ALEXANDRU RAFILA: ''Nu mai purtaţi măşti textile, ci doar chirurgicale sau FFP2''

G.U.
Miscellanea / 4 ianuarie 2022

''Nu mai purtaţi măşti textile, ci doar chirurgicale sau FFP2''

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, recomandă purtarea măştilor chirurgicale sau FFP2, în locul măştilor textile, informează Digi24. Ministerul Sănătăţii a elaborat o serie de măsuri şi recomandări pentru populaţie şi instituţii, înaintea valului 5.

Într-o declaraţie pentru Digi24, ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că măştile chirurgicale sau FFP2 sunt cele recomandate să le purtăm acum, înaintea valului 5, în locul celor textile, având în vedere că această nouă variantă Omicron este mult mai contagioasă. Practic, masca devine principalul mijloc de protecţie, alături de vaccinare.

Premierul Nicolae Ciucă, şeful DSU Raed Arafat şi o parte dintre miniştrii din Guvern au discutat, ieri, despre pregătirea valului 5 de Covid-19 şi iau în considerare ca purtarea corectă a măştii chirurgicale sau cu standardul de protecţie FFP2 să fie o "măsură de prevenţie ce ar putea fi generalizată la nivelul întregii ţări". De asemenea, testarea elevilor în şcoli şi introducerea şomajului tehnic pentru angajaţi sunt alte soluţii analizate de Executiv.

În unele ţări, măştile FFP2 - care au o capacitate mai bună de filtrare, având cinci straturi - au devenit obligatorii în locurile publice încă de anul trecut. De asemenea, alte ţări au recomandat populaţiei să poarte două măşti chirurgicale, una peste alta, pentru o mai bună protecţie.

Dată fiind contagiozitatea Omicron şi proporţia mare a populaţiei nevaccinate din România, experţii în sănătate estimează că în valul al cincilea, care este aşteptat să se manifeste pregnant începând cu mijlocul lunii ianuarie, am putea avea mult mai multe îmbolnăviri decât în valul patru, când au fost circa 400.000 de persoane infectate.

Experţii INSP au elaborat trei scenarii pentru valul al treilea al pandemiei, estimând un vârf de 25.000 de cazuri pe zi.

În aceste condiţii, Ministerul Sănătăţii are o serie de recomandări pentru populaţie:

- ''Vaccinaţi-vă! Vaccinarea previne formele severe ale bolii''

- ''Respectaţi măsurile de distanţare, evitaţi aglomeraţiile''

- ''Respectaţi igiena personală''

- ''Purtaţi corect masca (pe gura şi pe nas)''

- ''Testaţi-vă înainte de a intra în contact cu persoane vulnerabile nevaccinate. De asemenea, este important să vă testaţi dacă aveţi simptome de COVID şi să declaraţi acel test, în caz că este pozitiv''

- ''Nu vă trataţi cu antibiotice care nu sunt recomandate de medic, pentru că ele pot fi toxice şi pot face mai mult rău''

În cazul în care aveţi COVID sau o sănătate precară, monitorizaţi-vă saturaţia de oxigen cu ajutorul unui pulsoximetru şi luaţi-vă temperatura.

Recomandări pentru instituţii:

- ''să fie făcut triajul zilnic al angajaţilor''

- ''să fie monitorizată starea de sănătate a angajaţilor''

- ''să fie decalat programul de lucru, pentru evitarea aglomeraţiei''

- ''să fie încurajată telemunca''

- ''angajaţilor să le fie date măşti şi dezinfectanţi''

- ''să fie aerisite spaţiile în care lucrează angajaţii''

- ''să fie încurajată vaccinarea''

Opinia Cititorului ( 41 )

  1. Domnule, din dispozitiile voastre in spatiile comerciale au fost instalate panglici si garduri intre vaccinati si nevaccinati pentru a oprii raspandirea virusului. Este oare om intreg la minte acela care isi inchipuieste ca virusul nu trece de panglica sau gardul instalate.

    Voi , guvernantii si cei cu raspunderi in acest domeniu dispuneti mereu masuri aberante, masuri care irita populatia deoarece oamenii inteleg ca in realitate acestea nu au nicio eficienta in combaterea epidemiei.  

    Pune domnule garduri si panglici, separati popoarele in albi si negrii si ziceti ca luptati cu epidemia si ca va faceti datoria.

    Si puneti-le cipuri oamenilor, ca in filmul de mai ieri de pe HB.. si punetii sa se ucida intre ei, vaccinatii si nevaccinatii. Ca nu-i de mirare sa fie un sambure de adevar in film  

    1. Gresit, nu din dispozitiile lui Rafila ci ale unor functionari care au cedat la presiunea sefilor de la Kaufland. Potrivit legii, Kauflandul trebuia sa permita doar accesul celor vaccinati. Regula 2G ca in Germania. Dar Kauflandul a insistat, i-a fost acceptata presiunea si au aparut cordoanele si gardurile ca sa se prefaca lumea ca este respectata legea.

      ''Testaţi-vă înainte de a intra în contact cu persoane vulnerabile vaccinate"

      '' Nu vă vaccinaţi! Vaccinarea este apa de ploaie'' 

      Domnule PROFESOR DOCTOR RAFILA. Odata cu numirea dumneavoastra la conducerea Ministerului Sanatatii,Romanii,au crezut ca imbolnavirile de aceasta BOMBA BIOLOGICA pe care BOGATII LUMII,au dato ca sa mai reduca din Populatia Globului si in special ca sa scape de cati mai multi BATRANI care in conceptia BOGATILOR LUMII,nu mai sunt de FOLOS ci doar CONSUMA in ACCEPTIUNEA lor atat HRANA cat si PENSIILE pe care le primesc.Imediat dupa ce ati preluat Ministerul sanatatii.ati promis Romanilor niste masuri care sa ii apere de aceeasta NNENOROCIRE care pe cei SARACI ii OMOARA iar pe BOGATI i-a facut si mai bogati. Nu mai ascultati de toti ATARNATORII care va dau Sfaturi,faceti ce credeti dumneavoastra ca este bine pentru ROMANII de RAND.!

      kauflandul e in principal alimentar, majoritatea magazinelor din galeria comerciala sunt alimentare. deci se aplica regula de la pietele agro-alinentare ca si acolo mai r cate o florarie sau un magazinas nealimentar, dar sunt in minoritate.

    Cică testati-va înainte de a intra în contact cu persoane vulnerabile nevaccinate PVN !

    Si-au pierdut și ultima doza de logica și normalitate.  

    Chiar nu se jenează de penibilul lor? 

    De unde sa știe vaccinatul cu cine va intra în contact ? Și cât de vulnerabil este? 

    Aberant. 

    Hai mai bine sa-în oblige pe toți sa dea declarație pe proprie răspundere și sa le lipească pe frunte: Eu sunt PVN. 

    Iar vaccinații sa se declare persoane imune vaccinate PIV. Ceea ce ar fi un fals în declaratii:) 

    Vaccinul nu te fereste de virus și mai are și posibile reacții adverse.

    1. delir total, se baga in viata oamenilor in loc sa asigure tratament corect la spital. starea de alerta e oricum ilegala.

    ok d-le Rafila dar pe banii cui? mastile de panza le refolosim dupa ce le spalam si le calcam. cele propuse de dvs. nu sunt refolosibile si nu sunt ieftine. de ce dispuneti pe banii altora? vi se pare normal?

    1. Mastile de panza sunt doar niste batiste frumos coorate. Atat. Ar fi trebuit de mult timp interzise. Pot fi purtate doar estetic, deasupra unora medicale.

      Afla insa ca si mastile medicale cu 3, 4 sau 5 straturi pot fi refolosite daca sunt dezinfectate cu apa oxigenata.

      O astfel de masca tamponanta cu apa oxigenata din belsug pana devine umeda in totalitate poate fi reutilizata chiar si 2 saptamani. O masca FFP2 costa 2-3 lei. Deci 5 lei pe luna plus 2-3 sticlute de apa oxigenata (deci inca 7-8 lei pe luna). 

      PS. Si trebuie interzise vizierele de protectie pentru gura si nas care sunt purtate fara masca. A fost moda inventata de cei de la AUR si Sosoaca si vezi multi prosti prin magazine purtand asa ceva.

      pina acum ai purtat masca prostule ? gripa , virozele si alte boli infectioase nu sint transmisibile ? ai si pus botu fraiere !

      ATUNCI de ce tari fruntase in vacc (si masti) au probleme mai mari decat cele codase in acest domeniu?

      ...PROBABIL CA SUNT STOCURI NEVANDUTE DIN MASTILE RECOMANDATE! UNDE E PROFITUL ,,CREATORULUI"?

      BRAVO, NATIUNE! SI cea textila poate fi ,,oxigenata" sau ,,scaldata" in apa cu SAPUN sau spirt!

      Si ciumetele Lloyd J Austin hau hau poarta viziera de fraieri.

      Pentru prostul 3.3..... SARS-CoV-2 nu este la fel de banal precum virusurile racelii sau gripei. SARS-CoV-2 este responsabil pentru boli autoimune, cardiace, renale si pneumonii grave. Cel putin 30% dintre infectati sufera sechele pe termen lung. Mai pune mana pe carte.

       

      Pentru 3.4.... pentru ca s-au saturat de purtat masti si au inceput petreceri. La petreceri si restaurante nu porti masca. Raspandirea certificatului digital si minciuna ca vaccinatii pot face orice sunt responsabile pentru infectii. 

      Pentru 3.6 ... sigur ca poti chiar si fierbe mastile textile (ceea ce nu este recomandabil pentru mastile medicale). Problema este ca sunt mult mai permeabile decat cele multistrat. De aceea trebuie interzise. 

      Nu ai imprastiat adevarul si pentru ceilalti comentatori: 3.1, 3.2, 3.5, 3.7.

      masca ffp2 este masca de unica folosinta. nu exista nicaieri indicatie de reutilizare a mastii de unica folosita. poti folosi in cel mai optimist scenariu 1/zi. 2 leiX 30 zile pe luna, la salariu minim pe economie inseamna 60 lei /luna pentru o persoana. vedeti ca in jur sunt si pensionari cu pensii sub 1000 de lei. din experienta anterioara cu distributia de masti gratuite pentru categorii defavorizate am invatat ca asa ce va nu exista. fiecarre e pe cont propriu.

      te-a rugat cineva sa ne faci cunoscuta propaganda ta ?

      Da, Dumnezeu m-a trimis sa va luminez calea.

      Amice, asculta ce iti spun eu si pune mana si citeste studii stiintifice.

      Mastile pot fi dezinfectate si reutilizate de cel putin 10 ori. 

      Citeste pe internet studii despre cum se face asta. Sau iti rezum eu. 

      O masca nu se mototoleste, nu se impatureste decat pe liniile cu care a fost ea produsa pentru impaturire. Astfel, o masca in trei straturi nu se impatureste. Se inveleste intr-un servetel, se pune intr-o punga si apoi intr-un buzunar mare (sau geanta), fara a se impaturi. 

      O masca ffp2 se impatureste doar pe pliurile facute special. 

      De ce nu se impatureste si respectiv nu se spala o masca? Pentru ca se distruge textura de filtrare si apar gauri mici prin care intra aerul nefiltrat.

      Mastile se sterilizeaza fie intr-un cuptor electric cu temperatura controlata de 60C, ori cu apa oxigenata prin tamponare. NU SE MOTOTOLESC, NU SE PLIAZA MASTILE, NU SE CURATA ca o panza prin FRECARE. DOAR SE TAMPONEAZA cu apa oxigenata pana la imbibarea completa. 

      NU SE MOTOTOLESC, NU SE PLIAZA MASTILE, NU SE CURATA ca o panza prin FRECARE. DOAR SE ARUNCA!

      Dumnezeu lucreaza cu oameni intelepti , tu esti un propagandist prost .

      Oricum nu sunt bune de nimic,poate doar sa mai faci ceva alergii.Sunt facute de mantuiala,nu le mai lauda atata!

      Cum crezi cu ca au scapat neinfectati foarte multi lucratori din sanatate cand intrau in saloanele Covid, luni de zile, zi de zi, daca mastile nu ar fi functionat?

      Mastile chirurgicale nu sunt bune de nimic.Sunt de foarte proasta calitate.

      De aceea personalul medical purta chiar si trei. Dar, da, sunt relativ de acord cu tine pentru ca potrivirea pe fata este destul de complicat de facut ca sa nu permita aerul sa patrunda prin lateral la mastile cu trei straturi. Unii rasucesc elasticul dar la mine nu a functionat asa ceva, respiram in intregime pe langa masca. Pe fata mea ele se lipesc mai bine, dar sunt de acord ca pe alte profiluri vad in jurul meu loc foarte mare prin lateral. Deci efect foarte redus.

    Ne apropiem cu fiecare zi ce trece de o Revolutie extrem de sngeroasa cum n-a mai existat vreodata in Istoria acestei tari, care va matura pt totdeauna cu aceste bestii tradatoare si calai ai poporului roman! Furia si frustrarile romanilor sunt maxime, ceea ce mai lipseste este doar scanteia declansatoare! Practic, in aceste zile bestiile isi semneaza propria condamnare la moarte!

    1. Taci dracului din gura si poarta masca peste gura aia. Mai bine mascat, decat vaccinat.

      Europa vaccinata a ajuns mascata vacinata si in curand inchisa in casa!

      Europa se duce spre drumul totalitar! 

      Du-te tu, bai avortonule la ala necurat, si pt ca vad ca esti fanul botnitzei, iti urez sa porti una betonata peste mufa ta de urangutan tampit!

      Betonat vei fi tu, sub vreo 2 m de beton iar la Dumnezeu nu te va primi nimeni pentru ca esti un descreierat pe care Dumnezeu il uraste. Diavolul te va primi si iti va baga un kilogram de vaccin in fund.

      Se pare ca tu si ma-ta sunteti mari consumatori de "placute suedeze", pe care le lustruiti cu multa placere! Pofta mare, va urez!

    Rafilo vaccineaza te tu si neamul tau si pentru noi, esti vandut ocultei mondiale care vrea dictatura...Esti un nimeni pleaca, fugi pana mai ai timp...

    S-a dat semnalul la tv ( banul ) , a inceput apocalipsa ! sute de mii de morti secerati pe strazi ! tutele fac spume ! nu pot dormi de grija certicatului , vor sa doarma cu certificat in pat .

    1. Sa doarma politicienii cu certificatul sub cap,ei au venit cu ideea,ei s-o puna in aplicare pe pielea lor!,,Alesii nemului,,,se dau atat de mari de zici ca sunt alesii lui Dumnezeu!Ce sa aleaga poporul asta cand sunt doar fructe stricate in cos?

    nu va este rusine?

    avem inflatie la masi de peste 1200-3000 % in unele cazuri. 

    rusine... 

    se m n at coment cr e ti ne 

    1. Poarta masca ca sa poti trai suficienti ani sa te bucuri de viata.

    Rafila mama, cand dispari din viata publica si te intorci la OMS?

    Eu nu port deloc.

    1. Si nici nu te speli.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb