Alvogen, pe ultima sută de metri în negocierile cu Advent pentru preluarea Labormed

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 15 ianuarie 2013

Compania farmaceutică americană Alvogen se află pe ultima sută de metri în negocierile pentru preluarea producătorului român de medicamente Labormed de la fondul de investiţii Advent, anunţul oficial urmând să fie efectuat într-o săptămână, au declarat surse din industrie, citate de Mediafax.

Producătorul Labormed a fost înfiinţat în 1991 de un grup de medici şi farmacişti români, în mai 2007 fiind inaugurată o fabrică în Bucureşti, printr-o investiţie greenfield de 13 milioane euro. În februarie 2008, Labormed a fost preluat de fondul de investiţii Advent pentru 123 milioane de euro. După preluare, compania s-a extins în 2009 prin două tranzacţii, respectiv portofoliul de medicamente al Ozone Laboratories şi cel al producătorului de produse homeopate şi fitoterapeutice PlantExtrakt.

Portofoliul Labormed cuprinde medicamente cu prescripţie, OTC-uri (medicamente eliberate fără prescripţie medicală), suplimente alimentare şi dispozitive medicale. Potrivit companiei de analiză şi studii de piaţă Cegedim, în intervalul octombrie 2011 - septembrie 2012, Labormed se afla pe locul 15 în topul celor mai mari companii de medicamente din România cu vânzări de 231,3 milioane de lei şi o cotă de piaţă de 2%.

Alvogen a intrat pe piaţa românească în 2010, avându-l şef pe fostul director general al Actavis România, Laurenţiu Scheuşan, care a fost promovat ulterior în funcţia de vicepreşedinte executiv de vânzări şi marketing în Europa Centrală şi de Est al grupului american.

Grupul Alvogen a fost construit pe funda ia producătorului Norwich Pharmaceuticals, la New York, cu o istorie de 125 de ani în industria farmaceutică. Alvogen este prezent în peste 20 de state, precum Rusia, România, Bulgaria, Ungaria, Serbia, China, Thailanda, Taiwan şi America de Nord, şi are un portofoliu de peste 200 de produse în dezvoltare şi în curs de înregistrare.

Advent este una dintre cele mai mari firme de private equity din lume şi administrează active de 19,4 miliarde euro.

Între anii 2003-2006, Advent a deţinut producătorul farmaceutic Terapia Cluj-Napoca, pe care l-a vândut grupului indian Ranbaxy pentru 324 de milioane de dolari. În România, Advent mai deţine producătorul de vopsele Dufa Deutek, pe cel de blocuri ceramice şi ţigle Ceramica Iaşi şi reţeaua de servicii medicale private Regina Maria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb