Alstom şi Snam au semnat un contract pentru dezvoltarea trenurilor cu hidrogen în Italia

S.B.
Companii / 9 iunie 2020

Alstom şi Snam au semnat un contract pentru dezvoltarea trenurilor cu hidrogen în Italia

Alstom şi Snam au semnat recent un contract pe o perioadă de cinci ani pentru dezvoltarea trenurilor cu hidrogen în Italia.

După încheierea primei faze dedicate studiilor de fezabilitate planificate în toamnă, contractul îşi propune să dezvolte, încă de la începutul anului 2021, proiecte de mobilitate feroviară, care includ atât trenuri cu hidrogen şi infrastructura tehnologică aferentă, precum şi servicii de gestionare şi mentenanţă.

Ca parte a contractului, Alstom va produce şi va întreţine trenurile cu hidrogen nou realizate sau transformate, în timp ce Snam va dezvolta infrastructurile pentru producţie, transport şi realimentare.

Această cooperare este rezultatul angajamentului comun al celor două companii cu privire la tehnologia pe bază de hidrogen: Alstom a lansat Coradia iLint, primul tren cu celule de combustie din lume, care a funcţionat cu succes un an şi jumătate pe un traseu regional în Germania, în timp ce Snam este una dintre primele companii din lume care a experimentat o injecţie de 10% hidrogen în reţeaua de transport a gazelor naturale.

Marco Alverà, Directorul General al Snam comentează: "Această acţiune este o contribuţie suplimentară la decarbonizarea transporturilor şi la dezvoltarea economiei bazate pe tehnologia pe bază de hidrogen în Italia. Hidrogenul produs din surse regenerabile va deveni competitiv cu combustibilii fosili peste câţiva ani şi va juca un rol principal în tranziţia energetică, în special în industrie, încălzire şi transporturi de mare gabarit. Acesta va fi un pilon al investiţiilor din cadrul Noului Pact Ecologic şi a celor post-Covid. Snam investeşte şi inovează pentru a-şi transforma reţeaua într-una compatibilă cu tehnologia pe bază de hidrogen, pentru a încuraja dezvoltarea noilor tehnologii şi pentru a crea un lanţ de aprovizionare italian. Ţara noastră are oportunitatea de a se număra printre liderii mondiali din acest sector, profitând de avantajele ecologice şi economice".

"Credem în tehnologia pe bază de hidrogen. Acesta este motivul pentru care am încheiat un parteneriat cu Snam. Coradia iLint, primul tren cu hidrogen, deserveşte deja pasagerii între oraşele Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervörde şi Buxtehudehe din Germania. Sperăm că trenurile cu hidrogen din gama Coradia ILint vor deveni o realitate şi în Italia. Graţie unui partener ca Snam, vom putea răspunde cererilor pieţei oferind o soluţie completă" afirmă Michele Viale, Director Executiv al Alstom Italia şi Elveţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb