Alin Burcea, Paralela 45: "Propunerea FPTR privind taxa de ieşire din ţară are ca model turistic Coreea de Nord"

F.D.
Miscellanea / 26 septembrie 2023

Alin Burcea, Paralela 45: "Propunerea FPTR privind taxa de ieşire din ţară are ca model turistic Coreea de Nord"

Alin Burcea, Preşedintele Paralela 45, a declarat că este nemulţumit faţă de propunerea Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) de a impune o taxă asupra turiştilor români care călătoresc în afara ţării, taxă sugerată sub pretextul promovării României. "Această idee este complet nejustificată şi anticoncurenţială".

"Mentalitatea comunistă a unor hotelieri din România, care se concentrează exclusiv pe creşterea preţurilor şi nu pe îmbunătăţirea calităţii serviciilor, reprezintă o insultă la adresa industriei turismului şi a turiştilor români. Aceşti hotelieri par să dorească să închidă turistii români în ţară, forţându-i să se cazeze în hoteluri scumpe şi neîngrijite. Este inacceptabil să se sugereze că acesta ar fi modelul de dezvoltare pentru turismul românesc!", afirmă Preşedintele Paralela 45.

Alin Burcea susţine că nu putem ignora faptul că suntem parte a Uniunii Europene, unde libera circulaţie a cetăţenilor este un drept fundamental. Ministerul Turismului nu doreşte să aloce resurse pentru promovarea ţării noastre în mod eficient, pentru că aceste sume nu pot fi consumate.

Burcea afirmă ca există Organizaţiile de Management al Destinaţiei (OMD) care colectează bani, mulţi bani pentru promovare, dar nu fac nimic. "De ce nu fac? De ce stau? De ce trebuie taxe noi, când avem taxele turistice, de staţiune?"

"Domnul Nicolae Istrate, vicepreşedinte FPTR, a fost secretar de partid la ITHR (Întreprinderea de Turism, Hoteluri, Restaurante din vremea comunismului) Bucureşti. Probabil de aceea are această gândire", a declarat Prim vicepreşedintele ANAT.

"Noi, cei care gândim lucid şi realist în turism, fie că suntem agenţi de turism, hotelieri ori transportatori, credem că fiecare destinaţie ar trebui să îi stimuleze pe turişti să vină. Nu să îi penalizeze pe cei care nu vor. Altfel, să ne amintim de România comunistă, când aveam nevoie de aprobări pentru plecări "în afară" şi trebuia să depunem paşapoartele, la revenire, la secţia de Miliţie. Mă întreb dacă această perioadă reprezintă modelul propunerii FPTR, ori Coreea de Nord, care primeşte turişti totuşi, dar îi lasă "un pic" mai "greu" să iasă din ţară pe proprii cetăţeni," afirmă Burcea.

"Mai util ar fi să avem un fond de asigurare pentru biletele de avion care ar putea despăgubi turişti în cazul unor anulări sau, mai ales, insolvenţe sau falimente ale unor companii aeriene. Sau să avem în continuare voucherele de vacanţă în formula consacrată, pentru care ANAT şi agenţiile de turism au militat atât, primind şi "mulţumiri" adecvate de la colegii de la FPTR", spune Alin Burcea.

Preşedintele Paralela 45 mai menţionează că: "În final, reamintesc faptul că agenţiile de turism au 19% TVA la comision, iar hotelurile şi restaurantele au 9% în prezent. Noi nu am cerut ca lor, hotelierilor, să le crească TVA-ul. Firmele private nu propun creşteri de taxe."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb