Alexandru Petrescu, Preşedintele ASF: "Imaginaţia celor care comit fraude financiare este foarte bogată"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 aprilie

Alexandru Petrescu a declarat: "Digitalizarea serviciilor şi produselor financiare are nevoie de o educaţie financiară temeinică. Cele două concepte sunt interdependente şi trebuie să se sprijine reciproc, pentru că altfel nu vom putea vorbi niciodată despre un succes real, în ceea ce priveşte implemenarea tehnologiilor în zona financiară Sursa foto: facebook/Alexandru Petrescu

Alexandru Petrescu a declarat: "Digitalizarea serviciilor şi produselor financiare are nevoie de o educaţie financiară temeinică. Cele două concepte sunt interdependente şi trebuie să se sprijine reciproc, pentru că altfel nu vom putea vorbi niciodată despre un succes real, în ceea ce priveşte implemenarea tehnologiilor în zona financiară Sursa foto: facebook/Alexandru Petrescu

English Version

"Vom avea nevoie de o redesenare a modului în care reglementăm şi supraveghem piaţa financiară"

"Lucrăm la o serie de modificări legislative care să ne permită să blocăm instant orice site ce promovează investiţii frauduloase"

Consumatorii trebuie să se informeze înainte să facă tranzacţii sau achiziţii financiare online, întrucât imaginaţia celor care comit fraude în acest domeniu este foarte bogată, a spus ieri Alexandru Petrescu, Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), cu ocazia unei conferinţe de presă găzduite de BNR.

Alexandru Petrescu a declarat: "Digitalizarea serviciilor şi produselor financiare are nevoie de o educaţie financiară temeinică. Cele două concepte sunt interdependente şi trebuie să se sprijine reciproc, pentru că altfel nu vom putea vorbi niciodată despre un succes real, în ceea ce priveşte implemenarea tehnologiilor în zona financiară. Consumatorii trebuie să se informeze temeinic înainte de a face tranzacţii sau achiziţii financiare online, întrucât imaginaţia celor care comit fraude în acest domeniu este foarte bogată. Aceştia profită, la rândul lor, de efervescenţa de pe această piaţă, dar şi de dezvoltarea tehnologiilor pentru a-şi pune în operă schemele frauduloase. De aceea, cred că prin educaţie financiară vom putea să fim cu un pas înainte şi să dezamorsăm multe dintre tentativele de fraudă despre care tot auzim".

Preşedintele ASF a adăugat: "Dincolo de educaţie financiară vom avea nevoie şi de o redesenare a modului în care reglementăm şi supraveghem piaţa financiară. Noi, ca autoritate de reglementare şi supraveghere, trebuie să ţinem pasul cu noile tehnologii şi să ne actualizăm în permanenţă toate instrumentele, astfel încât să putem răspunde provocărilor care vin la pachet cu tot ceea ce înseamnă fintech sau inteligenţă artificială. Tranzacţiile online au astăzi au cu totul altă dimensiune faţă de acum douăzeci de ani. De aceea, este nevoie de un cadru legislativ modern, suplu, eficient, care să confere transparenţă totală acestui capitol al tranzacţiilor online".

Conform reprezentantului ASF, autoritatea lucrează la o serie de modificări legislative care să-i permită să blocheze instant orice site care promovează investiţii frauduloase. "Banii celor care fac investiţii online sau care achiziţionează servicii financiare prin intermediul internetului trebuie să fie în siguranţă deplină în fiecare moment. Pe de altă parte, pentru a avea o supraveghere prudenţială extrem de eficientă, este necesar să avem o abordare profund ancorată în digital. Iar aici mă refer la programe de software şi la soluţii informatice care să ne ofere, în timp real, tabloul fidel al riscurilor pe toate cele trei pieţei pe care le reglementăm pentru a preîntâmpina probleme sistemice", a spus Alexandru Petrescu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Imaginatia lor, plus habarnismul ASF iese un molotov de toata frumusetea, vezi tunurile din asigurari, dezmatul la liber al unora de pe piata de capital srl

    1. Care dezmat? De cand a venit madame Horga, totul e minunat!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb