ALTHEA SPINOZZI: "Marjele restrânse ale creditelor ne obligă să deschidem ochii"

M.D.
Bănci-Asigurări / 30 martie 2018

Saxo Bank

Saxo Bank

Săptămâna trecută, indicele de volatilitate a sărit din nou peste 20%, punându-şi amprenta asupra capitalurilor proprii şi împingând S&P la o scădere de aproape 5,80%, în timp ce investitorii fugeau spre un loc sigur, determinând scăderea randamentelor obligaţiunilor guvernamentale, conform comunicatului de presă remis către redacţie de către Saxo Bank.

"Deşi piaţa era aproape sigură, înaintea şedinţei FOMC, de faptul că un ton agresiv al Fed ar aduce şi mai mult stres pentru randamentele obligaţiunilor de trezorerie americane şi că ar putea fi atins randamentul psihologic de 3% al obligaţiunilor de trezorerie americane pe 10 ani, lucrurile nu s-au derulat aşa, iar obligaţiunile de trezorerie pe 10 ani se tranzacţionează cu un randament de 2,76%. Aşadar, este clar că sentimentul pieţei se deteriorează şi că investitorii devin mai preocupaţi de riscul pe care-l deţin în portofoliu", arată analiza efectuată de către Althea Spinozzi.

Spinozzi a consemnat că: "este o adevărată dilemă pentru investitorii în obligaţiuni să accepte că marjele din categoria "investiţii" (IG) au scăzut mai mult decât marjele randamentelor mari, mai ales după volatilitatea recent observată pe piaţă. În acest moment, obligaţiunile cu rating BBB, cel mai scăzut rating pentru categoria "investiţii", cuprinde aproximativ jumătate din piaţa IG, iar valoarea medie a efectului de leverage al companiilor din această categorie de rating a crescut de trei ori faţă de acum doi ani".

"Acest lucru s-a întâmplat pe măsură ce companiile s-au aliniat pentru a profita de condiţiile favorabile de piaţă prin emiterea de mai multe obligaţiuni sau prin refinanţarea datoriei existente. Şi, pentru ca totul să meargă şi mai rău, activitatea de fuziune şi achiziţie s-a intensificat în ultima vreme, ceea ce înseamnă că companiile IG ce caută să achiziţioneze sau să fuzioneze cu participanţi mai slabi ai pieţei s-ar confrunta acum cu o valoare mai mare a efectului de leverage decât calculaseră investitorii, provocând o creştere a randamentelor în acest spaţiu", se mai artă în raport.

"Un alt lucru misterios în spaţiul de credit este că oamenii nu pot încă explica creşterea bruscă a ratelor de finanţare pe termen lung, care în mod normal măsoară cât de scump este pentru bănci să împrumute. Marja Libor-OIS a atins niveluri observate anterior în 2007, iar participanţii la piaţă sunt îngrijoraţi că acest lucru poate fi un semnal de pericol în spaţiul financiar pe măsură ce costurile de finanţare cresc. Deşi acest lucru este, cel mai probabil, o reacţie a pieţei de credit după alimentarea intensă cu bonuri de tezaur pe termen scurt, combinată cu o înăsprire treptată a politicii de către Fed, este important să nu trecem cu vederea această tendinţă", mai afirmă Althea Spinozzi,

Referitor la Tesla, Spinozzi susţine că: "tesla poate fi un catalizator pentru o extindere mai mare a marjelor creditelor. Moody a retrogradat compania la Caa1, abordând preocupările legate de obiectivele de producţie şi presiunea asupra lichidităţii. În august anul trecut, compania a emis obligaţiuni cu scadenţă în 2025 cu o marjă de 320 puncte de bază peste obligaţiunile de trezorerie şi acum sunt evaluate la 450 puncte de bază pentru obligaţiunile guvernamentale. Se pare că mai este spaţiu de extindere pe măsură ce investitorii reevaluează rapid riscul, iar investitorii nu vor să plătească preţuri mari pentru afaceri cu o valoare mare a efectului de levier şi mai riscante".

Acesta ar trebui să fie un semnal de alarmă important pentru investitori. Piaţa dă multe semnale amestecate, iar acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a alerta investitorii şi pentru a-i forţa să-şi deschidă portofoliile şi să privească riscurile obiectiv.

Dintre diferitele riscuri, următoarele au fost identificate ca fiind cele mai îngrijorătoare: COCO: Aceste instrumente sunt cele mai sensibile la volatilitate şi la degradarea creditelor. Pieţe emergente mai slabe: În ultimii câţiva ani, pieţele emergente au emis o datorie tot mai mare în valută forte. Obligaţiuni cu rating BBB: aşa cum am menţionat mai sus, companiile din acest spaţiu au ajuns să aibă o valoare mai mare a efectului de levier în comparaţie cu nume cu rating mai mare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb