Alianţa PNL-PD nu este de acord ca preşedintele Iliescu să candideze în alegerile parlamentare pe liste de partid

Ziarul BURSA #Politică / 24 august 2004

Alianţa Dreptate şi Adevăr PNL-PD nu este de acord ca preşedintele Ion Iliescu să candideze în alegerile parlamentare pe listele unui partid politic, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, deputatul Călin Popescu Tăriceanu, purtător de cuvînt al Alianţei D.A.

Domnul Tăriceanu a spus că Alianţa PNL-PD se opune amendamentului adoptat de Comisia parlamentară electorală, propus de PSD, conform căruia şeful statului poate să candideze ca independent pe listele unui partid politic, dacă se află în ultimele trei luni ale mandatului.

În opinia Consiliului Naţional de Conducere al Alianţei D.A., evocată de Tăriceanu, preşedintele Ion Iliescu poate să candideze ca independent în alegerile generale din noiembrie, dar nu pe listele unui partid, urmînd să participe la campania electorală ca toţi ceilalţi candidaţi, în interiorul termenului legal de 30 de zile.

Călin Popescu Tăriceanu a susţinut că partidul de guvernămînt a propus acest amendament în ideea ca Ion Iliescu să amortizeze "pierderea de viteză" a PSD şi să fie "un fel de locomotivă" a acestuia în alegerile legislative din această toamnă.

Tăriceanu a afirmat că amendamentul PSD este în contradicţie cu articolul 80, alin 2 din Constituţie, conform căruia: "Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate".

Camera Deputaţilor se va întruni, în zilele de 30 şi 31 august, în sesiune extraordinară, pentru dezbaterea şi adoptarea Legii privind alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului. Legea a fost adoptată de Senat la sfîrşitul sesiunii ordinare precedente, iar Camera Deputaţilor este camera decizională.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb