Alocaţiile continuă să provoace discuţii între politicieni

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 22 mai 2015

Alocaţiile continuă să provoace discuţii între politicieni

Alocaţile copiilor au reprezentat un consistent motiv de ceartă între PSD şi PNL în ultimele două luni. Decizia Parlamentului, de le dubla, de la 42 de lei la 84, nu a pus capăt controverselor. Acum discuţiile se poartă pe marginea identificării resurselor bugetare pentru a acoperi această majorare şi dacă această iniţiativă este...de "dreapta" sau de "stânga".

Deputatul PNL Cristina Pocora consideră că în continuare, în ciuda votului, premierul Victor Ponta şi partidul pe care îl conduce se poziţionează împotriva acestui proiect: " Toată lumea cred că este de acord că 42 de lei este o sumă infimă, cu care nu ai ce să-i cumperi copilului într-o lună. Nici 84 nu sunt bani să spui că ai ce să faci foarte multe cu ei. Am văzut, Ponta este consecvent poziţiei sale, este împotriva acestui proiect, împotriva creşterii alocaţiei pentru copii, dar, dincolo de asta, ceea ce eu am cerut a fost lipsă de pasiune politică pe acest subiect şi cred că asta am reuşit să obţin, adică să votăm cu toţii, o majoritate largă, un proiect de lege care chiar ţine de cetăţeni, pentru că trebuie cumva să facem şi lucruri care să-i vizeze pe cetăţeni, iar 3,7 milioane de mici cetăţeni, copii, sunt importanţi".

Pe de altă parte Victor Ponta a explicat că banii necesari pentru această măsură există pentru acest an, dar fără sprijinul Parlamentului la construcţia bugetului pe anul viitor vor fi probleme: "Pentru PSD dublarea alocaţiilor e chiar o chestiune fundamentală, dar PNL a căzut într-o mică capcană. Suntem social-democraţii, suntem primii care ne bucurăm, ne era teamă că dreapta se va opune. Partea proastă este că cei care au votat amendamentul nu ne-au spus de unde luăm banii. Dar nu aş fi social-democrat dacă mă opun unei asemenea idei. Tot noi va trebui să ne gândim de unde găsim banii. Pentru bugetul pe anul viitor, am nevoie să mă sprijine Parlamentul, dar dacă iarăşi vin cu amendamente să dublăm şi să triplăm, n-o să se poată, pentru că bugetul nu e sac fără fund şi până acum l-am gestionat bine. (...) Bugetul trebuie să se închidă, se închide în colaborarea Guvern-Parlament. Dar, cum dacă n-am sprijinul Parlamentului pentru buget? N-am sprijinul pentru buget, vine alt guvern, că nu există guvern care n-are buget. Avem în acest moment, însă cu siguranţă o să tăiem din alte părţi, pentru că nu ne-au zis că aceşti 1,8 miliarde să îi luăm de la Sănătate, de la Educaţie, de la drumuri, de undeva". Preşedintele Klaus Iohannis apreciază drept binevenit proiectul privind majorarea alocaţiilor pentru copii şi a afirmat că a discutat cu premierul despre banii de la buget necesari pentru această creştere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb