"Alro" a primit acreditarea industriei aerospaţiale

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 15 octombrie 2008

"Alro" a primit acreditarea industriei aerospaţiale

Producătorul de aluminiu "Alro" Slatina (simbol ALR) a primit certificarea NADCAP (National Aerospace and Defence Contractor Accreditation Programme) pentru conformarea cu cerinţele industriei aerospaţiale, potrivit unui comunicat emis de companie.

După testarea aliajelor din aluminiu produse la Slatina cu privire la tratamentul termic, măsurarea conductivităţii, rezistenţei, durităţii şi metalografiei, Consiliul de Management al NADCAP a acordat certificatul de performanţă în luna septembrie, pe o perioadă de un an de zile, în concordanţă cu standardele aerospaţiale AS 70003.

Gheorghe Dobra, directorul general "Alro" Slatina, a spus că "încă de la privatizare, a implementat un program de investiţii ambiţios, menit să transforme compania într-un producător de bunuri cu valoare adăugată mare". Domnia sa a mai subliniat: "Strategia a fost aplicată cu succes, iar acreditarea NADCAP vine ca o confirmare a faptului că planul nostru de dezvoltare se îndreaptă în direcţia corectă. Cum competenţa a fost recunoscută în industria aerospaţială, ne aşteptăm să înregistrăm în continuare progrese în strategia noastră de a fi furnizor tradiţional de produse de top, care să satisfacă cerinţele celor mai exigenţi clienţi".

În ultimii şase ani, societatea a investit peste 270 de milioane de dolari în proiecte tehnologice şi de mediu, îmbunătăţind oferta de produse şi calitatea aces­tora. În acest an, "Alro" a finalizat modernizarea laminorului de benzi la rece, în urma unei investiţii de 4,8 milioane de dolari, dublând astfel capacitatea de producţie a acestuia la 36.000 tpa şi crescând calitatea laminatelor plate, precum foile de table sau rulourile.

Acţionarul majoritar al companiei "Alro" este "Vimetco N.V.", cu 84,19% din capitalul social, în timp ce "Fondul Proprietatea" deţine 9,93% din acţiuni, restul de 5,88% din titluri fiind tranzacţionate liber pe bursă de către alţi acţionari.

Compania are în prezent un capital social de 356,88 milioane lei, împărţit în 713,77 milioane de acţiuni cu valoarea nominală de 0,5 lei.

În şedinţa de tranzacţionare de ieri, titlurile ALR au înregis­trat o apreciere de peste 14%, fiind transferate la preţul mediu de 4,4 lei/acţiune.

Societatea "Alro" Slatina este cea mai mare compania producătoare de aluminiu din Europa Centrală şi de Est (exceptând Rusia), cu o activitate în domeniu de peste 40 de ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb