ALEXANDRU RAFILA, DESPRE VARIOLA MAIMUŢEI: "Nu este recomandată vaccinarea în masă"

S.B.
Politică / 28 iulie 2022

"Nu este recomandată vaccinarea în masă"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a explicat că nu este recomandată vaccinarea în masă pentru variola maimuţei şi este de părere că nu este cazul să fie declarată pendemie pentru această boală, aceasta fiind doar o urgenţă se sănătate publică la nivel global, informează news.ro.

Alexandru Rafila a anunţat, miercuri seară, la Digi24, că nu există un vaccin pentru variola maimuţei, ci doar pentru variolă.

"Vaccinarea nu este recomandată ca şi vaccinare de masă. Noi nici nu avem la dispoziţie cantităţi mari de vaccin. Există un vaccin împotriva variolei, nu împotriva variolei maimuţei. Este o formă mai uşoară a variolei, dacă vreţi, care s-a transmis doar accidental de la animal la om şi acum s-a constatat şi o transmitere inter-umană. Vaccinarea este strict limitată la contracţii extrem de apropiaţi ai unei persoane infectate. Cred că prin comportament preventiv această infecţie poate fi perfect controlată şi dovada este că sunt ţări - în România avem 20 de cazuri - deci un număr mic de cazuri, dacă comparăm cu SUA sau cu Marea Britanie, chiar dacă au populaţii mai mari. Când discuţi de mii de cazuri este clar că acolo comportamentele la risc sunt mai numeroase", a declarat Rafila.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că nu este cazul să fie declarată pandemie în cazul variolei maimuţei.

"Nu cred că este cazul să declari pandemie. Discutăm de o urgenţă de sănătate publică la nivel global, dar până lan urmă OMS are un rol consultativ, statele membre iau deciziile pe care le consideră ele necesare. Nu e absolut nimic impus", a adăugat Rafila.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. draga Bursa,

    cautati va rog declaratia facuta de acest individ sinistru ieri in care ne explica el ca fenomenul mortii subite la adulti complet sanatosi e frecvent si va deveni din ce in ce mai frecvent din cauze (amintite de el) cum ar fi : utilizarea excesiva a echipamentelor IT.  

    e mortal tipul asta!

    vrea sa aduca in spatiul public explicatii infantile pentru urmarile critice ale vaccinurilor anti-covid (arma genocidala de distrugere in masa). 

    1. Dacă rămâneai pe mana usr istilor Voiculescu și Mihăilă acum aveați 5-6 înțepături la activ,Dr. Rafila a stopat toate aberațiile lui arătat și Mihăilă plus ca nu a băgat obligativitatea vaccinarii

      De acord.

      Rafila e vulpe sireata, și-a dat seama că se merge pe un drum înfundat 

      A schimbat macazul la timp, ieșind inspirat din corul robilor covidieni.

      Merită aprecierea noastră. 

      O fi meritand aprecierea celor care se multumesc cu putin sau a propagandistilor psd , eu nu am nici un motiv de apreciere

      TOTI UCIGASII POPORULUI ROMAN PRIN INJECTARE ANTI-COVID TREBUIE SA PLATEASCA SI VOR PLATI INDIVIDUAL SI IN GRUP! Oameni au murit si oameni vor mai muri.

      Cum explica asta apostolii vaccinarii obligatorii cu vaccin genocidal anti-covid ??? 

    OMS prin oamenii lui respectiv acest rafila incearca disperat sa iasa cat mai onorabil din mascarada covidului creata artificial , prin ultima gaselnita : covidul va devein o banala raceala ! o banala raceala a fost de la bun inceput , asa cum a spus insusi presedintele Johanis , dar a fost exagerata prin propaganda la culmi de neimaginat . ma rog asta pentru cei care nu au luat in serios circul de la Suceava , si excavatoarele din cimitire .

    1. Mai sunt multi de murit pana devine o banala raceala!

      de murit s-a murit tot timpul si fara covid . stie cineva ca , cine moare , moare de covid ? cineva in afara de "specialistii " platiti pentru propaganda .

      Pandemia a crescut mrtalitatea semnificativ. Se stie cine moare de covid degeaba cei platiti sa faca pe trolii tot fac pe uitucii ridica indoieli.

      se stie cine moare de covid ? de unde se stie ?, si daca se stie de ce este tinut secret ? unde pot sa aflu cati au murit DOAR de covid ? vreau date concrete ca de propaganda m-am saturat .

    Din câte am inteles, există intenția ca OMS să preia atribuțiile naționale și drepturile fiecărui stat în parte în a decide ce și cum în materie de sănătate.

    Diplomat mare nea Rafila. Deocamdată OMS are doar un rol consultativ, dar se lucrează și la asta. 

    Dacă OMS va deveni tartorul șef, ni se va spune: Dacă- i ordin, cu plăcere. 

    Că e covid vaxx sau monkey vaxx sau ce o mai fi, nu voi accepta înțeparea cu zeama lor experimentală și nici măcar testele lor de doi lei.

    Nu îmi plac senzațiile tari :)).  

    1. o sa devina pe naiba... sa vezi tu atunci dreptate cu ranga in mana!

      OMS nu va prelua atribute supra-statale.

      Nu vor reusi.  

      Vor incerca, dar nu vor reusi.

      Stiu ca Romania e in primele 13 state care au fost de acord cu asa grozavie... vom repara si prostia asta!  

    Dar in cascada e recomandata, nu-i asa, mai Rafilo?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb