Alo, aterizează pandemia!

Cătălin Avramescu
Ziarul BURSA #Editorial / 5 septembrie 2023

Desen de MAKE

Desen de MAKE

Cătălin Avramescu

Am încercat zilele trecute să mă vaccinez anti-Covid. În caz că nu ştiaţi, virusul scăpat din laboratorul din Wuhan încă umblă prin lume. De fapt nu chiar el, ci verişorii săi mutanţi. Care abia aşteaptă să vă întâlnească.

În ce mă priveşte, mi-am făcut toate vaccinurile - patru - pe care onor Guvernul României mi le-a pus la dispoziţie. Vorba vine, pentru că în fiecare caz a trebuit să efectuez o adevărată acrobaţie pentru a beneficia de ele. La primele doze, m-au programat undeva, la sute de kilometri, în câmp, la un spital care dădea impresia că este pregătit de demolare. La ultima, a fost ca într-un roman poliţist. Nici asistenta responsabilă cu vaccinarea nu părea să ştie că are nişte vaccinuri în dulap.

Pentru că autorităţile se fac că plouă, am să vă spun eu că ameninţarea virusului nu a trecut. Dimpotrivă. Multe state raportează infectări cu noi variante, din care unele sunt foarte agresive. În Occident au fost anunţate noi campanii de vaccinare, cu noi versiuni, actualizate, ale vaccinurilor care au salvat anii trecuţi milioane de vieţi.

Doar în România, cum spuneam, linişte şi pace. Asta cu toate că Ministerul Sănătăţii publică, discret, date. Din cel mai recent buletin de presă aflăm că în perioada 21-27 August au fost înregistrate 3326 noi cazuri de Covid. Vă daţi seama câte sunt în realitate, dacă se descoperă peste 3000 de cazuri într-o ţară în care nu mai găseşti teste în farmacii şi unde practic nimeni nu se mai testează?

Dacă credeaţi că este, aşa cum spun unii politicieni, "o banală gripă", citiţi acelaşi buletin al Ministerului Sănătăţii. În săptămâna respectivă erau 497 de persoane internate cu Covid (din care 83 sunt copii). Din total, 41 la ATI. Mai mulţi decât sunt acum internaţi în urma dezastrului de la Crevedia. Majoritatea acestor pacienţi (26, mai precis) sunt nevaccinaţi.

Dar nu îi veţi auzi pe politicienii români să spună ceva raţional despre asta. Nici măcar o analiză lucidă a autorităţilor, ceva oficial despre cei doi ani şi jumătate de pandemie, care a dus în pământ 68.270 de români. România este, scandalos, şi în topul ratei mortalităţii. Cu 2%, suntem între Madagascar şi Guineea-Bissau. Stăm mai rău decât Iran sau Brazilia - ambele cazuri patologice de răspuns inadecvat la pandemie. Marcel Ciolacu, pe vremea aceea, spunea că se tratează cu "medicamente ruseşti", cumpărate la piaţă, la tarabă. (Nu, nu este o glumă, ştirea este din 10 noiembrie 2021).

În România puterea politică a fost acaparată de indivizi care sunt, în majoritatea lor, anti-vaccinişti. Pe undeva nu este o surpriză, nu suntem unici în lume în această privinţă. Zilele trecute îl auzeam pe actualul ministru al Sănătăţii care dădea asigurări că nu vor mai fi cumpărate noi vaccinuri anti-Covid. Şi alte asigurări, extremiştilor care i-au luat cu asalt ministerul, că în România nu se va introduce vaccinarea obligatorie. Ca să ştim cum stăm...

Problema nu este doar ce a fost în timpul recentei pandemii, cât mai curând ce urmează. Statul român s-a dovedit profund incapabil să îşi protejeze cetăţenii. Ca de obicei, ne-am bazat pe noroc. Virusul chinezesc ucide, în medie, cam 1 la sută dintre cei pe care îi infectează. (Datele sunt neclare din cauza variaţiilor în detectare şi în raportare. Coreea de Nord a pretins că doar 6 cetăţeni s-au îmbolnăvit. Toţi şase au murit, probabil pentru că nu au fost ascultători). De regulă, într-o pandemie se moare în masă. În epidemia de gripă spaniolă din 1918-1919 au murit peste 50 de milioane de oameni. Ciuma medievală ştergea între un sfert şi jumătate dintre locuitorii comunităţilor în care se instala.

Şi nu doar virusul Covid i-a lăsat indiferenţi pe politicienii români. Luaţi o altă epidemie, aceea de fumat. Aţi observat, poate, că de câteva luni încoace pluteşte un miros puturos în aer prin magazine sau prin restaurante. Vine de la "ţigările electronice" care se găsesc, în România, pe toate drumurile. În fiecare zi dai peste sute de tineri cu "pufăitoarea" în gură. Aşa ceva nu vezi nicăieri în Europa.

Credeţi că autorităţilor le pasă? Poate în proverbialul cot. Zilele trecute, actualul Prim-ministru al României, un anume Ciolacu, a anunţat că va vizita... o fabrică de ţigări. A unei companii care sărbătoreşte 30 de ani de când găureşte plămânii românilor.

Rata cancerului pulmonar a crescut în România cu 11 la sută din anul 2000 încoace. Suntem pe locul al doilea în Uniunea Europeană ca mortalitate infantilă. Avem una dintre cele mai proaste diete. Şi poate cea mai slabă educaţie în materie de sănătate dintre toţi cetăţenii europeni.

Iar pentru ca astrele să se alinieze, a ieşit şi preşedintele Klaus Iohannis la lumină. S-a dus în excursie în Deltă. Omul zice că i-a plăcut, s-a simţit bine. A mai pretins că rezolvă el ceva cu poluarea cu "microparticule de plastic". (Nu am înţeles ce, dar deduc că nu l-au afectat prea tare microparticulele acelea, nu a găsit nici una în ciorba de sturion). După care a dispărut iarăşi. La fel ca ministrul Sănătăţii, al cărui minister nu a mai postat nici un anunţ de câteva zile. Noroc să avem!

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. Acum o săptămână a trecut a doua oară la noi in familie Coviduti sau verișorii lui, care a fost mult mai blând decât în primul val. Cu tuse, roșu în gât, nas care curge din senin ....zici că este fântână arteziană, cu temperatura mare 38.5-39.4 , pierderea mirosului, dar după 3-4 zile a lăsat mai moale, după 7 zile încă testul este pozitiv.

    1. Și la mine a făcut cineva in familie in iunie .

      Nu a fost grav, doar tuse persistenta aproape două luni după .  

      Eu personal am făcut de trei ori , în perioadele...clasice. 

      O dată nu a fost prea nostim. Am reușit o lună după. Menționez că fac sport și nu răcesc niciodată. Deci chestia e serioasa.

      Corectura: am tusit o lună după .

      Așa ceva nu mi s-a întâmplat niciodată. 

    LUATI VITAMINA C ZINC si D preventiv. sunt bune si pt alte gripe/raceli. eu asa fac, si am 2 vaccinuri, plus covid ul facut odata. eh vaccinurile poate ca nu-s mai valabile, dar tot e cv.

    Este opinia unei persoane care consimte (benevol) să se vaccineze în continuare cu un ser "genic", în ciuda informațiilor de care dispunem în prezent despre performanța acestui ser "magic".

    Respectam această opinie, este dreptul fiecăruia de a alege, dar să nu fim obligați să renunțăm la imunitatea naturală de dragul unei himere. 

    Asta pentru că în sfârșit s-a recunoscut că imunitatea naturală este mult superioară, iar serul poate duce din păcate si la efecte adverse. 

    1. eu zic sa lasi medicii sa-si dea cu parerea despre asa ceva, si sa-ti dai cu parerea unde chiar te pricepi. ca ce spui nu prea are sens

      Ii las, de la ei vorbire. De la doctori adevărați în materie care au pus la dispoziție studiile lor.

      Informații există, doar trebuie să le găsești. 

      Serul e conceput pentru a distruge imunitatea naturala impotriva virusilor, bacteriilor dar si a celulelor canceroase. In plus proteina spike se aduna in organe, mai ales in inima producand miocardita care are rata de supravietuire de 50% la 5 ani. Sunt deja studii oficiale in acest sens. 'Long covid' nu exista decat pentru vaccinati care si-au distrus imunitatea naturala. De ce se fac presiuni cu injectarea? Concluziile le trage fiecare.

      Big pharma te vrea sanatos sau bolnav?ti-ai pus intrebarea asta?

      vaccinul e conceput pentru a activa sistemul imunitar pe tinte si anume, celulele canceroase care nu sunt distruse normal de sistemul imunitar si se inmultesc la infinit. sau sistemul imunitar e activat spre a tinti covid. sunt si reactii adverse, 1 la mie si n-a murit nimeni din reactii adverse, si eu am avut reactii adverse, sunt reversibile. dar sa nu mintim ca distruge imunitatea sau alte tampenii.

      am avut actiuni biontech cand a aparut ideea de vaccin, de fapt ei au creat vaccinul pt pfizer. vaccinul e pregatit de fapt contra cancerului. si am citit o gramada tot ce e publicat zi de zi avand banii mei in joc ca sa zic asa.

      deci vorbiti o gramada de prostii pe aici. cititi si ganditi ce ati citit lasati teoria conspiratiei, si alte tampenii. cipuri si ce n-am auzit ca ar fi in acest vaccin. 

      tratati-va voi cu apa cu tamaie ca aia e buna

      Sunt 'n' medicamente pentru virusi de tip covid. Unul a fost ivermectina, interzisa tocmai pentru a promova serul care n-are nici o legatura cu virusul. Scopul lui e altul. Narativul a fost ca cei care nu au cazut prada acestui genocid sa fie considerati inapoiati, retrograzi. Nu merge :))

      Toti apropiatii mei care s-au intepat sunt raciti non-stop si au facut co'vid de 2-3 ori. Eu niciodata. Si nici nu voi face vreodata.

      ... un amic de-al meu are o vorba ... daca te omoara pierd bani ... daca te vindeca pierd bani... ... de altfel moderna si phizer se iau in coarne ... politicienii nega vehement ... si vechea pandemie si pe cea noua ... s-o fi incalzit economia?! ...

    Auzi si la asta, nu gasea unde sa se vaccineze cand aproape ca te vanau sa te duca la intepat:-): "Vorba vine, pentru că în fiecare caz a trebuit să efectuez o adevărată acrobaţie pentru a beneficia de ele."

    1. E dreptul omului la suicid.

      Tare asta!

    ...

    ... daca autorul isi revendica dreptul de a parcurge sute de kilometrii ... pentru a revendica vaccinul altuia ... in timp ce noi stateam in case ... ma gandesc ca are dreturi speciale ... nu inteleg de ce noi ceilalti am fi obligati sa fim asemenea lui ... parca traiam in democratie?!? ...

CITEŞTE ŞI

Citeşte toate articolele din Editorial

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb