ALEXANDRU RAFILA: "Comportamentul uman lipseşte de foarte multe ori în spitale"

F.D.
Miscellanea / 25 august 2022

"Comportamentul uman lipseşte de foarte multe ori în spitale"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat astăzi, la Iaşi, că dacă vrem să îmbunătăţim sistemul de sănătate trebuie să lucrăm mai mult la educarea personalului medical, dar în acelaşi timp să politizăm mai puţin lucrurile, relatează News.ro.

Alexandru Rafila a afirmat, într-o conferinţă de presă, că lipseşte de foarte multe ori comportamentul uman în spitalele din România şi că din acest motiv încrederea românilor în sistemul medical este afectată.

"Comportamentul uman lipseşte de foarte multe ori. Încrederea în sistemul de sănătate este afectată datorită faptului că ne tratăm de multe ori pacienţii într-un mod distant. Ei au nevoie de foarte multă atenţie, de foarte multă empatie şi grijă. Dacă vrem să îmbunătăţim sistemul de sănătate din România trebuie să lucrăm mult în educarea oamenilor, a personalului medical şi să politizăm mai puţin lucrurile", a afirmat ministrul Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a dat ca exemplu spitalul de Neurochirurgie din Iaşi pe care l-a vizitat în cursul zilei de joi, care a fost modernizat în perioadele în care Consiliul Judeţean Iaşi a fost condus succesiv de PSD şi PNL.

"Este un spital în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi. A fost începută modernizarea în timpul unei administraţii, continuată de cealaltă administraţie. Este un exemplu de continuitate. Cred că nu trebuie să fie dedicat unui scop politic, ci oamenilor din acest judeţ. Dacă vom aborda în felul acesta lucrurile, oamenii care au sau nu au opţiuni politice, au nevoie de servicii medicale, iar datoria noastră este să îi servim indiferent din partea cărui partid politic suntem", a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Odata cu cresterea salariilor celor din sanatate, romanii s-au asteptat si la o crestere a calitatii actului medical. Si romanii au sperat desigur si la comportament uman in spitale, comportament nestimulat de spaga.

    Sunt si cazuri in care asa s-a intamplat.  

    Dar, sunt si cazuri pe dos, asa cum am vazut ca s-a petrecut cu doamna revoltata ca a fost trezita din somn din cauza unui copil ce se simtea rau.  

    Si oare ce putem sa facem noi cetatenii de rand ca sa punem lucrurile la punct. Ca daca strigam si ne scandalizam, vine politia si jandarmeria si.. nu rezolvam nimic.  

    Insa, daca Ministrul Sanatatii de acum si urmatorul si ..urmatorul ar vrea, am vedea peste tot si mereu in sanatate comportament uman.  

    aici mai vii de acasa , credeam ca spui despre conflict ca a aparut din senin si bineinteles din vina exclusiva a pacientului .

    Comportamentul uman, e ceea ce rezulta din interactiunea dintre instincte, nevoi, educatie, idealuri (la pachet cu frustrari), stimulari si constrangeri. Educatia e doar un aspect; politicul ca politizare este o probema, politicul ca stiinta si practica a guvernarii poate fi parte a solutiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb