Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, este de părere că demiterea lui, de către Biroul Politic Naţional al PNL, de la şefia organizaţiei liberale Timiş echivalează practic cu "o excludere" din partid, potrivit Agerpres.
"Am aflat cu neplăcere că Timişul şi timişorenii au fost vânduţi, ca la piaţă, pe o negociere strâmbă, în defavoarea Partidului Naţional Liberal din Timiş. Am aflat, aşa mi-au spus colegii, că PNL a cedat şantajului PSD cu anticipatele, cedând Timişul şi Timişoara către PSD şi evident că am fost sacrificat de dragul stabilităţii naţionale. Mă bucur dacă eu şi colegii mei de la Timiş suntem sacrificaţi pentru România. Fac cu drag acest sacrificiu, aşa cum l-au făcut miile de timişoreni, în 1989, dar nu pot să accept şi niciunul dintre colegii mei nu acceptă să fim sacrificaţi, aşa cum am fost de fapt, pentru şantajul PSD. Timişul şi Timişoara nu vor fi păcăliţi. Oamenii din Timiş şi din Timişoara vor şti să aleagă. (...) Mi-am luat rămas bun de la colegii mei (...) pentru că pentru noi, cei de la Timiş, această demitere echivalează practic cu o excludere din Partidul Naţional Liberal, pentru că nu vom avea şansa să apărăm ideile unui proiect de dreapta, în jurul PNL, în judeţul nostru", a declarat Alin Nica astăzi, după ce a plecat de la şedinţa BPN al PNL, conform Agerpres.
El a precizat că nu vrea să ia decizii "la cald, sub imperiul emoţiilor", că se va consulta cu familia şi cu colegii din filială în privinţa hotărârii sale.
"E o decizie foarte grea, am fost şi sunt membru PNL de 20 de ani, sunt liberal şi voi fi liberal în continuare. Indiferent ce decizie voi lua, vreau să mă consult cu familia, vreau să mă consult cu colegii mei din filială, cu cei care şi-au pus încrederea în mine şi voi vedea ce voi face pe viitor. (...) Îmi doresc să candidez în continuare, vreau să văd care sunt opţiunile pe care le am la dispoziţie şi după aceea (...) voi anunţa", a adăugat Nica, relatează sursa citată.
Liberalul nu a exclus posibilitatea de a candida ca independent, dar a subliniat "că are şi alte opţiuni".
Întrebat dacă printre opţiuni se numără şi candidatura din partea Alianţei Dreapta Unită, Alin Nica a răspuns: "Evident că da", precizează Agerpres.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.03.2024, 19:32)
"Don't leave" :)
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 26.03.2024, 22:16)
URAT SI PROST.!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.03.2024, 23:12)
Vasile Blaga interimar la Timis ? Asta este o jignire …Vom vota dreapta unita …
3. si dai si lupta
(mesaj trimis de anonim în data de 27.03.2024, 00:17)
cum se face ca nu ne pasa absolut deloc , dar deloc deloc, cum va decapitati pricipiiabililor
4. fără titlu
(mesaj trimis de Iuliu în data de 27.03.2024, 16:05)
Motto:
"Cine nu e cu noi, e împotriva noastră"
(Iosif Vissarionovici Stalin)
Sloganul "Cine nu e cu noi, e împotriva noastră" aduce aminte de campania epurărilor și deportărilor de după revolutia sovietuică din octombrie, 2017 , campanie începută de Lenin în rândul intelectualilor care erau considerați ca făcând parte din mica burghezie si continuată la scară mare de Stalin.
Procesul epurărilor politice în România comunistă s-a desfăşurat între 1945 şi 1947, cuprinzând majoritatea domeniilor de activitate, de la administraţia publică centrală şi locală, aparatul justiţiei unităţile economice, armata, în special corpul ofiţeresc susţinător al monarhiei constituţionale şi al regimului democratic, structurile ministerului de interne, învăţărnântul, mediul scriitoriilor, artiştilor şi oamenilor de cultură, presa scrisă şi radiofonică, mediul confesional. Ceea ce a urmat din după 1947 a fost doar un proces de amploare redusă care nu putea consolida puterea comuniştilor mai mult decât exista în acel moment, prin acţiunile de înlăturare a persoanelor incomode din punct de vedere politic, existente în cadrul administraţiei publice centrale si locale. Așadar, prin teroare, încurajarea oportunismului, s-a ajuns în timpul dictaturii comuniste, la partidul unic- PCR numit de altminteri, partid de masă.
Ceea ce se petrece acum în județul Timiș prin demiterea de la conducerea filialei judetene a PNL de către Biroul Politic Național al partidului, aminteste de vremuri pe care le credeam apuse definitiv.
Președinte filialei PNL , Alin Nica, a fost demis pentru că s-a opus alianței cu PSD, în urma căreia ar fi trebuit să sprijine un PSD-ist la funcția de președinte al consiliului județean pe care el o ocupă din 2020, ceea ce demonstrează că ne îndreptăm din nou către "partidul unic" PSDNL.
De altfel, PNL nu mai există. Groparul PNL este Klaus Iohannis, cel care la sfârsitul anului 2021, pentru linistea lui la Cotroceni, a făcut monstruoasa coalitie ,aducând PSD la Guvernare ceea ce a dus la ruperea partidului, prin care adevăratii liberali au părăsit partidul si au infiintat o noua formatiune „FortaDreptei” care militeaza pentru o guvernare liberală de dreapta.
Ceea ce a mai rămas din PNL este de fapt fostul PDL , despre care Traian Băsescu spunea că se revendică de la Petre Roman si nu au nici o treabă cu Brăteanu. Nu întâmplător, după demiterea lui Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș a fost numit fostul PDL-ist Vasile Blaga.