă, xenofobă, antisemită, de factură legionară, neofascistă", relatează Agerpres.

Muraru şi-a exprimat indignarea în legătură cu întâlnirea dintre liderul partidului extremist AUR, George Simion, şi ambasadorul Israelului, Reuven Azar. Deputatul PNL a transmis ,,Este de neînţeles cum poate ambasadorul Israelului să se întâlnească oficial şi să dea mâna cu un politician care este exponentul violenţei în politica românească. Gestul ambasadorului Azar creează un prejudiciu imens democraţiei şi vieţii publice româneşti pentru că legitimează o formaţiune extremistă, xenofobă, antisemită, de factură legionară, neofascistă. Este fără precedent în politica diplomatică a Statului Israel la Bucureşti din 1990 până astăzi". Muraru face apel la Ambasada Israelului şi la ambasadorul Reuven Azar, în calitate membru al Parlamentului, de vicepreşedinte PNL şi de fost reprezentant special al Guvernului pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului şi xenofobiei, să se "disocieze de orice alăturare de partidul extremist, de sorginte fascistă şi neo legionară, care a batjocorit ani de zile încontinuu memoria victimelor Holocaustului, valorile toleranţei şi a demonstrat prin tot ce a făcut că este o formaţiune care se hrăneşte cu ură şi violenţă".

"Este vital să ne asigurăm că nu se face nicio concesie în faţa ideologiilor care neglijează sau distorsionează tragediile istorice", a scris Muraru.

Ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, a declarat, luni, că înţelege scepticismul deputatului PNL. Reuven Azar a mai adăugat "Înţelegem scepticismul, legat de ce s-a întâmplat în trecut, dar cred că aici avem o şansă importantă de a schimba cursul şi de a crea o situaţie în care toate partidele principale din România să fie de acord cu aceste principii. Aşadar cred că atunci când avem o asemenea ocazie, indiferent de implicaţiile politice la nivel local - nu ne amestecăm în ceea ce priveşte partea locală - credem că atunci când cineva este dispus să declare aceste lucruri trebuie să i se dea o şansă. Vom vedea în viitor. Cred că domnul Muraru este sceptic, sunt mai mulţi oameni sceptici, dar trebuie să lăsăm viitorul să ne arate dacă a fost sau nu decizia cea bună".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. lovitura dura aplicata lipitorilor de etichete de catre Israel . nulitati precum fratii muraru , nu le vor fi de ajuns sa lipeasca o eticheta de antisemit sau extremist ca sa scape de cineva de care nu le convin lipitorilor de etichete . trebuiesc argumente si fapte .

    Ce rebut liberal...

    Dacă ambasadorul Israelului nu-i consideră pe cei de la AUR formaţiune extremistă, xenofobă și antisemită, înseamnă că nu sunt. Degeaba latră Muraru. Israelul ar face bine să se disocieze de PNL.

    1. PNLul nu ne spune cum pein anii 30 rupea picioarele la propriu oamenilor ce protestau in marea depresie economica?

      sa nu uitam ca forma de guvernare idiotica de arunci a lasat cale larg deschisa comunistilor ce au luat pe tava o tara dezbinata vanduta indatorata furata distrusa… cam ce se repeta si prin vremurile noastre… speram doar sa nu fie asa extrema treaba… 

      Eu ma untreb: pe urmatoarea depresie economica va sta PNLul alaturi de populatia pe care ii fura in prezent prin speculare si financiarizare? 

      Sau va pasa iar mizeria partidelor mai “sociale”? 

      Nu le este rusina de tunul dat in 2021? 

      dar de tunul din 2006-2007 cu sa traiti hati bine urmat de marea recesiune ?’ 

      Cine a curatat dupa haiduceala lor? 

      Cine? 

      Cate familii nenorocite au fost in 2012? 

      Cate familii vor fi nenorocite si in 2029-2030? 

      s c c r e t 

      De PNL , nu stiu dar de muraru sigur ar trebui sa se disocieze . de PNL daca nu se disociaza partidul de muraru .

      PNL-ul de azi nu are legătură cu cel de atunci. Vă rog nu comparați ticăloșii actuali cu cei interbelici. Alte pramatii alte timpuri.

    De ce să se disocieze ?!...

    Nea Simion este un om inteligent , un intelectual veritabil ?!... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb