ALINA GORGHIU:  "PNL trebuie să creeze o majoritate pro-guvernamentală şi să nu lase PSD să facă agenda"

S.A.
Politică / 18 noiembrie 2015

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu le-a transmis, astăzi, liberalilor, prin intermediul unei scrisori, că PNL va susţine guvernul tehnocrat care este însă unul de tranziţie, precizând că liberalii trebuie să formeze o majoritate pro-guvernamentală şi să nu lase PSD să facă agenda parlamentară.

"Stimaţi colegi, guvernul tehnocrat va avea susţinerea Partidului Naţional Liberal. E o variantă categoric mai bună pentru România decât precedentul guvern. (...) Guvernul tehnocrat este însă un guvern de tranziţie, nu o soluţie permanentă. Soluţia trebuie să vină tot de la partide, în urma alegerilor. Dar trebuie să înţelegem exact că oamenii nu mai vor doar o schimbare de partide, ci şi o schimbare în partide", le-a transmis Alina Gorghiu liberalilor.

Copreşedintele PNL mai spune că nu este de ajuns ca liberalii să ofere Guverului o susţinere minoritară în Parlament, ci trebuie să creeze "o majoritate pro-guvernamentală în jurul PNL în ambele Camere".

În scrisoarea transmisă, Gorghiu le atrage atenţia liberalilor că venirea noului guvern poate fi privită de PSD ca o intrare în opoziţie, iar această optică se poate manifesta prin demagogie la nivel parlamentar, demagogie care va trebui combătută.

"Nu putem lăsa PSD să facă agenda parlamentară şi să utilizeze majoritatea parlamentară de până acum pentru a controla Parlamentul. PSD trebuie trimis în opoziţie în Parlament, altfel nu va trece mult timp şi se vor vedea încercări directe sau indirecte de a sabota guvernul", avertizează Gorghiu.

Alina Gorghiu le reaminteşte colegilor de partid că "la un an de la câştigarea alegerilor, parteneriatul cu preşedintele Iohannis rămâne fundamental pentru partid", afirmând această colaborare va trece la un nivel superior după alegerile parlamentare, când liberalii vor putea asigura o colaborare PNL - Guvern liberal - Preşedinte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4866
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3189
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9207
Gram de aur (XAU)Gram de aur363.5326

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb