Am renunţat la masca de protecţie în aer liber şi la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii

S.B.
Miscellanea / 15 - 19 mai 2021

Am renunţat la masca de protecţie în aer liber şi la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii

Actualizare - FLORIN CÎŢU: "Astăzi ne bucurăm de primul pas important din revenirea la normalitate"

Românii se bucură de primul pas din revenirea la normalitate, a amintit sâmbătă premierul Florin Cîţu, care a anunţat că a făcut deja...Citeşte mai mult...

---

Actualizare - CMBSU: Purtarea măştii va fi obligatorie şi într-un perimetru de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ

Comitetul local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti a decis, în şedinţa de sâmbătă, impunerea obligativităţii purtării măştii de protecţie într-un perimetru de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, în cazul persoanelor care... Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Hotărârea CNSU privind relaxarea restricţiilor, publicată în Monitorul Oficial

Hotărârea CNSU din 14 mai 2021 privind prelungirea stării de alertă prin care se renunţă la mai multe restricţii începând cu 15 mai a fost publicată în Monitorul Oficial... Citeşte mai mult...

---

Actualizare - LUCIAN BODE: "Astăzi nu vorbim de o relaxare totală, vorbim de o relaxare prudentă"

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, anunţă că efectivele MAI vor face în continuare controale în acele zone unde restricţiile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus... Citeşte mai mult...

---

Prima etapă a revenirii la normalitate intră, sâmbătă, în vigoare, după ce Guvernul a adoptat o serie de măsuri, iar Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă a fost modificată, informează news.ro.

Principalele relaxări vizează renunţarea la portul măştii de protecţie în majoritatea spaţiilor deschise, dar şi la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii. În plus, programul operatorilor economici poate fi prelungit până la ora 24.00. Multe alte măsuri depind însă de rata de vaccinare, Guvernul stabilind noi ţinte pentru 1 iunie, 1 iulie şi 1 august.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri seară, o nouă Hotărâre de Guvern, pe baza deciziei CNSU, pentru modificarea stării de alertă.

Măsurile care vizează prima etapă a relaxării sunt:

Art.1 - (1) Începând cu data de 15.05.2021, dacă la nivel naţional se atinge ţinta de vaccinare pentru luna în curs, se propune ca activităţile culturale, artistice şi de divertisment să poată fi organizate şi desfăşurate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 500 de persoane, cu asigurarea unei suprafeţe minime de 2 mp pentru fiecare persoană şi respectarea măsurilor de protecţie sanitară, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Art.2 - (1) Începând cu data de 15.05.2021, se propune menţinerea portului măştii de protecţie, în spaţiile deschise, doar în staţiile pentru transportul în comun, pieţe, târguri şi zonele în care sunt desfăşurate mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte, sau alte tipuri de întruniri, pe perioada desfăşurării acestora, precum şi alte zone cu potenţial de aglomerare.

Art.4 - Începând cu data de 15.05.2021 se propune eliminarea interdicţiei de circulaţie a persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în toate localităţile, precum şi a restricţiilor privind programul operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.

Art.5 - (1) Începând cu data de 15.05.2021, se propune organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în spaţii deschise cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea maximă a spaţiului.

Art.6 - (1) Se propune menţinerea interdicţiei organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive, parastase etc.) în spaţii deschise până la data de 31.05.2021

Art.7 - (1) Se propune menţinerea suspendării activităţii târgurilor, bâlciurilor şi a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, până la data de 30.06.2021.

Art.9 - (1) Se propune menţinerea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţiile publice închise, până la data de 31.07.2021 în condiţiile prelungirii stării de alertă, potrivit art. 4 alin. (1) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare şi ale art. 13 din actul normativ susmenţionat.

Art.10 - (1) Începând cu data de 15.05.2021 se propune menţinerea organizării şi desfăşurării activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori;

Art.11 - (1) Începând cu data de 15.05.2021, se propune organizarea de cursuri de instruire şi workshop-uri pentru adulţi, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, cu participarea unui număr de maximum 50 de persoane în interior, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu respectarea măsurilor de distanţare şi portul măştii de protecţie.

Art.13 - (1) Începând cu data de 15.05.2021 se propune menţinerea suspendării activităţii operatorilor economici care gestionează locurile de joacă în spaţii închise, până la 31.05.2021.

Art.14 - (1) Începând cu data de 15.05.2021, se propune menţinerea interdicţiei de organizare şi desfăşurare a competiţiilor sportive cu participarea publicului în spaţii închise, până la 31.05.2021.

Art.15 - (1) Începând cu data de 15.05.2021 se propune desfăşurarea activităţii operatorilor economici în spaţii închise în domeniul sălilor de sport/fitness, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, fără purtarea măştii de protecţie şi cu asigurarea unei suprafeţe de 7 mp/persoană.

Art.16 - (1) Începând cu data de 15.05.2021 se propune menţinerea suspendării activităţii operatorilor economici care gestionează piscine în spaţii închise, până la 31.05.2021.

Art.17 - (1) Începând cu data de 15.05.2021 se propune permiterea desfăşurării programului cu publicul, în intervalul orar 5,00-24,00, a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Art.18 - (1) Începând cu data de 15.05.2021 se propune menţinerea limitării gradului de ocupare a spaţiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică astfel cum sunt definite la art. 2 lit. d) din Ordonanţa Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România, cu modificările şi completările ulterioare, la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora.

Art.19 - (1) Începând cu data de 15.05.2021 se propune menţinerea interdicţiei de desfăşurare a activităţii în cluburi şi discoteci, până la 31.05.2021.

Art.20 - (1) Se propune menţinerea interdicţiei organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive, parastase etc.) în spaţii închise până la data de 31.05.2021.

Art.21 - (1) Începând cu data de 15.05.2021 se propune permiterea desfăşurării activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Guvernul a stabilit noi măsuri de relaxare care vor intra în igoare la 1 iunie, 1 iulie şi 1 august, toate fiind legate de rata de infectare şi de vaccinare.

Astfel, numărul persoanelor care pot participa la evenimente va creşte progresiv şi se vor putea organiza o serie manifestări, exclusiv pentru persoane vaccinate sau care se testează.

Opinia Cititorului ( 87 )

  1. Devine lege! Sunt si medici precum Jurma care spune ca vaccinatii trebuie sa beneficieze de privilegii! De unde se vede ca multi cu realul nu pot gandi corect! Cu ei in HoReCa se moare de foame! Mass-media comunista sustine acest lucru! De ce nu se ocupa Jurma de vaccinul contra cancerelor? Pentru ca ii e comod sa aiba doar o boala! jar celelalte fac de 10 ori mai multe victime! Dar legi pentru supusi sunt mai usoare! PS: virusul exista pentru a subjuga lumea!

    1. Ce bine ca ne invata un prost! Nu se intelege nimic.

      Pentru unii: “Cine nu e de acord cu vaccinarea e un prost!” Proba de foc: vindecarea altor boli! PS: ca sa nu mai vindecam alte boli am inventat SARS Cov-2!

      Ca ati trecut de faza activistilor de partid care faceau propaganda la colectivizare!

      Nu, nu pentru ca nu sustine vaccinarea, ci este prost pentru ca spune ca " virusul exista pentru a subjuga lumea!" El nu are dovezi nici ca virusul a fost creat si nici ca asta este scopul pentru care ar fi fost creat.

      Pe scurt, este un prost.

      Iar tu esti si tu un prost, pentru ca a trebuit sa-ti explic. 

      Hopa si al treilea prosr!

      Unde este imbecilul de Cristian, sa se dea in stamba si el cu Fiara si fascistii sai totalitari corporatisti neomarxisti iudeomasonici puri?!

      Nu mai este Cristian, nu mai discutam despre corporatistii neomarxisti totalitari, acum vom ridica osanale baietilor de la Davos care sunt gigea, se gandesc la binele 'tutulor' cartea the Great Reset nu exista, la Amazon este o carte cu acest nume dar este fake, postata de oamenii lui Putin.

      Cum nu mai este Cristian? L-a luat Covidul, Doamne fereste?!

      Nu era Cristian subiectul. Au iesit la comentat trepanatii care se inchina la covid.

      Ba nu, trepanatul este Cristian. Cristian este subiectul. Nu am mai vazut atata cretinism ca la Cristian, in 53 de ani de viata! Bine ca si-a dat demisia din postul de postac trepanat principal!

      La multi ani! Cretini mai mari gasesti la penele si mai ales usr. Subiectul este altul, nu Cristian.

      A fost banat pe siteul Bursa. A zis-o chiar patronul.

      A! N-am stiut. O masura binevenita.

      Dovezile exista! Se tin la secret pentru a se preveni un razboi mondial!

      Ai putea ști că dovezile există și se țin la secret, decât doar dacă ai avea acces la ele.

      Deoarece nu le aveți nici tu și nici prietenii tăi (pentru că hai să fim serioși), înseamnă că toate teoriile și elucubrațiile conspiraționiste nu sunt nimic altceva decât niște fabulații ale unor minți confuze.

      Mutatiile virusilor sunt artificiale, niciodata nu apar mutatii animale-om!

      O simplă căutare pe Google ți-ar confirma că apar astfel de mutații.

      Dupa tine, razboaiele sunt declansate din grija teribila a omului fata de om, cum credea Candide! Nu din macrointerese materiale, de sfere de influenta! Experimentarea de noi arme! E ciudat, dar oamenilor le place sa conspire! Daca marile firme farmaceutice vor binele oamenilor, atunci de ce nu trateaza si alte boli? Pentru ca acolo rezultatul se vede In mod direct, sansa de supravietuire e mult mai mica! Miraculosi sunt cei care scapa ! De ce nu elimina foametea? Sunt sute de milioane care mor de foame! 25 000 de de copii mor de foame In fiecare zi! Ei nu apar pe CNN sau alte posturi! Pentru ca nu produc bani!! Apare prin Sars Cov-2 un “inamic “ invizibil pe care sa-l vaneze, un “asimptomatic” declarat pozitiv cu teste despre care si creatorul lor spune ca nu sunt sigure, toate acestea servesc pentru suprimarea drepturilor In numele binelui comun! Lumea a fost subjugata: din cei 20 la suta vaccinati, doar 1/2, adica 10 la suta, vor sustine HoReCa! Doar nu sunt toti bogati! Companiile aeriene dau faliment! Tari intregi au turismul la pamant! In pofida asigurarilor contrare! Si regimurilor corupte! Chiar daca se stie cine a lansat virusul, motivele politice pentru a nu spune adevarul sunt evidente! GSU e format din ziaristi, Iar Fauci primeste granturi de la Big Pharma!

      Cel mai facil! Informatia de pe Net trebuie filtrata!

      Desigur. Dar nu printr-un filtru al prostiei. Acum fiecare cum poate.

      Doar tu știi ce e prostia! Ești Absolutul, Geniul din Carpați?

      Reîncarnat te crezi? Ca am auzit povesti! Cine mai e conspirationist acum? Te crezi Absolutul? Ești Moise coborât de pe Muntele Sinai cu cele 10 legi? PS: adevarul e relativ, doar tu crezi ca e absolut, in plus, eu nu cred in prostie! Ci doar in percepții diferite ale realității! Cine nu e de acord cu tine e prost! Asta e deviza ta, seamăna cu deviza lui Lenin, “Cine nu e cu noi e împotriva noastră!” Rațiunile adevărate ale pandemiei sunt nerealiste! Ce spui sunt sofisme!

      “Cine nu e cu noi e împotriva noastră!” e replica lui Stalin!

      Marii tortionari ai popoarelor!

      Uraaaa! Am fost eliberati de jugul prostiei instapanit de prostul prostilor, Cristian!

    Pentru cat timp??

    virusul e mort de asta vara , dar a fost tinut in viata de propaganda de la tv si de asa zisii influenceri , platiti sa se maimutareasca , mimand groaza fata de covid , gen fripturistul, mirel cur de la ev zilei , sau chireac , care spune orice , daca-i dai bani .

    1. Idiotule, fiica mea era sa moara de Covid cu 10 zile in urma! Decerebratule, propagandist imputit! Securistul dracului!

      Uite ce scrie cand vrei sa comentezi. Tu te incadrezi la lispa limbaj decent si incitare. Daca vrei sa halesti injuraturi te rog sa-ti dai adresa de mail ca sa primesti ceea ce meriti.

      - Utilizaţi un limbaj decent. 

      Redacţia îşi rezervă dreptul să elimine opiniile neinteligibile în mod grav şi pe cele mahalageşti, înţelegând prin asta pe cele cu tentă anti-socială, obscene şi/sau insultative, ca şi pe acelea care nu se referă la articolul în chestiune.

      Nu sunt acceptate incitările la ură socială şi/sau xenofobie, discriminările referitoare la sex, vârstă sau de altă natură. 

      Incitare, eu? Stii ce-i aia incitare? ar trebui, dupa ce citesti, sa si intelegi ce ai citit! Incitarea este a securistului de la 3., care spune ca nu mai exista virusul. Iar limbajul meu este decent, ca nu l-am injurat de mortii ma-sii, cum ar merita.

      Cand il faci securist si propagandist imputit este o forma ocolita de incitare. Nu am chef acum sa-ti explic mai ales pe gratis. Pe ei care au alte boli si nu se pot trata din cauza de covid, ii doare in pix de cei care au sau au avut covid. De aici apare ura intre oameni.

      Pe ocolite iti pot demonstra orice, din orice, dar nu am chef acum sa-ti explic mai ales pe gratis. Sau nu pot. Afirm si eu, ca tine, ce-mi vine la gura, fara grija vreunei explicatii. Pai ori suntem dobitoci, ori ce?! Vezi, asa apare solidaritatea intre oameni.

      Stimabile ce afirmi că virusul mort ești fie prost fie mincinos. Alege una.

      Virusul nu a fost mort de asta vara. Virusul a fost contractat de o buna parte a populatiei Romaniei, intre 40 si 50%. Prin urmare, mortalitatea calculata a lui a scazut intre 0.1 si 0.3%, doar putin mai sever ca mortalitatea gripei influenza care a mai facut o pandemie in 2009.

      Virusul exista, nu este atat de grav pe cat s-au speriat medicii anul trecut cand aberau cu posibilitati de tipul 10-30% mortalitate, apoi au mai scazut la 2-3% pentru ca acum sa stim destul de precis ca este aproape ca gripa obisnuita. 

      Spre deosebire de gripa obisnuita, acest virus, prin proteina lui Spike, este mai degraba un virus care ataca prin declansarea bolii la nivel circulator. Asa ca anumiti oameni sunt surprinsi de simptome si inca primesc tratament incomplet (care nu adreseaza partea circulatorie) din partea unor medici incompetenti. 

      PS: Dar asta nu inseamna ca nu ne putem proteja de el prin simplele unelte: apa si sapunul.

      Daca am fi fost indragostiti de igiena mainilor, a fetei, a gatului, nasului si gurii, nu mai vorbeam azi de 40-50% romani trecuti prin boala ci doar de 7-8% ca in Germania. 

      ce fiica ai tu , bai partzare ? ia-ti medicatia , mai bine , si nu mai fugi din salon !

      Iar o arzi cu proteina spike habarnistule. Lasă lecțiile de chimie postac manipulator, că nu-i de tine.

      Cine a zs ca 40-50% din romani au trecut prin boala asta? Cine te-a dresat s-o bagi cu nemtii, bulangii renumiti pentru exportul de gunoaie?

      corect

      Sapunul e necesar oricand , mai spala din jeguri.

      % sunt mereu discutabile, dar ideea e ca are dreptate cu igiena necesara . Chestia cu exportul e ca daca importi gunoaie , atunci unii exporta,

      clasic G.I.G.O. ! 

      - sigur ca sapunul este necesar oricand dar asta nu are legatura cu covidul. Poate doar in mintea celor dezechilibrati de cand au vazut izoletele.

      - nemtii trebuie sa ia meditatii despre igiena de la chinezi. Daca te uiti la numarul de imbolnaviri raportat la populatie, nemtii sunt in evul mediu. 

      - sovieticii au exportat comunismul nu pentru ca polonezii, ungurii si restul si-au dorit sa importe asa o porcarie. La fel si cu gunoiul nemtilor.

      - iti urez sa te bucuri de cat mai mult gunoi german. 

      Vaccinatii ar trebui sa poarte masca cel putin pana la finalul anului cand vor face al 3-lea vaccin. Apoi vor stabili specialistii cate vaccinuri mai trebuie sa faca.

      Stimate ,scuze dar vorba lui conu Iancu ; chiar esti idiot.

      1.sapunul ,langa hulita masca, sunt bariera unu pentru orice virus , daca nu lingi rahat pe strada cum fac aia care le stiu pe toate , vladut , cristian tu esti ? Daca nici asta nu stii ce sa mai vorbesti sau sa ceri de la unul ca tine , cu tupeu cat caru si creier invers... 

      2.meditatii la iginena trebuie sa ia chinezii de la japonezi. 

      Se vede ca vorbesti din TV si nu ai fost in viata ta in RPC sa vezi gunoaiele si "igiena" de pe strazile de acolo, asa ca mai usurel cu desteptaciunea , inexistenta la tine. Poate dai o fuga si in Germania, nu in zonele cu unii ca tine care ajung acolo sa doarma pe strazii in gunoaie care le vezi tu pe cablu. 

      3.intre exportul de ideologie si cel de produs cam este o diferenta , chiar daca incepi sa faci consideratii sociologice si metafore doctorale.... 

      4.cat de tampit poti sa fii cand traiesti in aceeasi tara ,pentru tine mai clar in acelasi loc, sa urezi unui conational sa se bucure de gunoi, decat daca asta esti tu. 

      Macar ai habar ce insemana G.I.G.O.? Nu de alta dar ti se potriveste la fix.

      1 - Sapunul nu a ajutat celor care s-au infectat. Daca tu crezi ca un tip precum Boris Johnson s-a infectat din cauza ca nu foloseste sapunul inseamna ca esti chiar mai jos decat idiotii obisnuiti.

      2 - Te contrazici si asta demonstreaza nu doar ca esti cretin ci si propagandist borat. Daca in China sunt multe gunoaie si mizeria aduce covidul la care te inchini, inseamna ca in China trebuia sa fie multi infectati si morti. Pentru ca nu sunt, inseamna ca nu are legatura gunoiul cu acest virus care iti violeaza cei 2 neuroni.

      3 - Gunoiul este doar pentru tine un 'produs' Nu ai inteles si nici nu iti explic pentru ca esti prea prost. 

      Stimate idiot,

      sapunul nu ia ajutat pe cei care nu l-au folosit , evident , rasufla acum ca aflat aceasta mare taina. 

      Mizeria favorizeaza orice virus (cea umana produce gunoaie si accidentele genetice ca tine) iar igiena publica e un indicator pe care il regasesti in orice statistica globala, -vezi unde se situeaza RPC. 

      Geneza ,vezi in DEX definitia, virusului asta e insa cu "probleme" , ca si abordarea lui de pana acum. 

      Pentru mine China e o civilizatie milenara unica ,o tara cu un popor extraordinar ,dar asta nu inseamana ca nu vad realitatea contemporana , 

      nu am nimic cu ei , dar imi este scarba de prosti suficienti ca tine care vorbesc din auzite si se indoaie dupa cum bate vantul . 

      Nu prea pricepi ceea ce citesti , nu e de mirare la limbajul tau "academic" (apropo ai copiat si tu bacalaureatul si te-a inscris taticul la un privat sa ai si tu fituica de absolvent?) si la nivelul tau cerebral neted. 

      A fost o experienta sa te vad in actiune ca nulitate intelectuala, fara caracter si educatie , prostolog sef, care refuleaza cu patos si deliciu, salivand profesionist injurii si ineptii..

      Nu te mai forta ca iti ingropi neuronul solist , nu ca s-ar observa dar e destul de neplacut sa strangi un deseu , recte tu, deci respira , inspira , ca nu mai "revin" aici. 

      Și în Japonia au fost probleme mari cu virusul. Mai curați ca ăia nu cred că există. Concluzia: habar nu ai de nimic.

      De fapt nu ai argumente si vomiti la greu tot felul de epitete si jigniri. Ce faci se numeste 'fara caracter si educatie , prostolog sef' E clar ca nu ai inteles ce am scris si la fel de clar ca te-ai ciupit pentru ca am scris adevarul despre aia care exporta gunoaie. Aia carora le sugi tu ciorapii. Chestia aia cu 'taticul la un privat' ne arata ca esti userist coclit pentru ca voi asta faceti si credeti ca si altii sunt 'smecheri' ca voi. Guvernantii au gresit ca au stabilit ca toate spitalele sa se ocupe de covid si au neglijat restul bolnavilor. Tu esti exemplu cel mai bun, te-au lasat aia fara tratament si ai devenit agresiv peste faptul ca esti cretin.

      ...

      Si inca cum mai sunt acceptate! Ha-ha-ha!

      Sunt cateva neadevaruri spuse pe aici.

      1) Japonia are in total, de cand a inceput pandemia, 5300 cazuri / milion. Romania are 55000 de cazuri. Iar noi nu avem urbanizarea si aglomerarea urbana din Japonia. Ca daca o aveam, eram ca New York. Iar acum Japonia tocmai a depasit varful valului 3 si a inceput scaderea. 

       

      2) Boris Johnson s-a imbolnavit tocmai pentru ca nu a respectat masurile sanitare de igiena. Nu credeti? Cititi. 

      The Guardian "Boris Johnson was accused of failing to heed his own advice to the public over how to contain coronavirus on Friday as it emerged that he and other key government figures had themselves contracted Covid-19. 

      On a day of extraordinary developments at the heart of the operation to counter the virus, both the prime minister and health secretary, Matt Hancock, said they had tested positive. The chief medical officer, Prof Chris Whitty, also reported symptoms and went into self-isolation. 

      But while Johnson said he would be able to continue to run the government’s response to the crisis alone in his Downing Street flat, public health experts rounded on his attitude to the infection and accused him of being “nonchalant” and “slow” to behave appropriately. 

      The prime minister has previously been accused of failing to keep an appropriate distance fr om other senior figures in public, and has continued with parliamentary duties this week, raising the possibility that he may have infected others in the cabinet and beyond." 

      Mar 2020: "On the same day that scientists were calling for an end to hugging and handshakes, the PM declared: "I am shaking hands."" 

      Medicii din UK l-au acuzat pe Johnson ca era "nonsalant", ca il durea in cot de preventie, ca dadea mana cu toata lumea. Sa nu il dam pe el ca exemplu, fiind un nonconformist. 

      Johnson nu a respectat alte masuri. Nu a spus nimeni ca nu s-a spalat. Eu la asta m-am referit cand i-am raspuns idiotului propagandist. Sarcina lui este sa spuna ca romanii nu se spala si din acest motiv se infecteaza cu covid in timp ce nemtii si restul se spala, sunt foarte curati dar se infecteaza probabil din cauza lui Putin.

      Eu am facut comparatie intre China si Germania tocmai ca sa-i demonstrez imbecilului cum e cu spalatul pe maini. Germania are peste 3,5 mil de infectati cu peste 80.000 de morti iar China cu o populatie de 16 ori mai mare are 90.000 de infectati. Cretinul nu a inteles si a inceput sa delireze. In concluzie, evident ca e bine ca toti oamenii se spele dar infectarea cu covid are multe alte cauze. 

      Japonia are in total, 5300 cazuri / milion. Romania are 55000 de cazuri. Interesant calculul.

      Japonia o poti compara cu China.

      Te rog sa faci calcul si pentru SUA, Spania, UK, Franta, Italia, Olanda si Belgia si sa compari cu Romania.  

      Nu imi apartin calculele ci formatul lor (ca datele sunt publice) apartine Reuters care le pune in ceva comparabil intre tari.

       

      China: 65 cazuri / milion. 

      Spania: 77000 cazuri / milion. 

      Franta: 87000 cazuri / milion. 

      Italia: 69000 cazuri / milion. 

      Belgium: 90000 cazuri / milion. 

      Olanda: 92000 cazuri / milion. 

      UK: 66000 cazuri / milion. 

      SUA: 100000 cazuri / milion. 

      Singura explicatie pentru rata relativ mica a infectarii in Romania o pot da prin valul trei mai mic cauzat de testarile acasa si neraportarea cazurilor pozitive catre autoritati, reactie normala data fiind lipsa de incredere a cetatenilor in tot ce inseamna stat corupt (coruptia din politica, din sanatate). In tarile din Vest cetatenii au avut la dispozitie inclusiv teste gratuite. 

      1 - ramane o taina rata mica din China. Nu am gasit nicio explicatie serioasa pana acum.

      2 - nu cred explicatiile legate de rata ceva mai mica din Romania. Este o moda ca la tot ce e rau Romania sa fie trecuta in frunte. Si in alte tari cetatenii au mica incredere in stat. Exemple sunt multe, ma limitez la Franta. 

      3 - coruptie este in multe tari zise civilizate. Nu mai stie nimeni cate amenzi a luat Deutsche Bank pentru coruptie, spalare de bani si altele. Wirecard, VW sunt cazuri mari care depasesc pungile cu spagi luate de smecherii de aici.

      4 - cea mai mare spalare de bani si coruptie este insa in SUA la bugetul de la arme. Daca te uiti la sumele alocate pentru arme, vei vedea ca SUA cheltuie mai mult de dublu fata de China si Rusia impreuna. Se spune ca SUA apara Europa insa si primele tari europene cheltuie adunat de vreo 3 ori mai mult ca Rusia. 

      daca am fi toti antivaccinisti am ajunge ca indienii, sa arunce mortii in rau, ca n are cine sa i mai ingroape

      Bun comment!

      Minti ticalosule, dezinformezi. Aruncarea decedatilor in rau este o traditie acolo.

      mersi că a scăpat! Dar e un caz la un milion! Așa că scuteste-ne!!

      Scuze pentru "raspunsul" colorat , dar chiar e enervant sa dea lectii , cei care habar nu au ce vorbesc si utilizeaza injuriile ca argument.

      Asa ca pentru cunoscatorul care nu stie ca sapunul si masca sunt prima bariera pentru virusi , am vorbit pe limba si intelectul lui, evident degeaba pentru ca el este un expert de factura mondiala in tot ce e pe planeta si univers, dar NU intelege nici macar doua cuvinte , ci doar le rastalmaceste dupa posibilitatile personale.

      Sorry pentru cei decenti de aici. 

      Mai bine cere-ți scuze pentru dezinformarea pe care încerci s-o răspândești pe aici. Asta, dacă ai avea cât de cât decență.

      Indecent esti tu cel fara argumente dar care insulti si ataci la persoana. Om mai stupid care contrazice ce spune CDC despre protectia impotriva virusilor prin spalarea mainilor si a fetei, este greu de gasit pe planeta.

    este unul pe aici , care atunci cand nu-si ia medicamentele il apuca turbarea , majoritatea postarilor sint ale lui , si tot el isi raspunde , forteaza polemici . mai posteaza cu bancher vali , cristian , tepes etc

    1. si tu ai sarit peste medicamente

      evident ce alta replica poate sa aiba un pacient internat ca tine, dupa o trepanatie solicitata de familie...

      in cazul meu minti la modul grav

      eu in ultimele saptamani am postat 2 , maxim 3 comentarii zilnic, toate sub numele meu 

      sa nu mai fii nesimtit cu mine, ok ?  

      dovedeste respect ca sa primesti respect. 

      eu nu folosesc alte nume

      eu sunt doar eu si postez doar sub acest nume, nesimtitule!  

      la tine trepanatia s-a intamplat deja

      O citire rapidă în diagonală relevă că nu minte. Postezi extrem de des. Chiar dacă excludem comentariile la comentarii la comentarii când îți dai singur vreo 3-5 reply-uri. E ciudat că negi asta.

    Stimati conationali ,

    sanatate , mai ales la nivelul cerebelului si mai putina manie si mai mult bun simt.... 

    Va propun un pariu ca tot traim intro societate contemporana mai mult sau mai putin dementa ... 

    Sa pariem pe viata fiecaruia ce va fii in toamna asta , aici in tarisoara noastra. 

    OK fiecare cu pariul lui! 

    Si in toamana vorbim iar, OK?

    Deci... 

    1. Ce sa pariem? Esti bun sa te exprimi mai clar? Adica cum ce va fi in tara, in toamna? Vaci, boi, oi, gaini, oua, varza, branza, barza. Pe ce facem pariu? Omul pesterii.

      Draga "omul pesterii", scuze dar asa te-ai semnat ,

      daca faci un micut efort si citesti cuvantele mele o sa identifici : 

      "sa pariem pe viata fiecaruia..." ,  

      traducere : tu pe a ta, eu pe a mea samd./deci pe ASTA este pariul. 

      Miza e un picut mai importanta decat orataniile din curte /casa sau produsele din camara. 

      Daca mai citesti inca un pic vei avea bucuria sa gasesti alt raspuns :"ce va fi in toamna" . 

      Avand in vedere ca discutia de aici nu se purta despre teoria restransa a relativitatii ,ci despre nenorocitului asta de virus, iata traducerea pentru tine : 

      cum mai stam cu pandemia, aia de care au murit ceva milioane de oameni si de care abia asteptam sa se duca naibii./pe ASTA pariem. 

      Daca nu iti este clar , regret ca nu pot detalia in atom , ca am ceva probleme cu tastatura . 

      PS 

      Poanta cu "ai mai multe probleme sau ai probleme cu..." e fumata , asa ca fiecare dupa posibilitati ... 

      la toamna si la iarna eu pariez ca o sa fie gramezi si stive de morti si imbolnaviti de covid datorita campaniei intensive de vaccinare de acum - uitati-va la alte cazuri in lume (ex: Seychelles)

      o sa inceapa cam prin septembrie si apoi o sa o ia razna toti de frica 

      iar business-uri inchise , toti angajatii inapoi la munca de acasa (revenirea la birouri e o prostie din punctul meu de vedere, dar ma rog... fiecare face cum il taie capul).  

      eu nu ma vaccinez ca sa nu fiu subiect de noi si noi si noi tulpini de covid.  

      Ne uităm la Israel. E ok.

      De ce te vaccinezi sau nu tu este chiar irelevant. Dat fiind faptul că, după cele spuse chiar de tine, educația de medicală se rezumă la cititul unor articole "alternative" de pe internet, dă-mi voie să spun că opiniile tale, oricât de categorice sunt, nu au nicio valoare medicală.

      "Ne uităm la Israel. E ok."

      uita-te mai bine la ei peste cam 2 luni 

    mama ei de masca :)))

    A observat cineva in piata accentuarea ciclului de Shrinkflation? 

    Cristim, Danone, Kaufland, Carrefoure, "Coca-Cola (toate produsele), Snickers si multe alte "marci", produse din piata. 

    Cristim a furat 50 de grame din pachet si cere pret mai mare la pachet ce imita pachetul vechi. 

    300 gr din trecut nu este egal cu 250 grame de acum. 

    Asta inseamna INFLATIA in piata! 

    Sunt fortati sa gaseasca artificii ca sa nu iasa pe tusa, sunt fortati sa scada calitatea produselor si sa dea afara angajati ca sa mentina raportul de profit-pierdere echilibrat. 

    LeroyMerlin a zburat din posturi sute de angajati; care angajati prin 2019 erau cu nasul pe sus la mariri de salarii; na ca le-a marit criza somajul. 

    Inflatia induce distrugerea datoriei in siste si odata cu ea ciclic destabilizeaza vechile balante comerciale, preturi, etc tranzactionate in piata. 

    semnat comenturi "cretine". 

    1. "Inflation first happens without raising prices

      Costco paper towels. Same price as the previous several times buying them. Now with 20 fewer sheets. 

      140/160= .875 

      Inflation rate: 8.75%" 

      Asta a facut si Costco cu prosoapele de hartie. A pastrat pretul, a redus cantitatea. Inflatia: 9% 

      da omule, ai observat corect fenomenul de "shrink-flation"

      si eu l-am vazut in ultimele 3-6 luni

      e anticiparea inflatiei clasice care incepe deja sa-si arate capul (vezi : alimente, energie, combustibili, etcc)  

      Eu am istoric pe balante inca din 2005!

      Am prin si salturl din 2005-2007! 

      Tot atunci am prins si optimismul in imobiliare si constructii urmat de depresiaa din 2009-2011 in executari si tepe financiare din parta unor istitutii ce nu mi-au mai platit serviciile. 

      semnat comenturi "cretine" 

    Mai ușor cu pianul pe scări cu aceasta relaxare, că este temporară (a mai fost una anul trecut prin vară). După 2-3 luni se va reveni la mizeria de mască și la restricții, va garantez. Miza e obisnuirea poporului cu dictatura.

    1. Iar miza comentariilor tale este obișnuirea cititorilor cu prostia.

    ...

    O intrebare pentru toti , pro sau contra , decenti sau plini de injurii, cu argumente sau fara:

    daca maine peste tot in lume se da "liber" si se anuleaza toate restrictiile , ce ati face primul lucru?

    Multumesc . 

    1. As merge in Grecia. Breaking news.

      S-au modificat conditiile de intrarea in tara din tarile galbene (majoritatea celor europene). 

      Nu mai stai in carantina daca vii din tari galbene daca intri cu test PCR. Deci, Grecia, acum venim sa ne bucuram de climatul tau.

      1. Am marit preturile

      2. Am redus Costurile 

      3. Am anulat contractele vechi / am renegociat tarifele 

      4. Am facut refinantare 

      5. Am blocat rata fixa 

      6. Am reinvestit capitalul 

      7. Am marit fluxul de numerar (in nominal cel putin; in termeni reali inca am avut un mic soc ...incepe sa revina) 

      8. Dau afara angajatii ce nu dau randamente 

      9. Angajez alt angajati noi (este bataie in piata pe cerere loc de munca; somajul se duce in tavan = cerere de munca pe venit real stagnat sau mai mic). 

      10. Dau drumul "baniilor" sa prinda velocitate in piata in active / investitii 

      11. Daca nu te vad si nu te aud nu voi cheltuii bani cu tine! 

      12. In depresii economice nu exista Vacante ci Executie planuri propuse pentru acumularea "baniilor prosti in circulatie" (banii prosti ce vor genera inflatia in alte cadrane economice si va genera deflatie in alte active tranzactionate). 

      Asta se face in situatii de panica! 

      Se acumuleaza banii "prosti" din piata. 

      Bursa stie mai bine! (au destule conturi deschise si agentii de brokeraj ce au saltat pe credit diferite "active de fartie" tranzactionate doar pentru a culege cashul prost din piata"). 

      Atentie la Hiper oprimismul din piata si simultan hiper pesimismul din piata ce tocma a atins punct maxim de inflexiune! 

      Ex: imobiliare constructori hiperoptimism; cumparator hiper pesimism ("se plange piata - ca un total - de preturi, in timp ce putinii care sunt in piata cu bani tot cumpara; piata a scos - si inca urmeaza) din nisa venitul mediu si minim la acesare locuinta decenta). 

      Preturile sar din cauza deplasarii de "bani" prosti din "conturi" / piete. (crearea si migratia fluxurilor de capital) 

      Semnat comenturi "cretine" 

      Super , dar eu am intrebat "primul lucru"!

      Cinstit si Ok .

      Nu este in stare sa se gandeasca la un lucru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb